Vristulven DM 2

Då har vi klarat av DM 2 som gick på Vristulven med utgång Böjabadet.
Vristulven är ju en gammal SM-arena i pimpelfiske för herrans massa år sedan så det finns nog några ute i landet som minns den. Sjön kan förklaras med att den är vanskligt grund i kanterna men har ett skapligt djup i mitten. Normalt så sker fisket på det grunda med risk för att borra i sten då det vimlar av stora stenar såväl i vattnet som på land. Minns den gång jag som liten knort var ute för att pimpelfiska med halvmetern tjock is och vi hade bara yxa att öppna isen med. Ett plaskigt arbete men vi hade inget isborr så det var enda alternativet. Jag slet som ett djur och skulle börja pimpla och märkte till min förtret att en sten hade prickats och låg precis under isen. Bara att göra om för att kunna få ner pirken. Blev inte så många fiskar den turen men den som spar han har!
 
Vis starten vart det funderingar på vart man skulle gå och valet att gå ut till utsidan den stora ön vilket jag trodde skulle vara alternativet med fiske på 4-7 meter i stället för normala 0-4. Men då det var lite narig vind så valde jag startviken för Ronjas skull då det var enda stället som det kunde vara lä. Det finns ju emellanåt lite fisk där men borde vara i tidigaste laget. Men de övriga följde samma lämmeltåg som vanligt och följde Peo:s råd och gick åt höger!
Lämmeltåget gick som vanligt runt udden och intog högersidan.
 
Vi startade med 3-kroksfiske men som befarat så fanns det ingen fisk och vi fick bege oss utåt. Men längs med hela kanten så var rapporterna svaga och endast en enda fisk rapporterades. Så Jag och Ronja bestämmde oss för att gå ut en bite och testa djupare utanför den stora ön. Men när vi närmade oss så såg vi att det var klungfiske som gällde men på helt fel ställe.
Klungan var stor redan när vi kom dit.
 
På vägen dit så såg vi att det vevades febrilt med armarna på dem i klungan så jag försökte bilda mig en uppfattning på vägen vad som gällde och det var tydligt att fisken gick riktigt djupt idag. Så jag plockade fram en 55:a med blåmyska och borrade ett hål och fick 2 fiskar i första hålet. Fortsatte med några bomhål tills jag hittade ett med en stor sten i kanten av hålet. Det blev ett riktigt bra hål med 40 fisk i. Annorlunda att fiska på ca 10 meters djup och fiska loppor på Vristulven men det var tydligen det som gällde. Till slut satt i stort sett hela startfältet där och det var minst lika trångt som det var på Gåxsjön för 2 år sedan då vi hittade fisken ute på sjön.
 
Men allteftersom så tunnade det ut på fisken och blev färre och färre i hålen och till slut var det nästan bara Heikki Vuotolainen och Claes Thörneling som satt och drog oavbrutet. De hade träffat kanten som brantar ned mot djupaste hålan och satt helt rätt och var untuchable då kanten är så liten. Fortsatte ut på de avfiskade områdena för att över huvud taget få något och det blev några stackare till och petade ihop 81 stycken med den hugande vikten av 1630 gram vilket räckte till en 5:e plats i dagens drabbning.
Segrade gjorde Daniel Blom på 2.7 kilo följd av Ahlgren  som i och med andraplatsen idag är klar för SM 2017 och ledare av DM-serien och kan endast petas ned av Blom och Ceder. Altså klar medalj redan i våran DM-serie. Bra jobbat Daniel!
 
Det är fler som är klara för SM och det är alla damer och juniorer som deltaget i båda tävlingarna.
I lagtävlingen segrade Lidköping idag och det var jämnt även idag och därmed utjämnat mot Tärnan och avgörandet sker nästa söndag på Kyrksjön i Mölltorp. Fördel Tärnan där men under har skett förut. Skaffa blynacke och bara köra på är det som gäller. Och vad det gäller SM-platserna till nästa år i seniorklassen så är det fortfarande öppet och en bra prestation på Kyrksjön är ett måste om man vill deltaga på SM 2017 individuellt. Det kommer i alla fall att bli en batalj i värsta slaget på söndag för alla som inte är klara för SM och Daniel Ahlgren kan bara gå omkring och lattja om han nljer sig med det men jag tror att han siktar mot guldet så han blir nog giftig där.
 
Skön dag i alla fall och fisket var marginellt bättre än förväntat om än dock på helt fel plats än förväntat så kan vi bara se fram emot uppgörelsen på söndag.
 
Sköt om er så ses vi.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0