Kållandsöträffen 2016 och blågrader.

Nu börjar det så sakteliga krypa mot "rätt" årstid.
Sakta men säkert så betas den ena milstolpen efter den andra av så att vi kan börja pimpla. De flesta metetävlingarna är avgjorda och det är väl nästan bara matchman of the year kvar. Något havsfiske.SM blir det inte heller i år då det inte blev någon arrangör till detta precis som i trad-mete vilket är beklagligt då bägge är en trevlig tillställning. Men för dem som vill pilla upp lite plattfisk i sundet så åker ju i alla fall Götene SFK på sin årliga resa dit men det blir inget deltagande för min del.
 
Helgen som kommer så är det Kållandsöträffen i trolling som även utnämnt sig till att vara trollig-EM och det skall bli kul att se hur de lyckas och hur många nya team som kommer från andra länder. Vet ju att Finnarna har en hel del duktiga ekipage men vi får se om de kan bemästra Vänerns silver i form av lax och öring som är de enda fiskarna som räknas i tävlingen. Gäddorna som fångas brukar samlas ihop och skänkas till sjöräddningen vilket ger en liten hjälp till denna idéella insatsstyrka. Enda som har gnällt om detta är väl Wildwatergrabbarna men det är inget att bry sig om.
 
Men förberedelserna till tävlingen är rigorösa såväl för klubben som för de tävlande. Utrustningen skall ses över och det kan vara mycket ringrostiga ekipage med då det har blåst mesta delen av hösten. Och Vänern är en stor sjö och inte som en Småländs insjö precis utan mer som ett innanhav. När det väl blåser så är det stora ytor som vinden får härja fritt på och vågorna kan gå jobbigt höga emellanåt så att det är i stort sett omöjligt att ge sig ut på en tur med kvalitét. För det är inte många som klarar av att presentera betena när det blåser mer än 6 sekundmeter.
 
Löjor har fiskats upp i parti och minut så att det skall i alla fall räcka över helgen. Och om det är några som har missat så finns det lite att tillgå under tävlingen. Och lite nya färger på wobblers kommer in i lagom tid för att säljas till hugande spekulanter. 115 lag var anmälda senast jag kollade men har inte koll på hur många nationaliteter som deltager. Och vi får bara hoppas på att vädrets makter skärper till sig så att det blir den folkfest som önskas.
 
Helgen efter kommer det att vara löjrommens dag ute på spikens fiskeläge på söndagen och jag kommer att ha lite provapå-fiske från bryggorna där så det är bara att hoppas på att vädret blir propagandaväder så att det blir många barn som kommer med dit och får lyfta upp någon fisk. Är ju alldeles underbart att se fiskeglädjen hos de yngre för mer hjärtligt än så kan det ju inte bli. Synd och skam av dem som inte låter sina barn får pröva på att fiska då det ger så mycket mer än bara själva fiskeupplevelsen. Man kan säga att det blir "så mycket bättre" om man låter barnen få vara med. Och gemene man med för den delen för det måste väl till någon grej som Martin Falklind och Magnus Karlsson gjorde under just så mycket bättre med enkel pedagogik för att folk skall inse vad som händer i vattnet.
 
Kan ju hoppas att detta väcker upp en del förlorade själar samt att odlad fisk får en svartstämpel på sig då det är miljömarodörer av rang. Men yrkesfiskarnas lobbyister är starka och pengar verkar det finnas gott om så de ger sig inte i första taget. För att se en massa folk köpa Norsk Fjordlax i butiken och höra att de verkligen tror att det är vild fisk de har köpt bara för att det står fjordlax är beklagligt.
 
Men om 3 veckor lite drygt så skall det vara pimpelpremiär på HD-cupen uppe i Sveg och måtte det bara ha blivit bärkraftig is till detta men det skall nog gå fint då det redan börjar lägga sig en hinna på Runn i falun. Och alltfler säsongsbetonade milstolpar kommer allteftersom. Pimpelsport har börjat skriva lite igen, Stange kommer med sammanställningslistan som uppdateras förnämligt med alla Sveriges Pimpeltävlingar. Och snart skall nog Möllers Knalleblogg väckas ur sin dvala.
 
För innan dessa 3 veckor har gått så skall pirkar putsas, kontar tillverkas, krokar läggas på rätt plats och larver hämtas. Så det blir en del att stå i. Men det skall nog hinnas med så att det blir ordning på torpet. 
 
Glöm nu inte att sätta på vinterdäcken i tid innan HD-cupen och kör försiktigt.

Kommentarer
Postat av: Möller

Den som väntar på något gott! ;)

Svar: Jag väntar och väntar!
Tomas Leijon

2016-10-31 @ 14:24:03
URL: http://www.knallens.wordpress.com
Postat av: Möller

Har du fullt upp med att putsa pirk eller varmkör du bilen inför kommande långresor?! Tyst och stilla här på bloggen.

Svar: Skriver ju bara när jag har något att skriva om. Det jag helst hade skrivit om har jag fått munkavle om av förklarliga skäl men kan ge dig lite insideinformation när vi råkas.
Tomas Leijon

2016-11-15 @ 11:40:55
URL: http://knallens.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0