Uppladdning inför påskpimpeln.

Nu är det mindre än 12 timmar tills vi far iväg på den årliga påskpimpeln.
En av årets höjdpunkter då det gäller pimpelfiske. Och till alla som inte provat på detta höjer jag ett varningens finger då det är gravt beroendeframkallande och hela året blir en väntan på nästa påsk.
 
De flesta grejerna börjar komma på plats och nu gäller det att stuva bilen så väl som möjligt så att vi får sätena för oss själva och en trivsam resa upp till Jämtland. För att åka bil från 02:00 på morgonen för att kunna deltaga på Raftsjöhöjden är ju inte en resa i sig. På vägen skall vissa ritualer avklaras som en middag på Eastern Palace i Östersund innan tävlingen så man kan rapa friterad mat under hela helgen. Mmmmmm
 
Men resan upp så får det förvarnas om att det på våra breddgrader är varning för grävlingar som har som ful ovana att korsa vägarna speciellt om det kommer en bil farandes. Kanske har med dålig syn att göra och de vill passa på då det finns lite ljus över vägen?
När man sedan kommer mellan Orsa och Sveg så kan det vara risk för halka då det ofta är dagsmeja och snövallarna smälter och rinner ut över vägbanorna för att frysa till isgata under natten.
 
När man sedan passerar Överhogdal och upp mot Åsarna så finns det gott om Sveriges dummaste djur i form av renar. De har ju inget trafikvett what so ever så de ställer sig gärna på vägbanorna och vägrar flytta på sig. Kanske får säta en bild av Peo Nilsson i fronten av bilen för den åsynen borde ju skrämma iväg även dessa kreatur!
 
När man sedan kommer bortåt Brunflo med omnejd så kommer även snön som har fallit att ställa till med lite problem då det har kommit 3 Dm med snö därifrån och norrut. Hur illa det blev i Strömsund vet jag inte riktigt nu men de skulle ut och köra skoterspår så att folk kunde sprida ut sig på isarna. Och de som fiskar där har redan rapporterat om kul fiske. Så det är med spänning vi åker upp för att fiska 5 dagar i sträck.
 
Bilen skall nu proppas full med fiskeutrustning till bredden så att det skall räcka till alla.
Pimpelspön och pirkar i mass
 
Tafskrokarna påfyllt och klart.
 
Adaptrar till Titan eller Rantanenborret så man kan få dit en Mora Nova-krona på dem oavsett om det är 110 eller 130 mm
 
Krokarna är påfyllt med lite nya krokar och larver håller på och kryper genom sållet för fullt då de kom in idag så nu skall det nog räcka en bra stund. Kanske flera dagar till och med!
Men som sagt vi börjar på Raftsjöhöjden och det är ju en sjö som är ganska tät med mört så vi får se hur nappvilliga de är detta året. Hoppas även att hela sjön är med så några kan få fiska abborre med.
 
Isarna skall ju vara utom all fara så livlinan lämnar jag faktiskt hemma då isarna däruppe sägs vara bortåt metern och det skall väl räcka åt de flesta? Skruvdragare tillåts på tävlingarna vilket jag är positiv till och tycker det skall tillåtas även på förbundets tävlingar. Inget jag själv kommer att utnyttja men ändå. Låt alla välja själva. För det blir ju jobbigare att bära på en borrmaskin och extrabatteri än en vev som man kan göra hur många hål som helst med. Så de som använder sig av detta sitter troligtvis ändå bara i starten eller har någon axelskada eller liknande. Så låt alla använda skruvdragare på eget bevåg.
 
Bra också att det troligtvis blir en regel då skruvdragare tillåts att hålet måste fiskas i direkt då man annars kan borra upp en herrans massa hål för att sedan fiska av dem utan störningsmomentet med oljud från borrningen för annars så blir det lite orättvist. För ingen (i alla fall jag) orkar borra 20-30 hål i rad för att sedan ställa borret och bara fiska utan vibrerande armar eller störningen från borrljudet. För de flesta har väl råkat ut för borrskygga fiskar?
 
Men vi får se vad helgen har att erbjuda då det är hela resan som är en njutning med blandat fiske uppe i Strömsund för att bytas mot Vikinganappet med kvällstävling för att avslutas med OS-pimpel på Storhamrasjön i Noppikoski som är ett häftigt vatten och man vet aldrig vad det har att erbjuda. Bara att det är en herrans massa fisk där om man bara går rätt och gör rätt.
 
Hur det går med PSC avgörs kanske i helgen då det är flera av dem i täten som skall vara med på såväl Vikinganappet som OS-pimpeln och därigenom samla en hel del poäng om de lyckas. Och Laxen som leder PSC har ju hemmaplan på Storhamra och är regerande mästare där så han är ju alltid ett hett tips. Men även Jonas Gustavsson har ju även lite hemmaplan för det är ju inte så farligt långt från Borlänge och dit! Men vi är många som vill knipa en plast på dessa tävlingar så vi får se vem som gör mest rätt i helgen.
 
Glöm nu inte att ta det vackert i trafiken när ni är ute och far för jag vill träffa er alla!

Kommentarer
Postat av: annika witting

Hej!
jag jobbar som producent för Karlavagnen som sänds i P4-riks. Imorgon på skärtorsdag skall de handla om de som reser bort över påsken.
Har du lust att vara med på en telefonintervju?
Mvh
Annika 0766 109334

2016-03-23 @ 21:47:27
URL: http://sverigesradio.sr.se
Postat av: Andreas Vennberg

Hej!
Säljer du adapter till mora nova/rantanen borrkrona?

Hör av dig på min mejl!

/Andreas

Svar: Mail skickat!
Tomas Leijon

2016-04-04 @ 10:26:05

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0