Rokad i tävlingarna i helgen.

Det som såg så lovande ut förra veckan utbyttes till antiklimaxdagarmed väder som bara EU kan ha bestämt. Att vi skulle få en vecka med Brittiskt väder i och med plusgrader och blåst i värsta lake district-anda har ju gjort det problematiskt för isletarna. Inte ens blodhundarna från Älvsborg har lyckats hitta isar och då är det illa. Naturligtvis så gick det ju inte att hitta några fullgoda isar i Skaraborg heller.
 
I och med detta så blir det då ingen serietävling i Västra pimpelserien ej heller något DM på söndag. I stället blir det att sätta sig lite längre i bilen och fara iväg upp till Högsboda och ge sig i lag med Värmlänningarna på Stor-Emsen där jag har varit tidigare men minns den inte just nu. Det finns en Emsen till så det gäller att åka till rätt sjö. Blankis gäller där så ta med broddar till skorna så att ni inte skadar er på isen.
 
På söndagen blir det med största sannolikhet en tur upp nästan till Kopparberg för att ge sig ut på Norrsjön där Nora/Gyttorp anordnar Nora-rycket eller "Norrarycket" som det kan kallas i stället. En fiskrik sjö där det gäller att välja plats med omsorg och man vet aldrig vilket område som gäller och det varierar varenda gång där. Men fisk finns överallt och att det varierar med vinnarställe mellan gångerna gillar jag skarpt.
 
Hur det ligger till med isytan på sjön får vi se på söndagen men ta för säkerhets skull med halkbroddarna dit med även om det sägs att det har snöat en del där men det är inget att lita på att det ligger nån snö på isen. Denna tävling är en tävling som även är en av tävlingarna pimpelfiskare mot cancer och alla startavgifter går till cancerforskningen. Så se till att komma mangrannt då det förutom är att ha kul att det går till ett gott syfte.
 
Det är även första deltävlingen i pimpelsport cup som kan ge en hel del poäng då det är en populär tävling med många startande från hela landet. Pimpelsport cup är ju som bekant en serietävling över hela landet där det är ett gäng tävlingar som räknas samman och resultaten kan ses på pimpelsport.se En sida där ett gäng duktiga pimpelfiskare satt samman en hel del information om det ädla fisket som bedrivs på fruset vatten. Fint pris i form av en skrylla de lux från Vim-pirken står som förstapris. 
 
Men kör nu försiktigt då det är blixthalka på många vägar så ses vi på isen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0