Hektisk tid på säsongen.

Nu är det full fart på pimplarna över hela landet.
Till och med nere i Skåne är det full fart på dem som håller på med den ädla sporten.
Helgen som gick så vart det ju start på PSC med arenan Norasjön som även den kunde visa en seg sida då trögfisket har avlöst varandra på alla möjliga sjöar och det är ju inte bara jag och Samuel som har nollat utan listan kan göras oförskämt lång så jag skall inte ens nämna Mats Petterson i detta.
 
Norarycket segrades ju som de flesta vet av Laxen. Och det är bara att lyfta på hatten för denna duktiga fiskare som är som ett årgångsvin och blir bara bättre med åren. Bävar bara för när man får fiska i veteranklassen mot honom. För om man ligger efter nu så kan han väl ta min påse som agn när man blir veteran!
Skaraborgs DM har nu avklarat 2 av 3 tävlingar och bara grande finale på Kyrksjön är kvar nu på söndag. Och till dem som inte har varit där förut så kan jag varmt rekommendera denna tävlingen då det är en fiskrik sjö med många ansikten. Mer om det på söndag efter tävlingen.
 
Men i seniorklassen är det enda som är säkert att Daniel Ahlgren tar en medalj och SM-plats medans resten är en öppen historia. Så den som lyckas bäst på söndag kan även den knipa en medalj och SM-plats. Men vi får väl hoppas att det är någon som tar medalj på årets SM i Lycksele och ger en plats till från Distriktet. Själv har jag fått klartecken att jag får deltaga däruppe och det kommer att bli sista pimpelhelgen för säsongen för sedan är det full fokus på varmare breddgrader.
 
Förra helgen vart det lite surt med larver för min beskärda del fick fel adress men glada var de som kom till Nora-rycket för där fanns det helt plötsligt larver som annars inte hade kommit dit.
Nya försök denna veckan och nu kom de rätt och skall prepareras så gott som möjligt innan helgen som kommer att bedrivas på 2 olika vatten. På lördagen är det tävling på Åsunden vid Kårtorp. Detta för att det fisket passar bäst inför Kykrsjön på söndag. Alternativet vart att fara till Värmland för att deltaga på Grumscupen med fiske på Longsjön på lördagen och Grumsfjorden (SM-vattnet för ett par år sedan). Men det passar bättre med Åsunden för våran del.
Larver som skall badas och sållas.
 
Och ute i landet så är det nu så många tävlingar/kulor så man har egentligen inte tid att ha ett arbete men man måste ju ha en inkomst med så det är bara att bita ihop och köra på. Isläget blir ju allt bättre och ifrån några Skara-sjöar rapporteras det om isar på 20-25 cm som inte har allt för mycket snö på sig så de växer så att det formligen knakar.
 
Även i Dalsland börjar isarna bättra på sig och på Ånimmen är det flera som rapporterar även bra fiske med matabborre. Men man skall fortfarande vara vaksam på hur isen är för det kan fortfarande vara många tunfläckar där som det har legat snö på. Så den som inte har isdubbar på sig när den ger sig ut klassar jag in i en kategori och den kallas idioter. För rapporterna har ju haglat från hela landet och det har oftast varit skridskoåkare. Men det har även varit barnfamiljer so ger sig ut på okontrollerade isar med barnvagn. - För det satt ju fiskare längre in! Men att de inte lyssnar trots att de blir tillsagda att isen inte är kontrollerad längre ut och troligtvis dålig så sportfiskare inte ger sig ut där så skall de promt ge sig ut ändå! SKÄMS!
 
Utanför huset så kan man nu blicka ut över Kinneviken och se att det är locket på så långt ögat når och det har det nu varit en vecka så det kan nog vara dags att testa om det finns lite sik i Blomberg. Det brukar ju vara gott om dem i månadsskiftet Januari/Februari så det borde ju vara dags nu. Så på med mormuskorna och nån maggot så skall det nog utvisa sig ganska snart om det finns någon hemma. Det brukar ju även gå lite lunsar till abborre där med så de grejerna skall ju med också!
Men glöm inte kolla isen innan om ni skall ge er ut för jag har ingen som helst rapport därifrån men då de kör rally på isen utanför båtgården så borde den vara minst OK.
 
Sköt om er nu och fiska säkert så ses vi snart.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0