DM 2 Skaraborg Intmete 27/5

Dags för andra deltävlingen i Skaraborgs DM som går av stapeln i Töreboda Göta Kanal.
En sträcka man kan ha hatkärlek till med lite förutbestämda fisken längs med sträckan.
Kommer man längst åt vänster så har man matchboll om fisken kommer upp från slussen och man kan ha ett fröjdigt fiske. Men om man missar tåget så går det förbi och näste man som gör rätt får ta del av kakan.
 
Kommer man å andra sidan på Kent Adellplats höger så borde det bli ganska bra om det inte slussas för mycket och då inslag av någon större brax. Annars är det som Göta kanal brukar vara med ett par mörtplatser ett par skimmersplatser och några som levererar snorluvor på löpande band. Finns ju nån som brukar husera storbrax med men under de senaste tävlingarna har de inte levererat. Kan bero på att man inte gjort allt rätt för att få dem att bita.
 
Göta Kanal är ju inte något fiskeområde som fläskafiskarna klappar i händerna åt utan det är sparsamt med fisk och heller inte såvärst stora. Men kan ha bra fiske hela fisketiden och ändå inte nå upp i ett kilo med fisk. Men å andra sidan så kan man få 2 kilo på en fisk. Men det hör inte till vanligheterna. Andreas Sandberg hade väl ett ganska extremt fiske på sträckan för nåt år sedan då det var landslagskval och andradagseffekten var grym. Det blev 2-siffrigt i antal kilo fisk och det var många som höjde ögonbrynen. För sådant händer bara när man är där och tränar. Grymt fiske efter stora braxar som avlöser varandra.
 
Extra spännande är denna gången att nu i vinter har hela kanalen varit tömd på vatten då de har renoverat sträckorna och det har bara funnits en liten rännil i mitten av kanalen med vatten. Tog ju även lång tid att fylla upp kanalen då det inte har regnat särdeles mycket i år. I alla fall inte än så länge, men semestrarna börjar snart så då kommer det väl? Värmen som formligen exploderat just nu har ju även den gjort sitt på fisket. Var nere vid Lidan där de satt 5 man och hade en kula på bästa sträckan. Men i timme 3 var jag där en längre stund och det enda som kom upp var 1 mört, 1 abborre och 1 löja. Snacka om att det är antiklimax när det gäller fisket just nu!
 
Men det finns ju dem som gör vad som helst för att befinna sig i närheten av där fisken nappar och håller i. Nere hos oss så är det ju grillkvällar med mygg och knott, getingar humlor och fästingar som löser av varandra. Ingen mening att tvätta bilen då den på bara en timme inte går att känna igen och den ser ut som någon form av Noppidyrti. Men nu blir bilen mer gul av allt pollen istället för lera från topp till tå. PEO skryter om att han tagit fram grillen medans vi har slitet ut första ekipaget. Blommor hittar han med men våra har redan blommat över och maskarna har redan ätit upp dem på komposten.
 
Men det finns dem som är ändå värre!
Avsaknaden av den gånga vintern gör sig påminnd i många former och det finns en person som det står värre till med än de flesta andra. Bara för att få chansen att få skotta lite längre samlar han snö i en hel lada för att sedan skyffla runt det på gården för att bara få skryta. En snömaskin står och går hela vintern bara för att bygga upp lagret. Nästa steg är att han flyttar ändå längre norrut så han kan fylla en hel dalgång med snö så att det räcker hela sommaren.
Desperat för att bevara vintern skyndar han sig att bara gotta sig med sin favorithobby No1 Skotta snö.
Foto:Annica Jonsson
 
Han säger att det är bäst då man plockar fram spön som är 30 gånger längre och får sloss med de inande djuren men jag är inte så lättlurad att jag tror på honom. Han söker säkerligen efter någon sjö dit solen aldrig når och isen ligger långt in på semestern. Eller också skall man köpa aktier i nåt företag som säljer kolsyresläckare så han kan bättra på isen allteftersom.
 
Men i våra trakter finns inte de möjligheterna och då det är mer än 25 grir så är det bara att ge upp och bruka de långa spöna. Även om fisket ändå inte kommit igång på alvar. Men det är bara att jobba hårt med fjollgrejerna och försöka ge de andra en god match. Och då 2 giganter i kanalen saknas i morgon så blir det ju blåbärens dag i morgon så det är ju bara att kämpa på. Hur svårt kan det va?
 
Sköt om er och drick tillräckligt i hettan så ses vi.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0