SM i pimpelfiske 2018 har startat

Just nu har starten gått för 2018 års Svenska Mästerskap i pimpelfiske gått på Steningeviken i Mälaren.
Detta är skrivet kvällen innan start.
Lovade att dela med mig om mina egna tankar om hur det skall gå idag. Både hur jag själv tror och hur det har spelats på pimpeltips.SM där fiskare från många delar av Sverige har varit med och lagt sina röster på vilka de tror skall placera sig bäst i samtliga 10 klasser och det har varit en kul läsning.
 
För egen del så tror jag att Steningeviken är lite överskattad av många. Detta säger jag helt utan att ha varit ute på isen över huvud taget. Men det jag menar är att många tror att det skall bli samma racefiske som det är på många andra delar av Mälaren men med lite luskande och rykten så skall det vara mindre mängd fisk här än exempelvis Ekolsundsviken. Fisket kommer dock att bli kul för många för det kommer heller inte vara surfiske med microber som resultat utan fiske efter 20-50 grams abborrar som vanligast.
 
Det jag tror med själva fisket är att det kommer att vara 90% 3-kroksfiske minst. Och beten kommer endast vara maggots och eventuellt öga. Börjar man med blodisar så är man avhakad direkt. Men kan dock fungera med maskbite för att dra igång dem i stället. De som har turen att hitta lite större fisk kan nog ha hjälp av lite råttsvanslarver för att reta igång dem. Men snabbast kommer ändå ren 3-krok vara. Pirk i 45 mm storlek fiskad på 4-10 meter och grundare kommer det att vara kasst.
 
Vart segraren kommer att gå kommer nog vara lite olika i klasserna och de som stannar i startdelen måste välja rätt från första början annars är det kört. Det kommer nog att vara aldeles för många kvar i startdelen trots att föret är bra och lätt att gå. I alla fall ut! För dem som går långt har de en fördel desto längre de går att de har mer alternativ att hitta fisk på om de misslyckas i början. Bara de har gått tillräckligt långt. Varning dock för de som tror på sig själva så mycket att de går långt och fiskar sig bortåt ända fram till slutet och missar ingångstiden. Men vi får hoppas att de klarar sig så att det inte avgörs på teknikaliteter i stället för fiske.
 
Men hur har det då spelats i pimpeltipset då? Jo det är spridda skurar på vilka som spelats och här kommer en lista med vilka förhandsfavoriter som har använts i årets upplaga av pimpeltips-SM
Tore Helmersson
Lennart Khilestad
Karl-Axel Berglund
Hans Larsson
Mikko Paso
Bill Thorstensson
Pentti Harmala
Lars Rudman
Är spelhästarna i ÄHV. Inga duvungar precis men det kommer att bli en hård fight mellan dem
 
Lars Sundberg
Timo Jumisko
Christer Hagström
Jörgen Andersson
Peo Nilsson
Mats Arnoldsson
HV
Även här ett gott gäng med rutinerade fiskare med lite fördel Lars och Timo enligt mig. Men jag är högst förvånad att det inte kom in en enda rad på Björne som radat upp segrar på ett pärlband det sista.
 
Annkersti Norgren
Maj Pietelä
Anna-Greta Helmersson
Karin Berglund
Lisbeth Borg
I ÄDV har det blandats och getts mellan dessa damer och jag tror själv att det blir en dust mellan Maj och Anna-Greta.
 
Birgitta Gustavsson
Rut Backeby
Gun-Britt Magnusson
Kicki Torstensson
Jeanette Sköld
Carina Bertilsson
Leena Varis
Damveteranerna har ju även dem en blandning av fiskare men jag själv tror var gång på Gun-Britt Magnusson som har en riktigt skön fiskestil och jobbar metodiskt och lugnt vart hon än kommer. Rent ut sagt så fiskar hon ju skiten ur de flesta när hon drar fram. (ursäkta ordvalet)
 
Julia Hägg
Anja Larsson
Elin Seger
Elin Segersten
ÄDJ
Lite mindre variation på spelhästar här och det kommer nog att bli väldigt jämnt i denna klassen. Svårtippad.
 
Josefine Andersson
Ylva Sköld
Gisela Rimmevik
Ronja Leijon
 
Här kommer Josefine att gälla som favorit men vem som helst kan skrälla och då jag är partisk väljer jag att lägga ned min röst.
 
Gunnar Nykvist
Felix Einarsson
Arvid Hernesk
Simon Kerstell
Thimar Mathiasson
Spelhästar i YHJ Även här ett getingbo där de flesta kan vinna och det gäller att det prickar början på tävlingen.
 
Daniel Bergman
Arvid Einarsson
David Öhman
Henrik Hamberg
Fredrik Härnes
Axel Larsson
Marcus Sundin
ÄHJ Där det känns som att David Öhman är lite förhandsfavorit och min reservidol Arvid som en comming man att kliva upp på tronen.
 
Carina Widerberg
Lotta Engvall
Gunilla Tundell
Linda-Maria Lundin
Damseniorerna skulle inte jag vilja gå emellan i för det blir nog värsta catfighten där. Så många duktiga damer vi har så kan det ju gå hur som helst.
 
Robin Hall
Magnus Eriksson
Mats Larsson
Robin Nyborg
Timo Hakulinen
Andreas Möller
Leif Lothström
Kari Ohtonen
 
Om jag talat om getingbo och vem som helst kan vinna så är ju seniorklassen värre än värst. Här har det spelats på flera olika spelare. Några får fler röster än andra men det går ju att göra en riktigt lång lista på potentiella segrare här som inte nämnts. Stockholmsfiskarna har ju naturligtvis lite försprång  men Anssi för att nämna någon kan ju fisket häromkring ganska väl. Och av de utsocknes fiskarna så kan ju Stormen mycket väl gå rätt och få rista in sitt namn för 3: gången i prisplattan. Laxen är ju även han en möjlig segrare men här blir det konstigt nog att han räknas som en skräll.  Men det finns ju mängder av fiskare som kan klämma sig in i den här listan så skulle jag nämna alla kan jag nästan räkna upp hela startfältet.
 
Men jag hoppas och tror att alla kommer få kul fiske under helgen och ha minnen för livet. Så ner med huvudet och kör på. För klockan 14:00 är tävlingen slut och det är bara att traska in.
 
Och om ni sitter hemma och bara längtar efter att få reda på hur det sker under dagen så skall pimpelsportarna livesända under dagen och det skall bli intressant att följa.
Sköt nu om er så ses vi snart.

Kommentarer
Postat av: Nille

Du missade Anderse'n 😂😂😂

Svar: Japp. Men han kom som en dark horse ut ur dimman! Han är alltid farlig och jag unnar honom denna medaljen stort.
Tomas Leijon

2018-02-10 @ 21:07:18

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0