Thomas Larsson vann i blåsten på Fåsjön.

Ett 40-tal startande på dagens tävling i Noras Fåsjön. Säkerligen var det ett manfall då Blåst och snö kom som utlovat. Dagen började med dimma som varierade. Kom själv ut sent och såg då bort till öarna och udden söderut. Gick då iväg söderut mot det område jag siktat in mig på men strax innan såg jag en vitfläck som inte kunde ignoreras. Såg inte vid startskottet vare sig öar eller udde trots att jag gått åt det hållet en bra bite.Började med Vänerpirken och 10:ans krok för att lokalisera fisk och sedan besluta mig för vad jag skall göra.
 
Borrade mig bortåt udden med 100-meters luckor och utanför El Corazon nöp det i en liten krake och jag gjorde fler hål där utan resultat. Borrade mig vidare mot udden där det satt 2 fiskare och emellanåt vevades det med armarna. Stannade 100 meter ifrån dem för att sondera läget och vips så nöp en 150 grammare. Nästa hål och det knäpper till och jag krokar. Knak i spöt och en 5-6 hektos kom upp. Fortsatte runt i området men fick bara ett par små.
Dålig sikt redan innan snön kom.
 
På udden satt Blom och Mankan men Mankan avlägsnade sig efter en stund och jag kröp närmare udden.
Fick lite fisk på Vänerpirken men storleken var väl inte rätt för pirken så jag bytte till fjollpirken och fick lite fisk här och vart. Snön ökade och ihop med vinden så nöp det bra i fingrar och kinder. Satt grunt tills det var 20 minuter kvar då jag gick ut lite djupare och fick en lite bättre innan slutet kom.
Vägde in 2,6 kilo som inte ens räckte till att spöa Mats så det blev underkänt!
 
Thomas Larsson vann på 6825 gram före dagens bäste Knallelandsfiskare Peter Tettinen på 5058 gram. 3:a kom Laxen och Dyberg blev 4:a med Gäddkungen hack i häl. Möller 6:a strax före dagens skräll Mats på en 7:e plats.
Bäste Skaraborgare blev Heikki Vuotolainen på 2688 följ av mig och Blom också på 2,6.
 
Nu är det bara att torka kläderna tills morgondagens drabbning på Nora-sjön med det klassiska Nora-rycket.
Då kommer säkerligen deltagarantalet att öka markant då jag vet att det är flera billaster med Skaraborgare som står i startgroparna för att åka upp i morgon. Morgondagens tävling är även den första i Pimpelsportcup som är en sammanräkning av många av de största pimpeltävlingarna runt om i Sverige. Kul initiativ av Svegarna som skriver på denna sidan. 
 
Glöm nu inte heller att det är knattepimpel på ett begränsat område av sjön med Jörgen Storm som handledare. Bra tillfälle att pröva på dels för att de ska få fisk och få intresse för sporten dels för att träffa nya kamrater. Klä på dem bara så att de kan njuta i vinterlandskapet som nu är aldeles vitt överallt.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0