En vecka kvar.

Klockan bara rasar fram emot semestern.
5 arbetsdagar kvar och sedan är det frid och fröjd och väder ihop med lust lockar åt alla väderstreck.
Som vanligt planerar vi inget i förväg utan gör det vi vill och när vi vill. Kanske vi våldgästar just erat område så ni får hålla er inne och låsa ordentligt om er?
 
Förberedelserna är i stort sett avklarade för att kunna hålla sig på resande fot och det är bara husvagnen kvar att besiktiga.
Annars är häckarna ansade och trädgårdsbestyren med. Växer ju så det knakar och gräsklipparen fick tömmas 18 gånger innan mattan var klar. Mitt under trädgårdsbestyren blev det en välkomnad paus då saluterna avlöste varandra när ostindienfararen Götheborg kom till stan.
Ronja var snabbast genom grannens trädgård till Kinnevikens strand för att beskåda Götheborgs framfart till Lidköping över Kinneviken.
 
Denna båten släpptes snabbt i tankarna och vi återgick till att förbereda oss inför stundande drabbningar.
8 skottkärror med spill från häckarna dumpades i sumpmarken för att någon gång fylla upp den så att det inte blir så mycket mygg i nejderna. 
 
Efter en god natts sömn var det bara att köra igång igen. Nu var det dags att trimma upp åkedonet inför stundande resor. Nye bilen fick ärva takboxen så att den går att känna igen och den gamle städades ur och fylldes till bredden med alla tillbehör som skulle kunna tänkas till den med vinterdäck och galler så att sätena fick fällas för att allt skulle få plats. Men nu är det klart och den gamle bilen redan hämtad. Så nu är det bara till att köra in den nye men det skall väl ta ett par år att köra in den men den är ju inte som en vild Mustang utan en Svensk ardenner så det skall väl inte vara så svårt att tämja dessa hästar.
Takboxen sitter som en smäck på sin nya plats.
 
Och att utvecklingen gått framåt är det ju ingen tvekan om och alla verkar nöjda med bilen. Speciellt Ronja då den både har en radio samt är som en dröm att åka i. Så det här skall nog bli riktigt bra tror jag.
Efter väl förrättat värv tyckte jag att vi var förtjänta av lite rast och glass så vi for in till människobyn för att beskåda spektaklet som utspelades längs med meken-sträckan. Och det var inte att känna igen för bakom båten Mina låg nu ostindienfararen och vips så såg Mina ut som en jolle där den låg.
Götheborg låg vid kajen utanför Odal mitt emot Meken-sträckan.
 
Fullt ståhej och man kan inte tro att det finns så mycket folk i området då det var folk precis överallt. Hade en liten fundering på att borda båten för att se hur det var men inte F-N tänkte jag mig att det var så lång kö för att köpa biljetter för att få gå ombord. Ej heller att man fick köa igen ännu längre för att gå ombord. Så jag kollade inte ens vad priset var utan vi gick utanför och kollade utan att se Jack Sparrow någonstans. Ronja var den enda som rörde vid ekipaget och det fick bli ena trossen och den var jättekladdig sa hon och det får vi nöja oss med. Men ett imponerande skepp är hon ju och ännu mer imponerande var att de valt rätt galjonsfigur.
Mycket ståtlig galjonsfigur av den bästa sorten.
 
Men nu får man palla med de sista 5 arbetsdagarna och de blir på vanlig dagtid då man som vanligt har lyckats med att trimma in maskiner till körbart skick på kortare tid än förväntat och det är bara att slå sig för bröstet igen! Kan gå på semester med gott samvete för allt jag lovat har jag infriat och lite därtill. Och så är jag ju så himla ödmjuk också till råga på allt!
 
Det är lättare att hålla ordning på hur maskiner beter sig än hur fisken beter sig under ytan
Men snart är det ju Norsholm igen och där skall jag nog lyckas bättre än senast för då blev jag ju sist där men följde min plan till punkt och pricka och är stolt över det. Denna gången skall jag vara ödmjuk mot vattnet (kan faktiskt vara det) och krypa till korset  för att denna gånge plocka så FÅ poäng som möjligt.
 
Sköt om er så ses vi!

Kommentarer
Postat av: Lennart Larsson

Grattis till nya bilen. Helt klart lockar ostindiefararen folk, vi var vid Ströms sluss i Lilla Edet o kollade , där var säkert 2000 personer. Ha nu en riktigt skön o välförtjänt semester.

Svar: Det var lite värre i Lidköping. Över 20 000 var och kollade när båten anlände. Sedan full fart i 3 dagar. O-verkligt.Men semester skall bli skönt!
Tomas Leijon

2015-07-13 @ 13:46:30
Postat av: Åsa-Nisse

Vill också gratta dig å familjen till den nya bilen Finfin

Svar: Glider gott i den!
Tomas Leijon

2015-07-14 @ 12:58:49
Postat av: Storm

Välkommen till Orsa :)

Svar: Mycket möjligt.Ligger med i toppen på Ronjas önskelista.
(Min med för den delen)
Tomas Leijon

2015-07-15 @ 10:33:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0