Slaget om Havsjön 2016

Annandag jul och traditionellt tillfälle för att pimpelfiska.
Och närmsta tävlingen var att ge sig upp till Hällefors för att deltaga på Nora/Gyttorps pimpeltävling på Havsjön. En billast med pimplare från Lidköping Med mig, Ronja Challe och Blom for iväg norrut ett par timmar för att vara med och leka. En välplanerad bilfärd upp och vi kom fram 08:25 vilket var perfekt timing.
 
Utsikterna för dagen var att Chefen och Dyberg varit ute och testat isen och risat av isen från sina farliga områden och den lilla sjön blev lite mindre men inget att klaga på för det är alltid säkerheten först. Och vi var ju 72 fiskare idag så det räcker till ändå. Men hur skall det då bli med fisket då isläget är så instabilt som det är och det som lägger sig som snö ovanpå smälter och rinner ner till fiskarna. Blir ju lite olika i olika vatten men oftast så är det en försämrande effekt på själva fisket. Och denna sjön är ju inte mitt första val omm jag vill komma hem med en middag. Inte ens till en katt för då får den nog magknip och skrattar ihjäl sig åt mina pimpelkunskaper.
 
Klockan blev halv 10 och vi gick ut på isen för att se om vi kunde matcha Havsjökungen Stange som placerat sig väl varenda gång vi har varit där på besök. Så fiskarna spred sig väl runt sjön så jag och Ronja valde att starta i utgångsviken för emellanåt kan det nappa skapligt där med om man gör rätt. Starten gick och själv kände jag ingenting medans Ronja plockade 5 i första hålet. Så jag flyttade runt och testade bland utrustningen och Ronja hade då 12 fiskar innan jag fick mitt första napp på tafs.
 
Men hur man än kämpade så fick man ingen ordning på fisket och runt omkring hörde man liknande resultat. När dagen var slut hade jag gnetat ihop 31 fiskar som vägde 550 gram och jag blev till och med slagen av Andersén med 8 gram. Ronja fick ihop 23 fiskar och 340 gram. Och ett tag trodde jag att vi fiskat någorlunda och att fisken inte alls ville nappa men i slutet fick man se en som plockade upp 5-6 fiskar i samma hål och med rask takt och började ana att vi gjort fel. Och när sedan Per Häll väger in sin påse med 2,6 kilo fiskandes i samma område så fick man inse att man gjort något fel eller bara har varit helt kass
 
För som vanligt så kommer man fram till olika slutsatser och det är många gånger man låser sig vid en teknik. Och i mitt fall så var det att tafs var det enda som gick att få fisk på. Men det var många som fått på 3-krok och vissa hade fått 20-30 stycken i hålen medans jag maxade på 5. Så man var inte särskilt nöjd med sin insats men det var i alla fll skönt att få skaka av sig lite julmat. Betoning på lite då vi stannade i startviken och inte traskade runt sjön i alla fall.
 
Dagens värsting blev Jesper Dyberg som var ensam över 3 kilo och klådde alla de 71 övriga på isen.
Jesper "The Dominator" Dyberg vann idag igen.
 
Men vad som gäller med de närmsta tävlingarna får vi se med tanke på vädret. För var det blir på nyårsafton vet man inte ännu och blir det allt för långt Norrut så får man avstå. Men annars så är det tävling på 13-dagen på Siksjön där det skall vara 20 cm is just nu så det skall nog inte vara någon fara. Och sedan skall ju Västra pimpelserien köra igång men just nu så tror jag att de har satt Mats på att sköta ismaskinen för den verkar gå lika bra som GAIS spelar bandy!
 
Och annars kan man ju börja läsa böcker som Jimmy Brax gör och han har nog fullt upp med att lära sig vartenda kapitel utantill! Men skam den som ger sig. I övrigt så var det en hel del olyckor på vägarna så snälla Ni- kör försiktigt. Många, allt för många klarar inte av att köra på vinterväglag. Blixthalka på många ställen och avåkningar och krockar då många tror att det går att köra precis som på sommaren. En olycka hörde vi på radion då den skett endast några sekunder eller minuter efter vi åkt förbi. Mötte utryckningsfordonen när vi kom till Kristinehamn och hade då hört talas om det på radion innan. Och det var bara 3-4 mil norr om Kristinehamn!
 
Så tänk på det att ta det vackert i trafiken och sköt om er så ses vi snart.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0