Comeback på mäskmete i Töreboda

Då man nu har avklarat semestern och redan jobbat en vecka kan man först summera semestern att det blir ju aldrig som man tänkt sig. Vi brukar ju förlja vädret men i år så fanns det inget väder att följa de 3 första veckorna. Men sista veckan blev ju varm och då var det ju varmt överallt så det var bara att välja och vraka mellan campingarna som var lediga och oförstörda. Så det blev till Hallstahammar och besök hos Matilda och Joel.
 
Men tillbaks till jobbet och börja med höstbestyren under denna hektiska del av året. Och då SM går i Göta kanal vid Brådtom sluss i Norsholm så var det väl lite dags att damma av grejerna för att träna upp sig på hur det nu går till. Grejerna stod kvar på vinden sen förra säsongen så det blev lite letande för att få ihop grejerna så man skulle klara av att vara med på Västra meteserien i kanalen i Töreboda.
 
Ett Takeapart lånades av Challe och alla förberedelser gjordes så att man kunde bli nöjd med att få lära in rörelserna igen. Mäsket blandades dagen innan och bestod av 1 kilo mäsk och lika mycket urban soil som blandades separat ihop med lite roach. För nu skulle det bli full satsning på småmörten i kanalen! Tacklen var klara sedan förra året så det var bara att koppla på dem och köra. Mask plockades ca en halvliter småmask om braxen skulle visa upp sig.
 
Och när vi väl kom dit så var det redan ett gott gäng som redan var där och laddade för fullt och vi som tänkte vara först! Men efter betesutdelning och frambärande av utrustning så var det ju som vanligt dags för lottning och mitt i gänget stod den nykorade bronsmedaljören från EM Kent Adell som stoppade ner handen i burken och kom upp med nummer 26. Och då förstår ni ju att vi var bara 26 startande och han hade dragit Kentplats!
Såhär glad blit Kent är han dragit en kantplats.
 
Men själv drog jag nummer 18 och fick då inte fightas mot honom men det går fler tåg. Bredvid mig så hade jag Borlinger till höger och Askolin till vänster. Jonas Jansson drog braxaplatsen och kändes på förhand redan klar som segrare och vi andra skulle få gneta på loppor.
Och min intrimmning av beten och mäsk fortsatte på platsen och 14 minuter innan mäskning kom jag på att jag inte tinat upp jokersen. Så det blev raskt att plocka upp paketet och ge det ett par minuter i värmen för att sedan dra isär dem i urban soilhinken.
 
Och när mäskningsstarten gick så satt jag fortfarande och separerade joker men det fick bli vad det blev så jag satte mig på konten och började koppa ut så mycket jag hann innan starten. Tog50/50 av blandningarna i koppen och körde med cupping kittet ända fram till starten gick och bytte sedan till metetopp och lade ut en mask på platsen. Men efter ett par utlägg/omlägg utan napp så gick jag över på mindre beten med 1 pinkie och 1 blodis. Ganska snat fick jag ett dragande men missade fisken och blev av med blodisen.
 
Körde på så ett tag och krokade nån abborre och en hög med snorgärs. Men det är i alla fall fisk. Men jag låg efter då Askolin fick en 80-grams mört och Borlinger en 3-hektos brax. Men jag trätte på och tog bort pinkisen och började med 2 blodisar och kastade ut en boll. Kastningen var oförskämt bra idag då jag träffade inom 5 cm från önskat ställe så jag vet inte vad som gick fel med detta för så exakt brukar jag inte träffa. Men hade kastningen gått åt skogen hade det ju bara varit att koppa ut det i stället.
 
Fisket ökade succesivt och när Rosenkvist kom och hälsade på så var det som allra bäst med klockrena napp av småbraxen i stället för snorgärs och det var till och med så man håvade hela 5 ggr men i vanliga fall hade lyft dem alla. Men min satsning på mörten gick om intet då jag inte fick en enda mört idag. Undrar då vad man skulle ha gjort för att få dem. Och jag hade ju en trevlig kamrat från Orsa i Norsholm senast som jag förhoppningsvis har lärt mig något av. Men idag hjälpte inte ens den informationen för att få mörten på kroken.
 
Sista timmen mojnade fisket markant för min del men det blev någon fisk emellanåt och gersarna kom tillbaks och då blir det inte mycket till vikt. För det var nog inte många gersar som kom över 5 gram. De flesta kunde man fortfarande läsa dagstidningen igenom. Plockade ändå ihop 1000g som räckte hela vägen till sektionsseger så jag kan ju inte ha gjort det helt fel. Och då jag fick en etta idag men inte Adell så innebär det väl att jag är top-3 i Europa då?
 
På A-sektionen van Challe då det verkar ha varit den fiskrikaste sektionen. B-sektionen vans av Jan Persson. C vann jag själv och på D vann Henrik Bengtsson på dagens näst högsta vikt efter Challe. Och Adell hade nog bestämda regler hemmifrån att det skulle ordnas kräftskiva snart och plockade upp 6 kräftor och tappade därutöver ytterligare 6 .
Henrik med dagens näst högsta vikt.
 
Och det var skönt att ta hem en sektionsseger på årets första mäskmete med detta klientelet. Och det är bara att fylla på nu då nästa söndag blir generalrepetition på samma ställe i och med lag-DM innan helgen efter då SM går av stapeln. Sedan blir det vila innan ind-SM i September.
 
Sköt om varandra så ses vi!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0