I väntans tider!

Nu så här innan starten av isfiskesäsongen går man som på nålar och bara inväntar is som finns inom räckhåll.
Och det är mycket som skall falla samman och göras färdigt men som många andra så väntar man alltid för länge med att göra än det ena och än det andra. Men till slut blir det nog bra ändå.
 
Alltid lika intressant att följa isläget med vartifrån beställningar kommer då det gäller krok, pirk, kontar och annan utrustning. Ha koll på dem som är ute i god tid med att få grejerna fit-for-fight och hur de lägger upp utrustningstaktiken. Och även att få hem tillräckligt med utrustning angående med hur mycket det skall gå åt av respektive detalj. Vissa kan man lagra i mängd år efter år men vissa "dagsflugor" endast fungerar att lagra emellanåt. Men man vet aldrig när, var eller hur mycket av varje grej. Allt beror ju på väder och vind samt vilka sjöar tävlingarna läggs på.
 
För det är ju ganska stor skillnad på om man går ut på Ottsjön eller sör-älgen såväl som Rudsjön som mil-sjön.
Ganska extrema skillnader som kräver olika utrustningar. Om det har snöat i området eller är blankis eller pulsar-djupt med snö. Se som uppe i Jämtland med de stora skillnaderna då det i Gällötrakten är drivor med snö medans i Kälarna är i det närmaste blankt på isarna. Stora kontraster bara i det distriktet.
 
Och vad det gäller distrikten så har de flesta samlats i Stockholm för att gå igenom alla motionerna och det har blivit några ändringar och kunde ha blivit fler. Ska bli intressant att läsa om alla besluten men några har jag tolkat fritt via kommentarer från facebook och skall inte tas som lag utan felskrivningar och misstolkningar kan förekomma.
 
3-mannalag införs med start denna vintern i samtliga klasser och %-satsen höjs till 25% om inte högre %-sats fanns tidigare. Men gällande skruvdragare blev det "bara" att äldre veteraner får fri lejd utan handikappkort till användande av dessa. Tycker personligen att det kan släppas fritt för alla. Är inte intressant för egen del då det är lite chanstagning med detta för om det händer något med skruvdragaren står man utan möjlighet att borra över huvud taget! Men som sagt så är det bara min åsikt.
 
Fiskemässigt har det varit torka för egen del då det som bekant inte blev något SM i havsfiske i år då det inte fanns någon arrangör där heller. Kållandsöträffen fick tyvärr ställas in p.g.a dåliga vindförhållanden men alla anmälningar står kvar till nästa år så då kommer det nog att bli en ordentligt stor tävling. Och då det har blåst mesta delen av hösten så borgar det för gynnsamma förhållanden för vårens lax-trolling och Hällakisträffen borde få en uppsving igen med ett troligt kanonfiske.
 
På löjrommens dag skulle vi ha prova-på-fiske men det var ingen anledning att lura ut någon i Spikens hamn då vattenståndet är otroligt lågt i Vänern så det fanns inte vatten för att hysa någon fisk och när vi kom på morgonen låg det även is i hamnen. Hela Otterstadsviken var isbeklädd och så riktigt inbjudande ut men man får tänka som så att isen bar nog inte och det brukar inte vara något fiske där innan isen legat en eller två månader.
 
Kul att det är  många som reagerar på att det skrivs lite för lite här men har jag inget att skriva så lägger jag inte in så mycket. Men visst händer det lite emellanåt. Eriksson for ut i Kinneviken då han hittade is-fri ramp och fick se ett ordentligt måsespel och fick även med si 2 fina matfiskar hem av den blanka sorten. Och som liten rapport utan att säga för mycket så är Matilda på Ascesion island mitt emellan Afrika och Syd-Amerika och fiskar med offshorehunter Morten från en katamaran och har sitt livs resa där. Men jag rapporterar inget om det utan kan bara säga att hon har det bra och får någon fisk emellanåt. Mer får ni se på fiskekryssningen om ni åker med där.
 
Angående fiskekryssningen så är den lagd mitt i pimpelsäsongen och borgar nog för att det blir lite annat klientel som åker denna gången. För det är nog inte många is-krigare som avbryter säsongen då den börjar närma sig kulmen? Men det blir nog en hel del gädd-fantaster som åker denna gången då deras fiske ligger på is då!!! Men för dem som åker så blir det nog lattjo att kika på de föreläsningar som satts ihop för de tillresta. Kan väl lägga till att det har varit en hel del internationella kunder som vill haka på. Detta mycket tack vare kanal gratis satsning på Pike Hero och laddar inför säsong 2.
 
I älvdalen var det premiär idag med deras KM som var öppet men då det känns lite surt att åka bil i 5-6 timmar endast för 1 tävling på 4 timmar på Porfyrdammen så valde vi att avvakta med premiären och hoppas att det blir till HD-cupen som blir premiären för oss. Inväntar resultat därifrån men det kommer väl så snart de har kommit hem. För de har ju bara några få minuter hem de som håller i tävlingarna i Älvdalen.
 
Njuter lite fortfarande åt vårens resa till Indonesien på Paradise Island i Panun då man fått se att min prestation inte gick obemärkt förbi då en Indonesisk webtidning publicerade ett 7 sidor långt reportage om mig och ytterligare 2 sidor om Christer Sjöberg angående fisket där. Kul läsning även om min Indonesiska är aningen svajig! Men det går nog inte en dag utan att man tänker på denna resan och hur jäkla gott det skulle vara att komma dit igen. Och det ska jag. Men vet inte riktigt när utan får bara hålla på med att planera. Har ju börjat med att bunkra vissa beten så att man inte skall stå utan.
 
Men i avvaktan på isar så var jag på bandy idag och såg Villa vinna med 11-4 mot Kalix bandy och det var beklämmande att se vilken stor skillnad det är på lagen i elitserien. Var ju så stor klass-skillnad så att man nästan skämmdes. För det finns väl ingen liknelse mot något men man kan väl säga att man sätter Jonas Gustavsson, Jesper dyberg, Andreas Möller och Laxen i ett lag som skall möta Spaniens Landslag i pimpel. Kanju lägga till att Spanska laget inte heller har någon borr! Så stor skillnad är det mellan lagen och att det skall bli förlust mot ett Kalix av denna kalibern skall väl föregås av en hög med avstängningar, Underskattning och magsjuka på väg till match. Att Villa kunde koncentrera sig och ändå bjuda upp till någon form av bandy är hedersvärt.
 
Men nu är det bara att fortsätta med förberedelserna och ladda tillfullo innan det blir egen premiär på is.
Kör försiktigt och ta hand om varandra så ses vi.

Kommentarer
Postat av: Möller

Att jag är med i det laget måste vara Spaniens enda möjlighet! Det var sportsligt😂👍
Kul med ny läsning.

Svar: Jag kan ju inte alltid sätta mig själv i förarsätet!Blir kul att få fiska med Er, de stora killarna i år.
Tomas Leijon

2016-11-20 @ 20:01:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0