Antiklimax

Bittert idag då SM-finalen gick åt skogen.
Kan ju bara gratulera Västerås SK till sit 20:e guld medans Villa får vänta ytterligare på sitt första.
Matchen i sig såg ut som förväntat att Västerås skulle trycka på och ta ledningen och då var jag aldrig orolig för jag såg att Villa hade kylan och vaggade in VSK i trygghet för att sedan blänka till då tillfälle gavs. Och när VSK gjorde 2-0 visste jag att de skulle släppa lite på återhållsamheten och gjorde både 2-1 och 2-2 innan VSK gjorde sin timeout. Ett schema som förespåtts redan innan matchstart. 
 
Men VSK har ett vapen som ingen annan kan visa upp och det är Andreas Bergvall i målet. Inte för att Jesper Thimfors var dålig men det är inte lätt för någon att jämnföra sig med tidernas i särklass bästa målvakt. Men ett flertal spektakulära räddningar av den allra högsta klassen och några uteblivna solklara fasta lägen som 2 straffar, frislag utanför straffområdeslinjen och ett par uteblivna hörnor så var saken klar att det inte var Villa:s dag. Och att det behövdes ett oturligt självmål till 1-0 och en touch på Villaklubba 3-2 för att ställa Thimfors var ju höjden av otur. Men ett bra lag skall ju ha tur med. Tråkigt också att VSK:s supportrar stormar isen när det återstår närmare 10 minuter av matchen gjorde ju att det blev avslaget i slutminutrarna.
 
Men det är bara att grotta ner sig och nu koncentrera sig på det roligaste som finns på isen och då man ser ut så lockar det ju en hel del att få komma ut och svarva is igen. Värmlänningarna är ju ute på Sulviken idag och det är väl närmaste isen som finns kvar och isläget flyttar sig drastiskt norrut. Och man får hoppas att snön trycks ihop så att alla inte sitter i knät på varandra men det ser lovande ut med detta och att det blir skapligt före såväl i Jämtland som på Storhamra.
 
Och nu har man ju även laddat 130-krona så att man skall ha så det räcker på Gåxsjön till klunsarna. och den skall testas så fort tillfälle ges. I övrigt är väl grundpackningen färdig och det är mest finlir kvar innan Raftsjöns mörtar skall få sig en omgång. På torsdag börjar vi med våran påskresa men några åker redan idag och kommer att toppa formen till SM i Örsträsk. Så det är bara att fortsätta att ladda och komma igen.
 
Sköt om er så ses vi.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0