Årsmöte på Sibiriens fiskeanläggning.

Under lördagen var det dags för årsmöte med Skaraborgsdistriktet.
Som vanligt var att det var kombinerat med någon form av fiske och denna gången skulle vi avklara detta i Sibirien norr om Mariestad. Ett ställe jag själv bara hade hört talas om men aldrig varit där då vi oftast har åkt till Hökensås när det gäller regnbågsfiske.
 
Men väl där så beslutade vi att vi skulle fiska ett pass först innan mötet så vi begav oss ut bland sjöarna som alla var grävda dammar i olika former och igenom dessa rann en bäck som fördelades ut i de olika pölarna. Ja det låter ju lite o-seriöst när jag säger pölarna men det var sjöar i olika former som även kunde tömmas vid behov och det är ju riktigt bra när det kommer till regnbåssjöar då det lätt kan bli lite algblommning och olika problem med vattnen då det ofta händer något med vattnen och de får ställas i karantän innan fisket släpps på igen.
 
Vi gav oss ut bland sjöarna och hittade ett fint ställe där jag och Ronja ställde oss på vindsidan av den ena dammen. Vi tänkte först ge oss ut på en brygga men den hade sett sina bästa dagar och det gick inte ens att ta sig ut på den. Men istället valde vi en gräsbank som var vallen till nästa damm som var den största i systemet. Men våran damm var av det mindre slaget men ändå tillräcklig att rymma ett 10-tal fiskare ändå.
Dimmig dag med regnbågsfiske på agendan.
 
I den största dammen hade de även en kasse med regnbågar i för att kunna pytsa ut fisk efter åtgång. Ganska smart att kunna få större leveranser av fisk och sedan kunna dosera ut lite fisk emellanåt och att de har fått acklimatisera sig till sjön inna de släpps ut för vilket vatten har inte fått klagomål om att fisken smakar sump och det gör den ju om de har svälts innan flytten. För då går regnbågarna och biter i garnet i kassarna och äter upp de alger som finns på dem och därmed tar smak av detta. Viktigt också att det finns kräftor på botten som dels äter upp den mat som passerar genom kassen samt att det blir god mat åt fisken.
 
Vi började fiska och startade med vanlig mask på kroken och skulle känna av sjön lite och den var ju grund och inte mer än en meter i djup vad vi hittade och visst fanns det fisk som sakteliga började visa sig. Men de flesta gick nära land så man nästan kunde peta på dem. Och ganska snart så hade vi första nappet. Ja vi och vi. Det var ju naturligtvis Ronja som hade första nappet. Men lite för försiktigt mothugg så gick fisken fri. Talade om att vid detta fiske får man vara lite mer hårdhänt om man skall få upp fisken och vid nästa napp var hon beredd på detta och krokade sitt livs första regnbåge.
Ronja med sitt livs första regnbåge.
 
Och nu verkade det som att sjön vaknade till och helt plötsligt var det ganska många fiskar som visade sig och det tog lite fart i fisket. De som stod mest i vindfånget hade mest fisk  hos sig och till och med jag hade ett napp men missade krokningen. Men Ronja drog ganska snart upp en till och visade vart skåpet skulle stå. Denna fisken var lite större och hon som sagt att hon inte ville fiska stora fiskar ville nu fånga ändå större. Men innan pausvilan var det bara bomnapp och vi begav oss mot samlingsplatsen.
Ronja med sin andra regnbåge.
 
Väl tillbaks så var det inte alla som fått fisk och Ronja hade lyckats bland de bättre men Lars "Bagarn" Andersson hade fått den största fisken och vann dagens "tävling" om största fisken med en fisk på 1,5 kilo. 
Så grillen startades för man kan inte ha möte på fastande mage och även 2 regnbågar grillades som provsmakning. 1 foliebakades och 1 halstrades och fick bli som efterrätt.
Lunchpaus i Sibirien innan årsmötet.
 
Efter lunchen togs mötet med genomgångar av det som behövdes och största frågan var hur vi skulle sätta våra regler för pimpelfisket med inkvalning till SM. Vi har ju sagt att om vi inte kan genomföra våra tävlingar så är det ju R.S.T som gäller men det har varit oklart vad som gäller om det blir is hemma efter R.S.T Så dels för att höja statusen på R.S.T och kunna avgöra vårat SM-kval har Anders Rotsén satt ihop ett förslag som skall läggas fram på årsmötet och vi har dragit många förslag och alternativ framför oss och har nog på det klara med vad som är bäst och förslaget läggs ut till tävlingsledarna i klubbarna och skall beslutas på höstmötet. Ronja å andra sidan gjorde sin matteläxa för veckan under tiden  så nu är den klar.
 
Efter mötet med lite kaffe och kaka var det dags för pass 2 och Ronja gick med bestämda steg tillbaks till "våran" pöl och sa att nu skulle hon dra 2 till. Och hon hade nästan börjat fiska innan jag hann fram. Men nu hade vi fått besök av Ahlgren, Thörneling och Rotsén också och sistnämnde försökte till och med att gå ut på den rötna bryggan men fick även han ge upp på det. Fisken var betydligt lugnare nu och om det beror på att det blåste mindre eller något annat vet jag inte men det var ganska skönt höstväder och Ronja satte sig och gjorde sin läsläxa under tiden.
Läxläsning i det fria i naturlig miljö.
 
Man kunde se dammarnas kanter och det var inte mer än ett flugkast mellan dem så man kunde lägga flugan i den ena på framkast och den andra i bak-kastet.
Vallen mellan de 2 översta dammarna.
 
Ahlgren tar på sitt "fighting face" och dricker kaffe.
 
Thörneling står och drömmer sig bort i höstvädret och lägger planer för hur han skall ta hem 6-timmars nästa dag.
 
Men eftermiddagspasset blev väl inte den napp-bonanza som vi hoppats på och det var ett lätträknat antal med regnbågar som kom upp. Vi var 4 som nollade helt på regnbågar men Challe hade i alla fall fått en hel del löja på matchmetet och var nöjd ändå.
 
Men man kan summera vårat första fiske i Sibirien med att det fanns en hel del fisk och många fiskeplatser. 1 sjö där det endast är flugfiske och för dem som inte lyckas finns en sjö som kallas sista chansen. Det är en sjö med väldigt mycket fisk och man får betala per kilo ochinget annat. Så stället kan rekommenderas och inga krångliga specialgrejer behövs.
 
Sköt om er så ses vi.

Kommentarer
Postat av: Anonym

Hej är väldigt intresserad av fiske i Sibirien.

Svar: Hej på dig. Ett lättfiskat område med god tillgänglighet. Verkar vara skapligt med fisk där med.
Tomas Leijon

2016-11-20 @ 16:41:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0