2 veckor till drömresan!

Nu är det bara 2 veckor kvar till drömfiskeresan i West Papua New Guinnea!
Och de flesta grejerna börjar falla på plats. Flygbiljetter är bokade, valuta bokad, solskyddsmedel införskaffat (tack Karin) extrabeten införskaffade med bästa möjliga tipshjälp av Stéensson. Glasögon från Leech införskaffade och resesällskapet bekräftat. Det blir jag, 2 Tyskar och 4 Amerikaner som skall kampera ihop på båten. Så det får väl vara jag som är Bellman då?
 
Hur det nu skall bli med att resa själv får vi se hur det är men det blir ju nya bekantskaper när man skall lära känna dessa Tyskar och Amerikaner som man aldrig träffat förut. Hoppas att man träffar någon trevlig typ på flyget så att tiden flyger fram. Resan går först till Dubai där det blir en mellanlandning och sedan vidare till Jakarta. Därifrån så blir det inrikesflyg i 4 timmar innan man kommer fram till Sorong och får ta sig ut på båten för att bli servad av besättningen. Lyxigt värre!
 
Kollade just innan på vädret som skall vara just i Sorong och de närmaste 10 dagarna skall det regna varje dag och ligga mellan 24-28 grader och marginellt med vind. Max 4 sekundmeter under denna perioden. Emellanåt skall även solen bryta igenom och man skall säkerligen få användning av såväl solglasögon som solskyddsmedel för att inte bli helt sönderstekt. För 8 dagar på Stilla Havet skall nog göra sitt och om man får lite fisk så skall det väl spä på smärtan i kropp och själ som redan innan hugg kommer att vara ganska öm av såväl solsveda som träningsvärk orsakad av evigt kastande med 200 grams poppers i jakt efter GT, Dorado, Dogtoothed tuna, Bluefin travellies, Napoleon wrassies, Humphead parrotfish, Bonefish, Mahi mahi, Wahoo och Spanish mackerel för att nämna några. Men det kan ju även bli Sailfish och Marlin så det kommer nog att bli lattjolajbans de lux.
 
Det blir nog en ordentlig kontrast emot att springa runt på isarna och pimpla abborre som man har gjort under vintern. Och det med riktigt varierande resultat. Omvänd ordning på det i år då jag själv lyckades i serierna men inte i början och absolut inte i slutet då jag till och med fick avbryta pimpelresan i påskas. Och hur det blir med bloggandet då så kommer det att vara magert å det värsta då det inte finns någon internetanslutning på båten. Finns ju en satelit-telefon men den används bara i nödfall. Och det blir nog mest att samla på sig en massa bilder och kanske även lite film för jag skall ta med mig en kamera som Matilda skall låna ut till mig samt en gopro så det skall kunna dokumenteras så mycket som möjligt.
 
Men som sagt så kommer det inte ut någon information förrän tidigast när vi är tillbaks i Jakarta redo för hemfärd. Kommer även då att spara lite till de som har hört av sig om reportage om resan men lite cliffhangers skall det väl kunna bli redan innan jag kommer hem. Men när och hur vet jag ännu inte men det blir i Maj i alla fall. För jag kommer hem en och en halv månad innan semestern så det skall nog hinnas med i varje fall ett par inlägg angående denna resan. För det skall väl bli en resa att minnas för min del och min förhoppning är att få nytt personbästa och det skall väl inte vara så svårt att klara av därborta. Det räcker ju att få en fisk över 10 kilo för att ta hem titeln och om jag inte klår det så är nog resan en besvikelse.
 
För i vattnet vi skall fiska i så kan man använda årets grövsta fiskar som agn där och många av fiskarna väger mer än mig så vi får hoppas att de inte drar i mig och att man orkar hålla kvar i utrustningen. För många filmer har jag kollat på och fått lite mer önskningar om resan. Kanske man kan få se en paradisfågel och få fota den. Det finns ju 39 olika arter på Papua och alla är olika och spektakulära. Långa stjärtspröt som ofta dekoreras med något vackert i toppen. Men leguaner och havsorm kan räcka med att få se på långt håll. Men jag vet ju inte om vi kliver iland. Men då kanske man blir som Efraim- en negerkung!
 
Nej nu är det bara fortsätta och ladda för sandaler, kepsar och andra kläder skall plockas samman innan färden går av stapeln. 2 veckor går fort!
 
Sköt om er så ses vi.

Kommentarer
Postat av: Lennart Larsson

Ha nu en riktigt go resa med sketfiske upp över öronen, denna chans till ett riktigt äventyr lär du inte vinna en gång till. Ser fram mot att läsa l
bloggen när du är åter i Lich. En annan får nöja sig med lite mete fast det kan vara ganska ok det också.

2016-04-14 @ 19:33:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0