Moderna tider.

Helgen som gick gick i städningens tecken. 
Fick under söndagen städat det mesta i trädgården och klippt gräset samt att frugan fick in alla utemöbler så nu ser det fint ut igen. Har ju inte klippt gräset på säkert 4 veckor så det var hög tid att ansa underlaget. 3 pallkragar högt med gräs blev resultatet. Tiden för detta var rätt då det var en skön dag och första frostnatten är avklarad. Belönade oss själva med att gå på robotrestaurangen i Lidköping för att se om det var nåt att ha.
En a´la cartebuffe serverad av robotar kan ju vara lite speciellt.
Våran servitris kom med 2 sushibitar som första leverans.
 
På buffen kunde man beställa precis vad man ville ha och hur mycket i flera omgångar och fick små portioner av det man beställt så man kunde testa och blanda av allt på menyn till ett fast pris. Soppor, friterat och andra Thairätter i allsköns blandning och ville man ha mer av något så var det bara att knappa in så kom det snart ut mer mat. Kanske vore något att få en filial i Norsjö så att man kan få lite ätbart där med. Avslutade det hela med glass och friterad banan och det var ju inte helt fel. Ronja mådde prima med detta och tyckte även att det var kul med både att beställa genom en knapptryckning på en skärm samt att sedan bli serverad av en maskin. 
 
Men sedan var vi mätta och nöjda så vi kunde hem och ladda inför nästa arbetsvecka.
Kollade in resultaten för feederkvalet och kunde snabbt se att Challe kvalat in även här. Helt osannolik denna gubbe som bara var med som en kul grej. Precis som vid Mormuska-SM där han vann det med. Bra jobbat Charles! 
 
Men för egen del blir det bara lite fiske i Sibirien efter styrelsemötet på söndag och sedan en väntan på havsfiske-SM nästa månads-skifte. Sedan är det bara att vänta på att isen skall komma inom räckhåll. Det återstår ju att se när, var och hur isen lägger sig. Premiären kan ju bli på HDH-cupen eller om det kommer is tidigare inom räckhåll. Och hur säsongen blir får vi väl bara avvakta på och se vad som blir speciellt för detta året. Kommer de att gå djupt eller grunt? Speciella väderstreck? Snö eller blankt? Ja det är ju bara att kolla och analysera. Den som analyserar bäst har ju ett övertag och ligger steget före.
 
Hur det kommer att bli på SM är väl att det individuella kommer att avgöras på en sjö med stort djup vilket kan vara till fördel för mig medans många kommer att ha problem då de aldrig fiskar djupare än 4 meter. Ligger fisket på 10-20 meter så är det väl förspännt för min del med vissa vanor av att fiska på dessa djup. Att man ser ut som en väderkvarn spelar ju ingen roll då det kan bero på andra grejer än det vanliga däruppe med. Lagtävlingen kommer det väl bara att gå att borra första timmen för att sedan bli gammelhålsfiske då det inte finns någon is kvar att borra i. Sjön verkar liten, mycket liten för att vara en SM-sjö. Men förhoppningsvis så finns det så mycket fisk att alla borrar var sitt hål och sedan sitter och plockar i detta i 4 timmar. Ingenting är omöjligt!
 
Får väl se hur många nyheter som kan erbjudas under vintern i utrustningsväg. Den som lever får se!
 
Sköt om er så ses vi.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0