Årets sista fiske på Färnsjön.

Trots värmen som har varit det sista så kan SFK Wasa bjuda på pimpeltävling på Färnsjön i Filipstad.
Förra gången som vi for dit var för 2 år sedan och fisket var ju ingen höjdare för oss men Challe plockade ihop 2,3 kilo och tog en hedrande andraplats efter Morgan Rhen som segrade då på över 3 kilo.
 
Förhållandena är att snön som fanns på isen har smält ner och det är nu blankis. Isen är 12-15 cm och stenhård kärnis. Hur detta påverkar fisket kan vi svara på efter morgondagens drabbning.. Men att det blir årets sista pass är det ju inget att tveka på och vi kommer inte att stanna i Baggtjärn på vägen hem utan kajka hemåt för att fira in det nya året.
 
Nästa vecka skall vintern komma även till våran breddgrad och vi får se vad det kan innebära i isläget. Kommer det att bli några isar i tid till att köra på Västra pimpelserien eller våran egen DM-serie på deras första deltävlingar. Bara nu inte det ligger en makrill i ismaskinen utan att gobben frost kan ge järnet över södra Sverige så att det blir det ädla fisket här med. Kan man halvera bilåkandet så vore ju det skönt.
 
Men då isen just nu inte existerar hos oss och vinden är mer än måttlig så är det i stort sett bara lakefisket som kan berivas och endel fina lakar plockas upp men vinterkänslan uteblir då det bara är bro-fiske som gäller då det även i Lidan blåser bra. 
 
Men om jag inte skriver i morgon efter hemkomsten så får jag önska Er alla ett riktigt gott nytt fiskeår 2017.
Ta hand omvarandra och kör försiktigt så ses vi snart

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0