Summer-tour 2015

Då har vi börjat trotta runt i Svea rike för att hitta några nya pärlor at förlusta sig på.
Började med att som vanligt kolla väder-rapporterna och de bästa väderutsikterna skulle vara öst-kusten alternativt Skåne som ville bjuda på någon form av sommarväder.
Beslutade då för att fara till Gränna och därifrån fara vidare åt önskat håll. Men först skulle ju Gränna avklaras och lite lokalt godis införskaffas.
Lite godis från Gränna!
 
Beslutet blev sedan att fara österut och vi tänkte undersöka hur det var på Västerviks camping som vi hört talas om att det skulle vara bra och det bästa vädret skulle de också ha så vi for igenom urskogen förbi Tranås och Svartån för att fara förbi Jockes Aneby utan att fylla på mäskförråden alls utan vidare längs med djungelvägarna och for förbi Ankarbergs Vimmerby utan att införskaffa några pirkar. Men han var ju ändå i Italien så det hade ju varit ogjort jobb.
 
Vidare kom vi fram till Lysingebadet i Västervik men naturligtvis fanns det inga elplatser kvar men väl så vi kunde ställa upp vagnen över natten. Men min bedömning av denna campen skulle de nog inte vara så nöjda med och ha som rescension på sin första sida. Först blev vi tilldelade en plats på området Q och det skulle bara vara att ställa sig vart man ville. Så vi for ner och hittade en plats som såg OK ut men när vi körde in undrade folk varför vi kunde få en plats där och det förstod jag genast när de visade deras info som vi inte hade fått till oss. 2/3 av området var el-platser så det fanns bara den nedre delen kvar att välja på och vi hittade en liten teg att baxa in vagnen på. Han som checkade in precis före oss hade fått exakt samma information som oss och gjort precis samma fel så de andra gästerna var redan vana med detta.
 
Gick runt på kvällen och kikade på campingen som var av det enorma slaget men ordningen var under all kritik på massvis av grejer då det var vilda västern över allting där och skulle det gjorts en brandinspektion skulle de fått definitivt körförbud av mig då de flesta vagnar stod helt malplacerat och ej tillgängliga vid eventuell brand. Badet som skulle räcka till dessa mängder av campare var så minimal att en Iransk familj inte fått plats själva på den!
 
På lekplatsen (för de mindre) hade de traditionella ribbor i olika höjder och den första vi såg hade en vass klippa under sig så om barnet tappat greppet skulle de fara rakt ned i en klippa troligtvis med ryggen eller huvudet först och det hade nog inte gått så bra. Klipporna på utsidan var belamrade av ett vattenäventyrsland och man började tänka på sällskapsresans SOS där Janzzon myglat fram en lekpark på stråholmen. Även här hade allt förvandlats från en idyll med klippor till sterilt lekland. Resten av campingen var som ett stort jäkla tivoli och det var inte det vi eftersökte och bestämmde oss för att fara vidare redan nästa morgon. För laserdome, rodeotjurar, segwayuthyrning i mass bl.a tyckte vi inte passade oss utan det var en stekarcamping utan känsla och själ.
 
Valet blev att åka runt viken till de andra campingarna för att kolla hur de såg ut och om de inte passade skulle vi köra vidare. Vi for till Tättö camping och bokade in oss direkt. Lagom stor på en halvö med 3 badplatser med olika bottenförhållanden och möjligheter. Passade som handen i handsken men de hade endast plats en natt så vi for vidare och valde nästan norrut och tog en sväng till Söderköping och tänkte överraska Ronja med en middag på smultronstället. Men att ta sig in till kanalsidan med husvagn var inte ett dugg lätt så vi fick fara över på andra sidan landsvägen en bit och parkera på ICA:s parkering. Väl framme var kön till glassrestaurangen fruktansvärt lång så vi fick återigen ta glasseriet vid sidan om för att stå i kö 2 timmar för att köpa glass var vi inte intresserade av. Men gott blev det.
Glassdags vi göta kanal i Sörping!
 
När vi sedan kollat på båtar som endast kunde ha passat Rosenkvist och hans nya kuddar så for vi vidare förbi Norrköping upp till Katrineholm där vi bokat en el-plats till oss i förväg dagen innan. Letade upp en bra plats för att få upp förtältet till Ronjas förtjusning för nu skulle vi allt visa att vi hade campingens snyggaste hippi-fransar på förtältet.
Hur snyggt kan det bli?
 
Så nu är det bara för oss att vänta in åskovädret som skall komma i morgon och det skall väl bli mysigt i husvagnen. För man har ju hållt sig uppdaterad med vad Stangemannen gör så man inte skall tälta i hålor eller liknande. Så våran plats skall nog vara till belåtenhet här i Katrineholm och bara ett spinnkast ifrån os har de kör-träning med Gabriel Fors så vi får väl se vart det barkar i morgon när de skall vara fulltränade.
 
Sköt om er så ses vi!
 

Kommentarer
Postat av: ellpe

Fiskeriet då........?

Svar: Inga blötlagda krokar än men det var en hel del jagande abborrar vid Tättö camping.
Tomas Leijon

2015-07-25 @ 00:17:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0