Pimpel-SM i Örträsk 2016

Nu stundar årets Svenska mästerskap i pimpelfiske.
Frågorna är väl mer än vad som brukar vara och svaren är färre än vanligt.
Men det kommer i alla fall bli ett o-vanligt SM i flera bemärkelser.
Dels för att det är det sista tillfället för många som egentligen redan ställt undan vinterfiskeutrustningen och börjat meta, trolla, spinnfiska eller fiskat fluga. För här hemma så finns det inte tillstymmelse av vinter kvar mer än utrustningen som hastigt och olustigt fick vila mitt i påskfisket.
 
Att det sedan är på sjöar som är mindre än vanligt gör att det blir ett kompakt fiske och inte särskilt mycket tomma ytor då sjön har mycket stora ytor med djup som blir svårfiskat. Att det sedan inte finns särskilt mycket tips angående sjön hjälper heller inte då man vill försöka få en match-plan som kanske kan fungera. Många frågor är o-besvarade och för de flesta blir det ju en helt ny erfarenhet att stifta bekantskap med. Att det sedan bara har varit byatävlingar på sjöarna där mörten har dominerat i påsarna hjälper ju inget.
 
Så planen för SM kommer jag själv att sätta först på lördagens morgon så än har jag inte bestämt mig för vart jag skall gå och hur långt det blir. Förberedelserna börjar nå sin kulmen då larverna ligger på sållning både högt och lågt och det är snart bara burkning kvar. Bilen har snart packats färdigt och i morgon bitti blir det avfärd norrut. Övernattning i Lycksele innan tävling och vi får se vad Lycksele bjuder på för överaskningar under helgen.
 
SM-tipsets spelhästar kommer att redovisas först då starten har gått för att inte sätta nerverna i dallring för de deltagande utan de kan fiska på som vanligt. Eventuellt kommer jag att presentera min egna lista då men den kommer naturligtvis vara utom tävlan. Men vi får se på lördag om Daniel Blom, Lars Gullstrand eller Kaj Hagström kan ta hem det igen och bli den förste dubble pimpeltipsmästaren eller om det blir någon ny förmåga. Mycket intressant att se hur det spelas med tanke på vart spelaren kommer ifrån och vilka de har satt i startfältet.
 
Och som sista information från mig vad det gäller området så har det idag(torsdag) kommit snöblask som inte ligger kvar medans i Lycksele 6,5 mil bort har snöat. Men om det finns något kvar på lördag får vi se. Så om det behövs halkbroddar eller ej vet vi ännu inte så det är säkrast att ta med dem i fall om att! Enligt prognosen så skall det vara en natt med minusgrader innan tävlingen för att sedan fram på dagen bli plusgrader. Om det bara blir någon enstaka grad eller Hawai-hetta beror nog mest på om solen bryter igenom eller inte. Så det blir svårt att klä sig rätt.
 
Och en sista varning till dem som åker upp i morgon. Kör försiktigt då det är grävlingsäsong de lux. 
 
Hoppas era resor dit blir bra och att fisket blir långt ifrån det som orosmolnen sprider rykten om.
Ses på lördag!

Kommentarer
Postat av: Lennart Larsson

Sketfiske på SM. Överkörda grävlingar är ett säkert vårtecken, nästan lika vanliga som tussilago i dikena.

2016-04-07 @ 19:07:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0