Nytt fiskeår

Ja då var 2016 här.
Och 2015 var ett år som inte var som alla andra. Vintern befann sig inte i närområdet och det var mycket bilåkande för att komma till pimpeltävlingar och man borde nog ha skaffat klippkort på Orsa camping för att få övernatta. En endaste tävling i skaraborg och den deltog jag inte på utan grillade korv till mormuskagiganterna i Distriktet. Och isgränsen gick väl i stort sett hela vintern från norr om Orsa så vart det fina isar medans söder så blev det tjatigt att höra om inställda tävlingar.
 
Sluttampen gav en fin avslutning med påskpimpel följt av en härlig pimpelvecka då vi fiskade oss upp till pimpel-SM i Norsjö via Lycksele. Just i Lycksele testade vi av den sjö vi trodde var enda alternativet till 2016 års pimpel-SM men tji vad fel vi hade. Vi hade i alla fall ett härligt fiske ihop med familjen Rimmevik trots att vindarna var i mesta laget. Sjön visade upp många möjligheter och att allt var möjligt på det vatten vi provade. 3-krok, tafs, Vänerpirk och balans var alla framgångsrika. Syftet med testet var ju att ha ett litet hum om vad man skulle förvänta sig men då de väntade tills i höstas med att komma ut med de små pölar som skall användas till SM-vatten så blev de ju ofiskade av oss så vi har inget att komma med som bidrag trots att arrangörerna tyckte det hade varit kanon med en mindre tävling på vattnen innan SM i Norsjö då många ändå var på väg däråt. Men vi får se hur de löser logistikfrågan ute i bushen vid de tilltänkta vattnen.
 
Pimpel-SM i Norsjö chansade jag på att gå iväg och fiska lite ensamt men det var inte ett lyckat drag då detta område inte hyste önskad mängd fisk. Men jag blev ju i alla fall top-100! På lagtävlingen gjorde vi taktiskt rätt och delade upp oss för att testa av flera områden direkt och till slut satt vi i stort sett i samma område hela laget med skapligt fiske. Och hade vi bara tagit upp någon av alla lunsar vi hade på så hade det blivit medaöj. Hade vi tagit upp alla så hade vi definitivt vunnit. Men eftersom vi "bara" fiskade bra men inte tog upp lunsarna så kom vi på en hedrande 4:e plats vilket är klubbens bästa placering någonsin. Stora gratulationer till dem som kom före oss då det var 3 riktigt bra lag före oss.
 
Sedan kom våren. Och något havsöringsfiske blev det ju inte men lite mete som blev blandade framgångar. Svårt med motiveringen är väl den första bortförklaringen. Pelle Ernst gillar ju bortförklaringar! Men då man inte har utrustningen eller hinner med att svinga spöna tillräckligt ofta så går det inte att hävda sig då det i vårat distrikt är många duktiga metare. Att bara vara lite bra räcker inte utan man måste dels ha självförtroendet ihop med rutin och som Lennart Zackrisson sa "ha en känsla för feeling". Har man inte denna känslan så tar man fel beslut och då funkar ingenting.
 
Sommaren kom och strax innan semestern fick vi den nya bilen och for på husvagnssemester ned till Malmö där det var oroväckande att se hur det såg ut i utkanterna av stan och speciellt då runt Sibbarps camping. Den fina parken hade förvändlats till ett ghetto med grov nedskräpning och doft av urinoar vilket gjorde att man kände sig som om man campade någonstans i Rumänien och inte i sköna Skåne. Men nu börjar det ju bli likadant över hela Sverige och det finns väl knappt en stugby som inte kommer att raseras av flyktingströmmen. Hoppas bara alla campingägare räknat in att det krävs total sanering eventuellt om/nybyggnad av campingen om det skall gå att hyra ut stugorna efter denna invasionen.
 
Hösten kom och man summerade den första sommaren som jag inte varit på västkusten över huvud taget. Inte ens till Smögen för att äta glass! Ej heller någon Gyltatur då det aldrig blev tillfälle till detta med rätt väder eller någon möjlighet att åka dit. Men i stället blev det en tur med fiskekryssningen ihop med Albin och Törneling. En resa jag sent skall glömma då jag fick med mig en drömresa till Indonesien med Papua Guinnea och fiske efter GT i ett paradis med Solid Adventures som researrangör i bagaget. En resa som kommer att gå av stapeln någon gång i April. Blir det det tidiga resan så blir det inget pimpel-SM för mig men jag hoppas få plats på den sena resan för då är pimpelsäsongen över och det är bara mete jag missar och det skulle inte vara en lika stor förlust som att missa pimpel-SM vilket jag tycker är riktigt kul det med.
 
Vintern började och isfronten gled söderöver och vi började med HDH-cupenGick inget vidare på cupen men var aldeles underbart att få svarva is igen så vi begav oss till Gryveldammen NV om Älvdalen för årets sista pimpel. En tävling som blev helt enligt 2015 års mantra. Fisken hittades i slutet och då ca 10 meter från där jag startade. Så 2015 kunde allt Mikael Engvall med gott mod ha startat 10 meter ifrån mig och ändå varit på rätt plats. Hände ju flera gånger att man var riktigt nära men gick åt fel håll. Tänk om man går åt rätt håll nån gång! Då blir jag nog helt o-stoppbar! Det i kombination med lite jord ifrån Möllers byxfickor så är lyckan gjord. Men att avsluta på prisplats vart ju helt OK ändå även om Lilleman tvålade dit mig.
 
Avslutningen stannade jag hemma då det inte orkas med att fara iväg alltför långt och ändå kunna fira ledigheten med familjen. Och då isarna uteblev i Värmland och Örebro så hade det redan gått över gränsen. Värmen fortsatte och det som såg så lovande ut först förvandlades till att daggmaskarna var uppe och visade sig i gräsmattan och snön i stort sett helt försvann.
Olof har fått lite väl många varma kramar men står ändå upp!
 
Nyåret kom och första helgen blir det inget fiske då Ronja dragit på sig en förkylning. Men vi får se vart det bär av på onsdag. Då kan det ju vara så att det blir tävling på Siksjön i Hällefors. Kul ställe och bara 2,5 timmar till. Annars så måste ju Mats ha anlitat någon bulvan till att sköta ismaskinen för i Knalleland så går ismaskinen för högtryck och man hoppas att den får förbli intakt nu så att knallens isletare inte går in i väggen för de har fått jobba för högtryck de senaste åren och det är ett beundransvärt jobb de har lagt ner för att vi andra ska få en möjlighet att förlusta oss. Tack på förhand till Er! Ingen nämnd och ingen glömd.
 
Ha nu ett riktigt gott nytt år på er alla och ta hand om varandra så ses vi snart.
Glöm nu bara inte att försöka ta med fler damer och juniorer på tävlingarna för ju fler vi är tillsammans ju gladare vi blir!
I skrivande stund läser jag om att Värmland ställer in sina tävlingar nu i helgen och Siksjön kan mycket väl bli inställd med då det har kommit 12 cm nysnö uppe på den tunna isen. Mörker!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0