Nu kör vi!

Äntligen! Som en Gert Fylking i rosa Adidasoverall skulle ha sagt.
Äntligen kör vi igång med pimpelsäsongen 2016/17
Äntligen blir det HD-cup i Dalarna och Härjedalen.
Äntligen får vi beträda fruset vatten och svarva is.
 
Helgen som kommer blir det av med HD-cupen med start på lördag på Lilla Engesjön för att på söndagen återigen kliva ut på Tallsjön. Vad som gäller för Lilla Engesjön vet jag inte så mycket om just nu men all fisk utom gädda gäller i tävlingen. Så det kan bli att mört-mete kan fälla avgörandet. Men å andra sidan så behöver de ju inte returneras heller så det blir o-balans i faunan eller att det tär på psyket att ha halat upp "fel" fisk.
Om detta kan diskuteras mycket men själv är jag positiv till att all fisk räknas. Är ju inte ofta som det avgörs med enbart mört.
 
Vad det gäller söndagens tävling på Tallsjön så har jag varit där vid flera tillfällen och varit med om olika beteenden från fisken. Här gäller endast abborre. Och det är helt rätt då det är inplanterade öringar och rödingar i vattnet som skall returneras om man inte har ett gällande fiskekort utöver startkortet. Fisken här är inte de största i historien men det finns över hela sjön och det är bara att lokalisera dem. Men fisken här kan vara riktigt borrskygg o-avsett vad Pelle Ernst tycker om dessa bortförklaringar! Men jag tror han lagt märke till att så är fallet emellanåt.
 
Skall bli kul att se om Peo har lämnat tillbaks utstyrseln till Marie Björklin efter besök i huvudstaden så att hon kan kliva ut på isen i högklackat och svarva is? Ska bli kul att se om det har blivit några större innovationer gällande utrustning och se vad som kommit fram under sommarmånaderna. Vim-pirkens nya skrylla kommer säkerligen att komma ut på isen så att man får se den live. Nya kolfiberstickor kommer att finnas på plats och larver i de flesta former kommer att finnas de med. 
 
Men frågan är då, vilken typ av fiske kommer det att bli? Kommer det att bli fiske med vertikalpirk eller kommer myska och tafsfiskare att röna framgångar? Det är ju svårt att gissa sig fram till vad som gäller då det blir total premiär för många i helgen och med de förhållanden som är nu med massvis av snö i terrängen och på isen. För med största sannolikhet så behövs inga halkbroddar av något slag för det har redan kommit mängder av snö så att det är problem att ta sig fram till sjöarna. Denna snön kan ju ha stor inverkan på fisket både positivt som negativt. Men jag tror ju alltid det bästa så det är nog positivt!
 
Vill man ha ytterligare info angående tävlingarna så kan man ringa till Ovan-Siljans telefonsvarare på 0250-40603 så kan man även få en vägbeskrivning till bägge tävlingarna. Och att många är i startgroparna märks mer väl i år än någonsin för så många inlägg som har handlat om just avsaknaden av isfiske. Och det skall bli skönt att träffa alla likasinnade nu när jag och Ronja ställer kosan norrut och delta i årets upplaga av HD-cupen. Vissa rykten går om att några till och med bokat buss för att ta sig dit är ju aldeles fantastiskt. Som the good old days när klubbarna hade så mycket deltagare att i stort sett alla klubbar bokade buss för att ta sig till fisket.
 
Så nu är det bara att plocka fram alla vintergrejer och börja åka bil tills isarna kommer ner till sydligare breddgrader och man kan få sova på hemmaplan emellan fiskepassen. För nu kör vi igång. Men tänk på som vanligt att vägarna är förrädiska och många är ovana att köra på snö och is så att ni tar det lite vackert. 
 
Så kör försiktigt och ta hand om varandra så ses vi på lördag.

Kommentarer
Postat av: Pelle E

Helt godkänd bortförklaring Tomas och lycka till. Själv är jag upptagen och lider väl igenom helgen med diverse sorrugataktiviteter Huva.

Svar: Du kommer att vara saknad av din grillkompis!
Tomas Leijon

2016-12-01 @ 08:38:07

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0