Sportfiskemässan i Jönköping

Efter en helt fiskefri helg åkte vi för att besöka sportfiskemässan i Jönköping.
Är själv inte speciellt imponerad av mässor då jag själv vill se en massa nyheter för att kunna utveckla mitt egna fiske. Då det gäller nyheter så blev jag inte särskilt imponerad men med bassänger där det demonstrerades olika tekniker  var bra och stora bassängen med demonstrationer av olika fisketekniker var även det bra så man fick se lite olika metoder jag själv inte provat speciellt.
 
Redan ingången står ett gäng med Anssi i spetsen för att skaffa fler medlemmar till sportfiskarna.
 
Anssi i full fart med att registrera nya medlemmar till sportfiskarna.
 
Vidare in i lokalen var det riktigt stort med flugbindare och betesbyggare vilket verkar växa lavinartat. Nästan lite konstigt att vi behöver handla med Kina och andra låglöneländer för att fylla upp behovet i Sverige. För det var säkerligen 20 st betestillverkare och 10-15 flugbindare som väl skulle kunna förse Sverige med kvalitetsflugor och drag. Men de största grossisterna håller sig fortfarande med Asientillverkat i största möjliga mån.
 
Och det speglar av sig i de montrar där det dumpas ut mängder av grejer. I första hand så är det utrustning som blivit över från föregående år och töms ut i mass. Fördelar och nackdelar med allt för om jemene man äntligen vågar testa nyheterna från förra året nu, så kanske de vågar att testa något nytt igen. För det är inget större fel på grejerna men exempelvis jiggarna börjar torka då mjukgörarna krupit ur och materialet börjar då bli stelare och sprödare. Men de är fortfarande fiskgivande och kanske väcker intresse för den fiskande.
 
När det gäller tävlingsfisket så fanns det inget speciellt då hela mässan gick ut på predatorfiske, Norgefiske och fluga. Metspön hittade jag inga och meteutrustning hittade jag ingenting av. Visst finns det en egen metemässa men det verkar lite enkelspårigt. Så dit kommer jag inte åka av flera skäl. Dels verkar det o-intressant men största skälet är att den går på påsk och då är det annat som gäller med påskpimpel i paradiset. Svårt att förstå för den o-invigde men de som varit med där förut vet vad jag skriver om. Ett varierande fiske med nya möjligheter varje hål man borrar. Mer förklaring ges inte utan det är bara för er att prova på.
 
Men Sportfiskemässan är lite grand som Gekås Ullared. Man kan hitta massvis med grejer och göra klipp för stunden men i de flesta fallen gör man mer rätt att köpa av sin lokala handlare och få bättre utrustning till liknande pris. För såväl på sportfiskemässan som på marknader så är det bara mängdförsäljning som ger något tillbaks till säljarna. (gäller inte alla utställare).
 
Kul att se att det i stort sett inte fanns många utställare där man inte kännde någon i stånden och det var många duktiga fiskare men även utställare som inte är överdrivet fiskeintresserade. Men killar som Björn "carlo" Karlsson, Ove Johansson, Kalle Rosslin, Andreas Möller, Stefan Trumstedt för att nämna några så är det ju inte några blåbär som håller på med detta att förse oss med kvalitativ utrustning. De alla vet ju hur utrustning skall vara och att det får lov att kosta lite för att få rätt utrustning men får krypa till korset med att ta in lite billigare utrustning till gemene man.
 
Men nu skall det laddas inför påskpimpeln med en tur till syd-Frankrike och troligtvis vila nästa helg med och sedan komma full-laddad till påskpimpeln.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0