SM i havsfiske.

Nästa helg går SM i havsfiske av stapeln från Råå söder om Helsingborg.
Vi ska fara ned med 3 man och försöka bemästra fiskarna som kan tänkas att nappa i sundet.
Reglerna är enkla och man blir lottad på en båt och plats och får sedan göra det bästa av situationen där. Säkerligen kommer även rotation att förekomma på båten vilket innebär att man flyttar runt på olika platser på båten för att det skall bli rättvist. Vissa fiskar med fördel från för eller akter men får klara av att även fiska midskepps.
 
Poängsystem i att fånga så många fiskar av utvalda arter i 3 poängklasser utan minimimått. Detta för att snabbt returnera fisken åter i vattnet. De fiskar som fångas under lördagen är det i stort sett ingen som har möjlighet att ta hand om så det är alldeles prima att ha en båtkapten som skriver upp fiskarna och returnerar dem direkt i havet igen. Alla fiskar räknas ju inte och om någon skulle råka få ett "monster" så är ju inte tävlingen avgjord för det och turfönsteret är stängt.
 
Men att kunna slå Sixten Dalbom kommer bli en uppgift i sig. Han har ju vunnit de 3 senaste åren och bevisat att han behärskar detta fisket på ett alldeles utmärkt sätt. Men det blir ju lite skillnad i år då det är åter till Råå-båtarna och ingen Vandia med Thomas Nilsson som skeppare för då blir det helt annat fiske då Thomas är helt outstanding med att kunna hålla båten still. Då blir det helt andra förhållanden då man måste sköta all förflyttning och presentation av betet helt själv och inte kan använda sig av båtdriften.
 
Det man heller inte vet är om det fortfarande finns näbbgädda i vattnet för då blir det andra bullar och bottenfisket är som bortblåst. Långsamt invevade beten och ett förehavande som talar emot allt som fiskenerven har lärt sig och man får absolut inte göra mothugg för då blir man utan. Så är man för hetsig så rycker man bara kroken ifrån fisken.
 
Så förberedelserna får vara att knyta en hel hög med tackel i olika format och krokmodeller för att vara perfekt till just den metoden som gäller för dagen. Men även får man ha grejer med sig ut för att under tävling göra nya tackel i ett hast om man får någon god idé under tiden. Men förra gången hade jag nog "bara" 80% av Sixtens poäng och en placering i mitten och den siktar jag på att förbättra men det är inte lätt för det är många sundspecialister med på resan och det blir även svårt att bli bäst i bilen för Challe är ju rätt så skarp även här. Och Kenneth varierar sina resultat och är ena gången vass och nästa trubbig. Men blir det knot och vitlingfiske så är det få som klår honom för där är han väldigt stabilt vass.
 
Får väl se om man kan matcha Daniel Leek som numera är senior och vann juniorklassen i fjol. Även Samuel Larsson är ju giftig med och jag får försöka att ge på dem lite innan det är för sent. För Horreds stoltheter ska inte få det allt för lätt att klå mig igen.
 
Men nu får man börja så att alla tackel ligger på rättan plats i lådan och allt onödigt sorterats bort för denna gången skall det gå bra.
 
Sköt om er så ses vi!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0