Kyrksjön/Viken

Eftersom Kung Bore ligger på latsidan och troligtvis har åkt på semester till Thailand så är det alldeles för varmt för tillfället.
Tibro SFK låter därför meddela att de kommer ut med information på Fredag klockan 17:00 om det blir tävling eller ej.
Som alternativ så har Örebroarna serie 6 på Lördag på Sör-älgen. Detta är en sjö som kan liknas vid Höjentorp. Set är mest myror i sjön och beräknas inte ge några högre vikter. Troligtvis mycket slit men lätt att bära skryllan.
Kan eventuellt bli provfiske med det nya titanborret i helgen. Skall bli intressant att se hur lätt det egentligen blir.

Ärtingen/Fävren

Helgens drabbningar blev återigen ett mästarprov på att gå åt fel håll.
Som sagt tidigare ser ni mig på isen, spring raskt därifrån!
På Ärtingen valde jag att gå så långt bort som möjligt där jag fiskade förra gången. Var endast en till i detta hörnet. 4 bomhål för att senare hitta på lite fisk och trodde som vanligt att nu har vi hittat linjen som det står fisk på. Fick lite fisk på ett litet område men sedan var det stopp. Provade runt på flera ställen i denna delen av sjön men utan resultat. Gick sedan tillbaks till startdelen där i stort sett alla plockade fisk mer eller mindre frekvent. Fick då höra att Mats Pettersson dragit 4 Kg första timmen och då var det ridå ner. Gick omvägar runt de andra då det redan var kört för min del. Fick lite fisk i de sista hålen och dubblade min vikt på endast några minuter. Mats segrade på lite över 6 Kg Grattis!
På Fävren var det en ny utgångsplats i södra ändan. Fick reda på var ungeför tidigare segrare suttit. Thommy Lång och Jimmi Westman har vunnit tävlingen där tidigare på 6-7 Kg. Vi var ett fåtal som gick in i "dödens vik" som Inge Vidare kallar den och den gjorde verkligen skäl för namnet. Hittade en liten fläck utanför ett nedfallet träd som raskt gav ett 20-tal abborrar. Denna fläcken gjorde att jag gick ännu längre in i viken i hopp om att hitta dem ändå grundare. 30 hål senare hade jag samma resultat- ett 20-tal abborrar. Inte mer utan exakt samma. d.v.s inte ett enda napp. Självförtroendet sjönk igen och jag gick över till grundet och fick se samma syn där som dagen innan. Där satt flera och petade upp abborre efter abborre och det var så gott om fisk att även jag fick fisk. Missade dock allt för myctet så jag satte på tafs. Första hålet fick jag 7 st i och sedan fick jag nån fisk här och var. I sista hålet satt jag en bra stund och plockade småpinnar så att jag dubblade min vikt och kom upp i nästan 1,4 Kg och precis utanför prisplats.
Jag får ta med mig avslutningarna från bägge tävlingarna och glömma resten.
Dagens Högsta vikt togs av Emil Löfgren på 4926 och bevisade att han inte bara är en duktig trad-metare utan även en skaplig pimplare.
Gå gärna in på Matildas blogg (länk till vänster) Så kan ni få se en film hon har satt ihop från NM i Pimpelfiske som gick i Lördags i Falun.
Vi fick i vart fall 3 st Nordiska mästare i Cecilia Alftin AFK Flugan, Lotta somintediskar Engwall samt en herrjunior jag ej har namnet på. Det kan vara mer men jag har inte resultatlistan.

Ärtingen

I morgon blir det på Ärtingen vid Frista. Utgång som vanligt 09:30
En kul sjö med varierande storlek på fisken. Vilket fiskedjup vet man aldrig där. Hoppas bara man går rätt för en gångs skull vore fint med lite poäng i serien. På Söndag skall det gå på Fävren och Ymsen. Har inga israpporter men återkommer om jag får nån info.

Larvigt

Undra vad det är som triggar fisken mest under isen?
Skall man ha bete på eller inte?
Under åren har det testats friskt bland all möjligt för att få mer fisk än grannen. Hemliga vapen har plockats fram ur ryggsäckar och pimpelkontar. Plastremsor, garnbitar, limkulor, fläsksvålar, mask, mjölmask, maggot, pinkies, fjädermygglarver, råttsvanslarver, silicontickor och kulörta limkulor för att nämna några. Ser man på de s.k storfräsarna så finns det nog inte 2 som kör identiskt. Se t.ex på Charles Fasth som sällan betar på kroken med någon form av bete. Om han gör det så kan det bero på att pirken har hängt sig och att han vill komma ifrån detta. Många är de som helst inte vill ge sig ut på fiskafänge utan sitt hemliga vapen. Vad är det då som gör att så många vill beta på något på kroken? Ja mygglarver har ju sin förklaring att det finns i de flesta vatten och är en naturlig föda. Alla andra finns ju inte naturligt i vattnet. Att råttsvanslarver ger större fisk vet ju alla som provat det. Men stämmer det egentligen eller är det bara vad man uppfattar det som? Många är väl vi som testat både det ena och det andra. När skall man bli klok på om man skall ha bete eller inte?

Landsomsfjärden

Talade igår med den gode PEO Nilsson igår angående isförhållandena.
De hade nyss varit ute på Landsomsfjärden med utgång från Gällö Camping.
Detta är en utstickare norrut från Revsundssjön.
Det hade varit flera vindbrunnar som hade helt öppet vatten. Snö på isen varierande mellan 5-45 cm med vatten i sig. Hoppas bara det fryser till så att det blir behagligt att gå och det inte blir några som drattar i vindbrunnarna.
I Lidköping idag har vi 6-7 plusgrader och vårfåglar kvittrar. Otäckt när man bor här men när man kommer till paradiset Jämtland så är det skönsång. Hoppas bara isarna håller till påsk för då blir det den årliga resan till Strömsund/Hammerdal via Gällö till Noppikoski. Längtar med visst obehag för när den helgen är över så är troligtvis pimpelsäsongen detsamma.

Revsundssjön

Talade med en man från arrangörerna av SM i pimpel i går kväll.
De skall ut med skotrarna idag för att preparera SM-vattnet. Dels för att få gångbara leder på sjön samt att rekognosera isläget. Det som kommit ut angående fiskesträckorna gäller tills vidare. Om det inte blir bättre isar så kommer det att bli enligt senaste informationen. Knepigt för oss sörlänningar att det blir inskränkningar på sträckan redan en månad innan start. Borde ju kunna bli bättre förutsättningar innan 17 Mars tycker man.
Se på Arrangörerna av Vasaloppet. De väntade tills 3 dagar innan start med att ställa in. 1 vecka innan start var det 3 Dm vatten på sträckan och utlovade plussgrader hela veckan. Skälet kan bara förklaras med -pengar.
Om de hade ställt in 1 vecka innan skulle de ha betalt tillbaks halva startavgiften men om de väntade tills 3 dagar innan så fick man bara hälften av detta. Gnidet kan man med lätthet säga men det är ju deras beslut och de får leva med den stämpeln. Kommer nog inte att anmäla mig dit igen då det finns trevligare saker att göra. Skall man ut på långfärdskidor igen så blir det troligtvis till något rödingvatten.

Flämsjön 19/2

Ja idag har Skara SFK anordnat tävling på Flämsjön.
Lugnt och fint väder men började snöa vid utgång.
Fiskade idag i startviken då Ronja bett om att inte behöva gå för långt. Provade ett nytt ställe invid en vass på vänstersidan. 20 meter ut från vassen var det 10 meter djupt. Fortsatte in mot vassen och fick lite fisk som mest 14 st i ett hål. Inte allt för dålig storlek på dem men allt för få. Efter en halvtimme dog det ut helt. Gick då ut mot Börjes grund i hopp om att hitta den större abborren. Jovisst hittade jag den men det var ju Börjesson som slog följe ut och plockade upp 2 st halvkilosklunsar och brände en till. Fick lite småfisk på 12 meter och då kom Henrik, Anders och Daniel som glada gaseller. Henrik och Anders fick var sina klunsar de med. Anders kluns vägde 620 gram och blev dagens största. Själv fick jag knappt nåt mer på hela dagen så resultatet blev ju mediokert 750 gram.
Värst idag var Leif Börjesson Skara med 3,7 Kg i konten.
Hoppas nu att man kan göra lite bättre prestationer så att man får tillbaks självförtroendet innan SM.
Nästa helg anordnar Knallen sin 3:e serietävling och på söndag är det 2 tävlingar. Den ena går på sjön Ymsen mellan Mariestad och Töreboda. Den andra är Fävren cup. Kommer själv att åka till Fävren men det svider lite då Ymsen är en sjö jag tycker om. Har haft bra fiske där många gånger men då oftast utan tävling. Varierande storlek på fisk och fiske på 2-3 meter. Kan rekommenderas.

4 Veckor till SM

Tar en vit dag från fisket idag. Svider lite då man vet att Värmlänningarna fiskar på Sulviken (Glafsfjorden) och Örebroarna fiskar på Hjälmaren. Så nära men ändå så långt bort.
Funderar lite om SM i pimpelfiske. Sällan har det varit så tyst om SM:et i förhandssnack och på arrangerande hemsida. Håller alla in på sina hemligheter ? Har själv inte fiskat på denna sträckan så det blir en ny upplevelse. Har ju fiskat i norra änden vid sågverket där paralelltävlingen skall gå av stapeln så där har jag flera alternativa ställen. Vikinganappet har ju gått där ett par gånger. Då i och för sig lite senare på påskdagen men skillnaderna beror ju mycket på isförhållanden och barometertryck. Hur mycket snö finns det egentligen på Revsunds-sjön?
Isen är ju ojämn så att tävlingsområdet redan har minskats ner redan en månad innan Tävlingen!
Funderar på att träna upp mig på rullspöfiske då det kan bli djupfiske. Vet med mig att jag ser ut mer eller mindre som en väderkvarn när jag får fisk, men det går ju fort. Siktar in mig på lite djupare fiske då det på de flesta sjöar varit lite djupare fiske än förra året. Går detta i cykler med vartannat år när det gäller abborren eller beror det på några yttre förhållanden? Väntar nu på att det skall komma fram något matnyttigt i informationsväg så att men kan planera årets SM. Vi behöver ju en medaljplats så att vi får fiska laget nästa år då Tibro krossade allt motstånd i årets DM. Att ta en medaljplats där får man följa Gunde Svans devis "ingenting är omöjligt" Go Lidköpings SFK!

Gullmaren 17/2

Vi var en sväng på Gullmarsfjorden i Bohuslän idag.
Vilken dag. Strålande solsken och vindstilla. Fisket var lite trögt med en del vitling på morgonen för att övergå i skrubbskäddor, sandskäddor för att avslutas med ett par torskar. Javisst simmar de kvar i havet då de är fredade fram till och med sista Mars. Skönaste idag var nog Ronjas kommentar när vi fiskat i 6 timmar och packade ihop. VA! Ska vi REDAN åka hem?
Jag tolkar detta med att även hon var nöjd med dagen.
Störst idag förutom torskarna blev Albins första knot. Grattis Abbe.

Blomberg

Blev inget på havet idag och tur var väl det.
Åkte ut en sväng till Blomberg för att se om det var någon sik inne.
Provade inifrån hamnen och halv-vägs till Källby ö endast en snorluva på kroken. Var ganska grumligt vatten men det brukar inte hindra siken från att nappa. Blåste dock lite för mycket för att vara mysigt så vi tog med oss Ronja och åkte pulka i stället. De nya surfpulkorna går faktiskt rätt bra.
Åkte även en sväng till utsiktsplatsen på Kinnekulle för att se hur isläget var på Vänern.
Isen i Kinneviken ligger bara i kanterna och helgens sydliga vindar tog med sig isen från Blänkås. Det är dock stora flak som är på väg tillbaks nu för det blåser ren nordanvind så det kan nog fylla på isen i våran vik igen. Kommer nog att dröja innan man kan gå långt ut då det gick vita gäss på Kinneviken. Flaken som är på väg tillbaks är stora kanske 7-8 Km på längsta hållet men det förslår inget då viken är mycket stor. Såg i vart fall 4 st stora flak. Runt Lurö så låg isen på sydvästra sidan kanske 2-3 Km ut. Men att komma till Lurö är ingen lätt uppgift i dagsläget. Stor varning till de som tänkt att ge sig ut på Vänerns öppna vidder. Isen i Blombergs hamn var 20 cm och låg jämn ut till Källby ö och strax utanför farledsmärkena. Skall man fiska sik så är det ju ganska nära land som gäller med mormuska eller balanspirk. Mormuskan skall helst agnas med ett par maggot för bästa effekt. Ha koll i hålet för det är inte ovanligt att de går och stryker strax under isen. Höj då upp grejerna och fiska där.
Försöker nog på Fredag istället att komma ut på Gullmaren då YR.NO lovar svaga vindar 2 sekundmeter.
Vad som blir till helgen vet vi inte än för på Lördag är det blankt i kalendern men Knallen kör säkert något.
På Söndag är det öppen pimpeltävling på Flämsjön. Alla välkommna. På Flämsjön är det troligtvis djupfiske som gäller. Fisk 10-50 gram det vanligaste men det finns även en hel del luns i sjön. Flämsjön var med i Sportfiskaren som en av de hetaste sjöarna för att fånga abborrar över kilot. Det gäller då att ha is i magen så att man får upp fisken. Har själv haft kontakt med många lunsar där men tyvärr har många av dem nappat då jag använt allt för klena linor. Pappa Börje fick 2 st som tillsammans vägde över 3 Kg på en av grynnorna. Det är ganska vanligt att lunsarna står 5-10 meter vid kanten av grynnorna och då är det fisk från 2 Hg- 2 Kg som gäller. Kanske dags att ta fram 130-borret?

Hur skall det bli?

Tänkte ta med Ronja till Gullmarsfjorden så att hon får se lite salta fiskar också.
Kollar på YR.NO för att bli klok på vädret. Det hjälper ju inte speciellt mycket.
Ena gången man tittar så skall det blåsa mycket och nästa lagom.
Att titta på Lysekil som ligger i mynningen så säger den stanna hemma, och kollar man på Munkedal som ligger längst in och närmare fiskeplatsen så skall det bli OK. 6 sekundmeter och nätt och jämnt minusgrader på morgonen.
Helt OK enligt mig själv men Ronja är ju nån storlek mindre. Får rådfråga med Micke som också är sugen ihop med Alexander och kanske till och med Anette. Det vore kul men om vädret inte är tillräckligt bra kan det skrämma iväg henne, och det vill vi ju inte.
Har hört att i Ljungskileviken så är det fullt med sill så dit blir det inte. Är mer sugen på vitling som är en god matfisk.
Kompisen fick ju för övrigt en fläckig rödhaj i Gullmaren förra vintern och det är ju inte att förakta. Det var en av 6 fiskar som släpptes ut från Lysekil (havets hus) sommaren innan på havets dag. Hajen var märkt och det uppskattades verkligen att få in rapporter om att fisken lever och vart den tar vägen. Hoppas alla som får en sådan fisk rapporterar och släpper tillbaks fisken. Fisket i Gullmaren är intressant för man vet ju aldrig vad som skall nappa. Sill, vitling, knot och plattfisk är de vanligaste men det kan ju även nappa berggylta, gråsej, glyskolja, lax, öring, rockor, hajar bland annat. Torsk, kolja, bleka och öring är fredade fram till 1:a April så de måste släppas tillbaks omedelbart. Fisket är ganska lätt. Rulle och spö apterade med sänke/pirk och krokar apterade med agn som sill eller räka gör det ganska lätt att få fisk. Tur att inte alla vet hur lätt det är för då skulle det bli fullt på isen. Har även där provat med vänerpirken en liten stund och fick en hel del gråsej på detta. Fiskedjupet varierar mellan 10-60 meter. Djupare är det sällan någon mening att fiska.

Dm-resultat Skaraborg

Har fått resultatlistan från Skaraborgs DM-serie Lägger endast ut de som är direktkvalificerade till SM.
Vi andra får snällt vänta på avhopp av nedan nämnda för att få åka. Behöver dock vara ruskigt många avhopp för egen del.
Äldre herrveteran:
1 Bernt Olsson Tibro
2 Kurt Karlsson Tibro
3 Anders Nilsson Skara
Herrveteraner:
1 Charles Fasth Lidköping
2 Jan Persson Tärnan
3 Leif Börjesson Skara
Herrsenior:
1 Benny Svensson Tibro
2 Anders Rotsén Tärnan
3 Daniel Blom Lidköping
Yngre herrjunior:
1 Lukas Lahtinen Skövde
Äldre herrjunior:
1 Alexander Bohrenfors Lidköping
2 Robin Lundberg Skövde
Damveteran:
1 Laila Vuotilainen Tärnan
Damsenior:
1 Maria Ahlgren Tibro
Äldre damjunior:
1 Matilda Leijon Lidköping
Yngre damjunior:
1 Ronja Leijon Lidköping
Herrseniorlag:
1 Tibro SFK
Äldre herrjunior:
1 Lidköping SFK
Äldre herrveteran:
1 Tibro SFK
Fick förövrigt ett mail från flygarn angående Vänerisen. Öppet vatten ute i sjön så ge er INTE ut. Skärgårdsfisket kan fungera ismässigt men hur det ligger till med fisk där finns ännu inga rapporter.

Lerdala-Lången

Ja då var DM-serien slut för i år.
Hur gick det för mig?
Fiasko. Nu kan det bara gå bättre. Roligt att se att många läser på bloggen. Till och med finbesök av Nils på Åsen. Hoppas att vi råkas mer på isen. Du brukar föra lite tur med dig eller också är det bara det att det är trevligt när vi träffas.
Dagens fiske startade i strålande väder. Solsken och nästan vindstilla var vad Skövdeklubben hade beställt och de fick det också.
Vi var ett gäng, Jag, Ronja, Alexander och Evert som gick till inloppet och startade där med förhoppning om att "di granne" skulle stå där. Släppte ned pirken, ett lockryck och första fisken var landad. Sedan tomt. Nästa hål 10 st och jag hade nog till och med vunnit SM eller till och med Nordiska. Efter detta var det sporadiskt med fisk. En fisk här och var men allt för många bomhål. Såg att Evert och Alexander gått lite längre bort och började få lite större fiskar så jag masade mig däråt med och mötte Leif som kom bortifrån. Alla fick fisk var de än borrade. Men jag kände inte ett pet på grejerna. Albin som gått bortanför nästa vassudde hade fått sitta själv och plocka den ena fina fisken efter den andra hade vid det här laget redan 2,5 Kg. Insåg att nåt drastiskt måste göras så jag gick bort till den bortre ändan eftersom jag tidigare år fyllt skryllan 2 gånger om där. (inte på tävling naturligtvis) Ända bort dit och nästan tillbaks hade jag endast fått 2 pet och ingen fisk. Slog ett sista desperat hål 200 meter innan jag skulle vara tillbaks till de andra och döm om min förvåning. 25 fiskar i första hålet 12 i andra ja fisk i varje hål. Det räckte att få ner kroken så var det en där och pillade. Körde med en av Cederborgs glitterkrokar mest för att den var så himla snygg men den var ju effektiv också!
Resultatet blev blyga 1,4 Kg men nöjd med avslutningen ändå.
Återigen är det bara att lyfta på hatten för de som kan det där med pimpelfiskets ädla konst.
Fler distriktsmästare korade.
Värst av alla var Charles Fasth som fick med sig vandringspriset igen.
Benny vann seniorklassen och Bernt Olsson ÄHV Grattis
Blom vann dagens Seniorklass och säkrade sin SM-plats.
Ronja fick ihop 150 gram och borrade 3 nya hål idag.
Såg även att Nora-fiskarna varit på Mälaren idag med 8 man över 10Kg Chefen hade blivit 2:a på 19,7 Vilket vatten!
Lägg ett SM till där. Heja Björne!

R.S.T på Alsen

Jajamen. Nu har vi skaraborgare tvålat till både Örebro och Värmland!
Skaraborg fiskade ihop 17 Kg i laget på dagens tävling medans de andra bara mäktade med ca 12 Kg.
Nej just det , det var ju vad de hade som högsta personliga vikt.
Det blev visst som vanligt en strålande 3:e plats i Distriktsfejden. Vi får väl bakbinda de andra Distrikten eller ställa upp mangrannt för att ha en chans!
Följde min plan till punkt och pricka. Jag gick rakt över till vassen mitt emot herrgården. Jag tog fram Vänerpirken för att plocka fetingar. Jag var helt själv (det var endast 19 st som gick dit förutom mig och Micke) Jag fiskade långt ifrån alla Norafiskare. I och för sig så var jag mitt emellan Jesper, Per Nilsson och Ekbom och en hög till.
Fick inte ett pet på  detta så jag böt till Kinne 38 och liten krok och vips så började det nappa. Såg de andra som plockade fler fisk än mig. Speciellt Jesper och Per. Fiskade runt lite och märkte att om jag fiskade utanför de andra så fick jag lite större fisk. Det nappade sporadiskt med varierande strolek så jag stannade 2,5 timmar där.
Fiskade mig hemåt för att försöka hitta lite större fisk och lyckades ordentligt. fick 5 st 2-grammare vid sista udden.
Rev då ihop grejerna och stack till starten. Så 10 gram på de sista 1,5 timmarna var väl inte speciellt bra.
Gick till invägningen och fick snabbt höra talas om 10-12 Kg i påsarna för de som gått mot inloppet i sjön.
Bara småfisk enligt de själva men de kan inte varit allt för små för att komma upp i denna mängden.
Bara att lyfta på hatten och gratulera. Kanske varningen gått fram nu.
Kommer Leijon och skall fiska bredvid så är ni helt fel!

Väner-is på Hinna

Varning för förrädiska isar på Vänern.
Flygarn rapporterar att från sista sommarstugan på Hindens rev så ligger isen skapligt jämntjock 10 cm.
Detta gäller ca 4 Km SV ut från land. Sedan blir isen ruskigt ojämn. Från att det är tjocka flak där isen troligtvis har kravat (isflak har lagt sig på varandra). Till att det är nyis och stora vindbrunnar. Om det nu fryser till snabbt och kommer lite snö på den så blir det livsfarligt. Man ser inte variationen på isen genom snötäcket och allt ser jämnt ut.
Kanske återkommer med karta på isfronten.
För de som var ute för 2 år sedan så är 4 Km ca halvvägs till "flaggan"
Om ni skall ta er ut ändå så använd så mycket säkerhetsutrustning som möjligt gäller i första hand sällskap, isdubbar och livlina.
Förresten så hade han inte ett napp så det verkar inte vara någon mening med att utmana ödet.

Alsen på Lördag

Hur skall det bli på Alsen på Lördag?
YR lovar 6 minusgrader på morgonen och 3 minus fram på dagen med 4 sekundmeter från sydväst.
Hur kommer då fisket att bli?
Ja det går det inte att säga om men man får väl gå på magkänsla och välja fel som vanligt när det blir tävling.
Antingen stannar man i starten eller går upp i den Norra tarmen och fiskar efter de mindre fiskarna. Annars så går man väl till vass-sundet och jagar de större Norsabborrarna.
Kanske får man hålla koll på Nora-fiskarna. De har en sällsynt förmåga att välja rätt.
För övrigt så är de ju väldigt duktiga vinterfiskare så man måste hitta ett ställe som är bättre än där de sitter.
Eller skall man sätta sig mitt i mellan dem? Nä det stämmer inte in på mig då jag hellre går iväg och fiskar i skymundan. Kanske det blir skamvrån igen?
Troligtvis går jag iväg med Vänerpirken och söker ett tag efter matisar för att fastna nån stans där det endast nappar sporadiskt.
Tror ändå att segervikten kommer att hamna på 10-15 Kg då väderförhållandena är som de är och då räcker det inte att plocka 15 grammare.

Faran över

Äntligen har Matilda kommit hem.
Blindtarmen har hon kvar. Det var nåt annat som var inflammerat så den lämnades kvar.
Lite penicillin så blir det bra igen, fast ett par ärr på magen.
Kan jämnföra detta med att den beige mannen kom in i Rörstrands galleria och inte fick sin beiga 240 då det var en vattenläcka i gallerian som vanligt. Att inte blindtarmen togs bort när de ändå var där är lika lite förklarat för mig som varför inte gallerian används som cykelparkering för pendlare. Lokalerna har nu stått oanvända 2-3 år så något måste ju vara fel där.
Kan inte svara på om det är läget, hyran, parkeringsmöjligheterna eller visionerna som är fel men det snackas och dröms mycket om detta "handelscentrum".
Att sälja ut företaget till nån utländsk investerare har ju inte varit så lyckat med facit i handen.
Det samma gäller ju tillverkningen av fiskeutrustning.
Nån gör originalet och finslipar denna. Någon blir avundssjuk och börjar kopiera. 3:e part kopierar och lämnar ut produktionen till något Asiatiskt eller Baltiskt land och pumpar ut 3:e versionen av samma grej. Tillverkaren har naturligtvis aldrig fiskat själv och bara slänger ihop grejerna med billigare material. Grejerna funkar inte som originalet, men de är ju billigare. Efter detta går det inte tillhandahålla någon av de 3 tidigare versionerna då man vet att alla är skrot.
Kvar står den stackare som har finslipat detaljerna på originalet med skägget i brevlådan. (När det gäller skägget så måste det ju vara Mankan).
Så se till att ni inte går på den blunder som allt för många har gjort utan köp original för de är till 95% bättre än kopiorna.
Se bara Vänerpirken som ett lysande exempel.
Original: En svängd rygg på plåten,  tillverkarens sigill instansat på vikten och kan blänkas upp så att även grannen kan spegla sig i den. På de äldre versionerna även lödda 8:or som håller fast enkelkroken som endast har en röd garntuss på sig.
Kopia: Spikrak rygg så att den inte simmar rätt i vattnet. Billigare material så att den inte går att få blank. Samt helt utan sigill. Dock får man säga att denna pirk fortfarande fångar en hel del fisk men det övre nämnda originalet är fortfarande bäst

Appendix

Vad sjutton är det för nåt?
Jo det är faktiskt blindtarmen.
Något som kan förklaras med Gallerian i Rörstrands center.
Det ligger helt centralt (kanske lite åt ena sidan) om man kommer dit så är det en återvändsgränd och man har kommit fel. Man blir förbannad på den förste man ser, blir högröd i ansiktet. En del skäller och en del kniper igen tills de exploderar vilket aldrig är att rekommendera.
Nu är det så att den finns även på människor. Många klarar sig från problem med den men en del drabbas av någon av ovannämnda typer.
Matilda fick idag ett av sina mål uppfyllda. Kanske inte på det sätt hon tänkt sig. Hon fick åka ambulans till KSS för att ta bort blindtarmen.
Lilla frugan är också där ihop med Rasmus som är där och stöttar henne.
Sitter som på nålar och väntar på att de skall slå en signal för att höra hur det är med henne.
Hon var ju inget vidare stark i går så man såg redan då att det var något på gång.
Hör av dig snart gumman. Saknar dig här hemma.

Rättelse från Kyrksjön

Efter koll på resultatlistorna så är det ett getingbo även i toppen på Seniorsidan.
De som har chans att bli Distriktsmästare är:
Anders Rotsén Tärnan 5 poäng 4+1
Carl Rössvik Tärnan    5 poäng 2+3
Benny Svensson Tibro 6 poäng 1+5
Daniel Blom Lidköping 7 poäng 3+4
Daniel Ahlgren Tibro  11 poäng 9+2
Är det någon av dessa Herrar som går segrande på Lerdala-Lången på Söndag så blir den Distriktsmästare.
I och för sig så kan Daniel Ahlgren vinna på Lördag utan att vinna DM. Vinne Daniel och det blir Benny eller Rotsén som blir 2:a så blir det vikten som avgör.
Det finns ett par stycken som kan klämma sig in på¨topp 4 listan:
Patric Ceder Tärnan  14 poäng 5+9
Reine Blixt Tärnan    16 poäng 6+10
Har inte räknat ihop vikterna då de än så länge är o-intressanta.
Sen har vi ju Jan-Henrik Branell Lidköping som endast deltog nu i Söndags som har chansen med en 6-poängare i bagaget.
Charles Fasth hade högsta vikten på Kyrksjön men den var "bara" 7186 gram Anders Rotsén hade  7138 så det var riktigt tight.
Längtar till nästa tävling redan nu och det är bara måndag. Får väl köra en omgång propilki för att lugna abstinensen. Får väl ta en sjö med kanal ut till en större sjö och endast fiska med balanspirk.
Nästa vecka kan det bli en tur till Gullmarsfjorden då det sägs vara bra fiske där nu. Får bara kolla upp så att det inte är sillfiske. Fiskar hellre vitling som vi kan panera och äta med tomatsås. Om det blir sådant så lägger jag ut receptet senare. Det är mums.
Tack förresten Daniel för hjälpen med resultatlistan från Kyrksjön.

Kyrksjön 5/2

Midvinternattens köld är hård.
Stjärnorna gnistra och glimma.
Isen ligger på liten sjö.
Fiskarna vill inte stimma.
Ja det var väl inte riktigt så han skrev den. Men tankarna föll däråt inför denna tävling.
YR hade utlovat 17 minusgrader så Ronja fick stanna hemma. Nu blev det inte riktigt så kallt men ändå var det rätt beslut. Kan man inte ha kul när man fiskar så kan man låta bli någon gång och ladda inför nästkommande tävling.
Det var 12 minusgrader på morgonen och helt vindstilla på parkeringen. Det började sedan att fläkta lite och ökade längre fram på dagen. Tror att de flesta tyckte att det blev bistert för fingrarna. Började innan sundet mellan de stora öarna men gick lite vänster då någon redan satt där jag tänkte börja. Fick dock lite fisk så länge jag hade djup mer än 5 meter. Så fort man gick grundare var det stendött. Märkte dock att om man gick lite grundare, 5-7 meter.
Så kunde det nappa 30-40 cm ovanför botten. Gick man djupare så skulle kroken slicka botten. Fick som bäst 10 meter djupt. Kanske ett 20-tal som topp i ett hål. Ceder och Thörneling började också här men gick sedan ut på grundet bakom öarna. De fick inte igång fisket där utan gick tillbaks lite längre bort där de tydligen hade lite bättre fiske. Själv fick jag ihop 3,4 Kg vilket är gränsfall för att vara nöjd. Inser att det får vara många avhopp om man skall få fiska SM nästa år. Laget blev 2:a men det står redan klart att Tibro SFK tagit hem serien. Det är bara att gratulera.
Lidköpings Juniorer är även de kvalificerade.
Ytterligare har Matilda Leijon Lidköping, Alexander Bohrenfors Lidköping, Maria Ahlgren Tibro SFK och Laila Vuotolainen Tärnan säkrat sina platser.
I Seniorklassen så skall det mycket till för att ändra på Skaraborgs laguppställning till SM.
Som det ser ut nu så ligger Benny Svensson, Kalle Rössling, Daniel Blom och Anders Rotsen bra till.
Kan vara så att Daniel Ahlgren dominerar på Lerdalalången Nästa helg och kniper en av platserna.
Veteranklasserna är ett riktigt getingbo då de inte bara är jämna utan ruskigt duktiga också. Vilka som går vidare återstår att se på Söndag.
Hoppas jag inte missat någon som är kvalificerad eller ligger bra till i serien. Har ännu inte sett resultatlistan.
Högsta vikten för dagen hade Charles Fasth Lidköping om jag inte missminner mig på 7,8 Kg.
Hoppas nu att det kommer många på Lördag då RST går av stapeln på Alsen i Askersund.
Där kan det finnas fiske för alla. Småfisk i starten och matfisk resten av sjön.

3 feb

Ojojoj vad det knakar i vänerns is. Det knakar och brakar så att det blir till ljuv musik i en pimpelfrälsts öra,
Har inte varit ute och kollat tjockleken ännu men den borde vara 15-20 cm. Den är i stort sett snöfri.
På Söndag blir det pimpel DM 2 på kyrksjön vid mölltorp. Skall bli kul då det är en sjö med skapligt nappe.
Om det blir något för mig i morgon vet jag ännu inte då Ronja är bättre men inte så tidigt som jag hoppats på.
Barnvakter går ju åt till eftermiddagsveckorna. Trögt med larverna då vi står utan nu i helgen, men på Kyrksjön skall det väl inte behöves några! Kanske endast i psykologiskt syfte.
Knallen kör en tävling i morgon Lördag på Dalsjön i Dalsjöfors. En sjö med lite kuperad botten och skapligt med fisk bara man går rätt. Annars kan den vara lite trög.
På Söndag kör knallen sjuhäradsmästerskapen på sjön Tolken. Samma sjö som i Lördags. Skälet till detta är att det är allt för dåliga isar på de andra alternativa sjöarna. De fick snö vid fel tillfälle och detta isolerar allt för bra.
Kanske helgens kyla biter igenom.

2 Feb

7 minusgrader i Lidköping nu på morgonen och isen fortsätter att växa så det knakar. Det är nästan så att man hör knakandet från Kinneviken in i huset. Lite lätt med snö som ligger som en puderhinna över marken. Hoppas att det inte blir så mycket mer innan kylan biter tag i isen.
Köpte en bil i går som jag skall få idag. Det blev för en gångs skull en nästan splitterny Volvo 745 -91
Det känns ju tryggt att veta att man vet från början hur den beter sig. Skall montera över takboxen så att vi får tillbaks lite komfort för passagerarna. Man vet ju redan innan att det finns plats för bord, skryllor, isborr mm mm
0,20 linan har kommit in så nu finns allt som behövs. Får se bara om man kan komma ut båda dagarna i helgen då Ronja varit lite krasslig. Det skall vara kallare än 10 minus både Lördag och Söndag.

RSS 2.0