Sista ruschen?

Så många pimpeltävlingar och så lite tid!
Har nu sista chansen att pimpla innan påskresan med SM i Nosjö som avslutning.
Valen som finns är många och alla lockar de på sitt sätt. Testa nya sjöar eller satsa på säkra kort? Revansch på någon sjö där man inte var nöjd senast med sin prestation eller placering?
Valen är många och tiden är knapp. Nästa helg är det bara att glömma för då finns nog inte orken i varje fall på lördagen då jag kommer hem på fredagskvällen från ännu en Frankrike-resa. Även denna blir en hektisk resa med långa resor för lite jobb. Frustrerande att få så lite gjort då 2/3 av tiden går åt till att resa.
 
Påminner kanske lite om när man sätter sig i bilen i 5,5 timmar för att fiska premiär på Tallsjön i 3 timmar för att sedan åka raka vägen hem. Och bara så att ni vet så var det värt det.
Men åter till kommande helgen. Då det är en lång resa över påsken/SM så får man spara lite ork till allt bilåkande då för det är ju inte nästgårds precis. Så det får bli kortast möjligt om det blir något.
Om det blir av så blir det nog Fageråssjön på lördagen norr om Sysslebäck. Det är en sjö jag vill ha revansch på då jag senast hittade fisk bara en kort stund och hade då riktigt kul. Men med lite mer jobb med borren så skall det nog gå bättre.
 
Söndagen var det lockande med en 5-timmars på Orsa-sjön och den har jag ju aldrig pimplat på och fisket skall hålla en hög klass nu. Men då skulle man ha stannat i området tills på söndagen så att man sparade på bilåkandet. Men då sportfiskemässan går av stapeln och både Albin och Matilda jobbar på den så skall vi åka dit och titta och den resan är ju endast 1,5 timme bort så det får man väl räkna som hemmaplan.
 
Angående påsk/SM så är rutten ännu inte spikad då vi inte bestämt vilken sjö vi skall starta på. Heller inte vart vi tar vägen efter Storhamra. Har ännu inte fått någon indikation av nästa års SM-arrangörer om vilken sjö det blir så att vi kan testa av den. Men annars så stannar vi kanske i Strömsund med omnejd för att frifiska då vi numera känner till ett par fiskrika sjöar och kan fiska av oss så att lugnet infinner sig i pimpelnerverna.
Men för många innebär just Storhamrapimpeln ett abrubt slut på pimpelsäsongen och många kör med vemod hem mot vårfiske på hemmaplan.
 
Men våran resa förlängs säsongen med 6 dagar och då 4 dagar med frifiske. Vad det här frifisket kommer att bli får vi se för det beror på vädret och vad andan faller på. Om det blir abborrpimpel eller röding får vi se. Vem vet det kanske blir en kombination och om det är någon som har några kul tips så är de välkomna. Är inte speciellt sugna på att plocka microber eller mört men har ni tips om något annat speciellt fiske i nejderna så kom bara med dem så får vi se vad det kan bli av det. Men om nästa års SM-arrangörer hör av sig så kanske det blir en form av kula på det tilltänkta vattnet på väg till Norsjö. Men sedan läggs pimpelgrejerna på vinden för arkivering inför nästa säsong.
 
Men det finns massvis med sjöar jag fortfarande skulle vilja ut på men alla de här hemma saknar ju is och fler resor uppåt blir det troligtvis inte efter detta och det blir annat fiske som gäller. Hade gärna varit på Gryveldammen en gång till. Eller den där sjön nordost om Orsa med de glosögda abborrarna.
Men det är med vemod jag skriver detta att snart är min pimpelsäsong slut!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0