Sensas Open och Landslagskvalet i Lidan.

Sakta men långsamt börjar man inse att man inte är kvar vid Panun Island på paradise beach i Raja Ampat och drillar den ena monsterfisken efter den andra. Och suget efter att fiska hemmavid har haft stor återhållsamhet men kommer sakta smygande då man har varit och kollat på värstingarna när de har metat nere i Lidan gångna helgen.
 
Lördagens fiske var väl inte så mycket att skriva hem om. (tur att man redan är på hemmaplan) Och krossen för dagen hette Stefan Holst som väl inte skall betraktas som någon gröngöling i gänget då han har varvat fina placeringar om vartannat de senaste åren. Han drog upp 6 kilo fisk ur Lidan och det brukar ju vara en medioker vikt men denna dagen var det fullständig kross då den näst högsta vikten tror jag var 3 kilo.
 
Andradagseffekten kom men inte så explosionsartat som det borde så något har varit fel men jag kan inte sätta fingret på vad. Det spekuleras i än det ena och än det andra men det finns inget facit på detta eller någon förklaring som jag själv kan köpa med hull och hår utan man får bara gissa sig till varför. Men andradagen var det ju mer fisk och jag hann komma till invägningen av C-sektionen i gräset och började kolla vad som kommit upp. Thörneling började med 12 pannor och sedan vart det Niklas Strengelsrud från Norge med sina 15 kilo och man undrade när det skulle bli lite riktiga vikter. För detta brukar ju vara bra vikter dag 1
Henrik, Niklas och Claes väger in 15 kilo Norskfångade fiskar.
 
Men det var först när man kom bort till Thomas Söderlund som det blev alvar. 24635 gram vägdes in och det blev dagens högsta vikt och lade en god grund till Constellations seger under denna helgen då det var lagtävling som gällde.
Dagens värsting Thomas Söderlund vaskar av keepnetet efter att ha vägt in dagens högsta vikt i Lidan.
 
Lidköping kom på en hedrande 4:e plats i denna tävlingen med Challe, Blom, Hjelm och Thörneling i laget.
Och nu till helgen stundar ett landslagskval och det vore ju självaste den om inte fisken har vaknat till ordentligt och börjat nappa. Men man vet ju aldrig då även Lidan kan vara lite lynnig. Men nu med Sensas Open en vecka före så skall det ju ha mäskats in en hel del fisk från Kinneviken och i varje fall jag själv tror på högre vikter nu.
 
Men det är många som vill säkra upp sig med att locka till sig fisken med lite extra boosters som jokers i mäsket så nu har jag installerat ytterligare en kyl i butiken så att allt skall hållas i bra kondition. Och det är ju sällan som det är en försämring med att ha dessa kryp i mäsket. Kanske lika ofta som det är sämre att använda blodis vid pimpelfiske. (det har faktiskt hänt) Och lika många säkrar upp betesarsenalen med blodis som krokbete och det är ju mig främmande för Lidan men jag förstår dem som använder det. För många gånger är det ju flera småmaskar som skall sättas på kroken i stället för en stor.
 
Oavsett om man fiskar efter stor eller liten fisk så nyper de alla på småmask så varför inte blodis? Men då jag själv endast ett fåtal gånger har använt blodis i Lidan så inser till och med jag att det kan vara rätt melodi emellanåt. Men då jag inte är van att använda dem vid mete tar det allt för lång tid att aptera dem på kroken och är mycket snabbare med mask. Men vem vet. Denna gången kanske det är maggot som gäller eller varför inte majs? Men med förra veckans facit så var det ju blodisar som dominerade men det har ju gått ännu en vecka efter detta och vissa grejer händer ju fort under våren.
 
Kan ju ha varit att fisken varit på lekbottnar förra helgen och då inte visat sig på fiskesträckan. Men de som inte leker just nu borde ha attraherats av godiset som pumpades ut av 40 fiskare under den gångna helgen så någon förbättring måste det ju ha blivit. Men om jag fiskar själv vet jag inte förrän på lördag då jag och Ronja kanske sätter oss som kantmetare för att träna lite inför framtiden. Söndagen å andra sidan går åt till klassfotboll 500 meter från fiskesträckan så det kan ju bli någon visit under dagen men inte mer.
 
Och för att lugna alla så ser det ut som att alla beten kommer i tid och kan hämtas redan från torsdag kväll. Kommer ni på fredagen så är det bara att höra av sig så ordnar vi det på något sätt. Bara jag får sova nattetid så är det lugnt. Men nu får man snart plocka fram meteutrustningen och knyta några tackel och hoppas på att alla Lidköpingsbor kan respektera avspärrningarna denna gången. Avspärrningarna är till för allas säkerhet. Såväl de som fiskar och era egnas. För om ni skadar någon utrustning så är ni ersättningasskyldiga och det är ni inte sugna på för varje del kostar en ordentlig slant och era försäkringsbolag är inte intresserade av att sponsra era lagbrott när ni passerar avspärrningarna.
 
Sköt om er så ses vi!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0