Lag-DM i Internationellt mete avgjort i Skaraborg.

Idag har vi avklarat den sista deltävlingen i 2015 års Internationella mete lagtävling.
Arenan var Göta kanal på Ludvigsons i Töreboda.
Dagen till ära var det lite rokader i laget då det var manfall och Patrik Ericson gjorde comeback i gamet.
Patrik Erikson laddar upp grejerna som om han aldrig varit ifrån scenen!
 
Dagen skulle även bli min egna premiär med att fiska T.A.P och några tackel hade knutits ihop med löjligt små krokar. Mäsket blandades som planerat med leemet för sig och 1 kg super cup för sig. för att sedan blandas ihop och läggas som en matta på botten. Toppade sedan med en boll med inslag av nedklippt mask, pinkies och frysta blodisar sedan det riktiga fisket.
Första dagen som T.A.P fiskare.
 
Hann inte ut med bollen i cuppingkitet innan Pelle Hagman (gäddkungen) redan drog in sin första fisk. Bytte då till en top med ett 1,75 grams flöte och 16-krok och fick i första driftet en björkna. Nästa drift en mört och starten var klart godkänd. Sedan tog det en stund till innan fisk nummer 3 dök med flötet men sedan tog det stopp. Efter en längre stunds frånvaro av fisk som ville nappa så lade jag i ännu en boll med koppen och började mäska för löja.
 
Det gick ju en hel del löja i vattnet men som vanligt gick de för långt ut och man nådde dem inte med 4-metaren.
När jag mäskat en stund så kunde Pelle inte längre mörka att han fick fisk då braxen plaskade ordentligt vid håvningen. Thörneling till höger om mig fick även han magert med fisk och även Patrik håvade en brax. Så nu måste de vara igång tänkte jag. Men fisket uteblev och då jag fick en knut på reven bytte jag top till en med 0,8 grams flöte och 18-krok som apterades med en lys-pinkie. Resultat direkt men  missade nappet. Ner igen och flötet dök direkt och en abborre fick flyga upp till mig.
 
Byte av pinkie och ut igen och napp direkt. En mört ville vara med och leka. Nu var väl koden knäckt tänkte jag men tyvärr blev det pannkaka av det hela. Resultatet för dagen blev 3 löjor en björkna en abborre och några mörtar som tillsammans vägde 220 gram. Missade en krokning och krokade för hårt då det nappade en gissningsvis större fisk och kroken lossnade. Min Atagonist för dagen Pelle den hemlige Hagman som hade dagens högsta vikt med sina 2,3 kilo. Thörneling på andra sidan om mig hade dagens lägsta vikt med 120 gram på 4 fiskar.
Dagens värsting Pelle den obarmhärtige Hagman flankerad av Håkan Wallin vid invägning. Och ta mig tusan om han inte ser lite skadeglad ut!
 
Patrik E vann sin sektion med över kilot och Challe vann även han över Pirremannen som hör kor lite varstans!!!    Dagen glädjeämne. Tack för den Pirre!
På D-sektionen vann Mästerfiskaren Askolin över Micke men det var nog den jämnaste sektionen. 2-2 i resultatet idag blev i slutändan 10-14 i Lidköpingsfavör. Tibro kom på en hedrande andraplats.
 
Hur kan man summera sitt första pass med T.A.P?
Ja det var nog ingen rättvisande dag att ta några fasta beslut om vad man skall ha för krav på T.A.P spöt men vissa kriterier vet jag ju redan nu att de allra tunnaste spöna vill jag inte ha utan det skall gå att hålla i dem utan silkesvantar. Att det sedan var vindfritt (i förhållande mot resten av våren) så har jag inte testat hur spöna beter sig då. Men att man får ett helt annat processfönster för att presentera betet  är det ju inget att tveka på. Men det visste jag ju innan så det var ingen nyhet.
Och man undrar ju om det skulle ha fungerat med de gamla spöna idag. Svaret kommer vi ju aldrig få men så mycket sämre kan det ju inte bli ens i Göta kanal!
 
Nu får jag testa lite mer med detta fisket så att man får in lite rutiner på detta och lär sig den nya dimensionen i och med T.A.P
 
Tack Claes för bilderna du skickade då jag själv glömt min telefon!

Göta kanal i morgon!

Nu är det dags för den andra serietävlingen i Skaraborgs DM i Internationellt mete.
Tävlingsplatsen är Ludvigsons i Töreboda vilket jag har lite hatkärlek till.
Platsen är inte den hetaste i kanalen utan en sursträcka med inslag av lite större fiskar i form av braxen och gös. Som vanligt i kanalen så är det ganska lätta tackel som behövs men det kan emellanåt gå bra även med bonn-metegrejer. För att inte glöma Åke Jejely som tog en andraplats med sin fina gös på 1,5 kilo.
 
Kommer i morgon fiska med T.A.P för första gången då jag har lånat ett för att se hur det går till och vad kan vara bättre än att pröva det just i Göta kanal?
Har nu suttit och bundit ihop fjolltackel och tafsar så till och med Lill-Jimmy brax skulle vara nöjd.
Kommer ändå att köra ganska grovt då jag har bundit huvudlinan med 0,14-lina och tafsarna med 0,10.
Fjoll-tackel för Göta kanal.
 
Krokarna som bundits har varit i storlek 16 och 18 och tafslängden 15, 20 och 30 cm långa.
Kommer naturligtvis tackla upp löjtackel med och även de är av det lättare slaget då det är fina löjor i kanalen men man får dem inte att nappa på för grova grejer och därmed får man köra riktigt lätt även där. Så även om det är djupriggslöjor så är det klena grejer som gäller. Flöten under grammet är ett måste och 18-krok agnad med pinkies eller blodis. Annars är man kalkad och får inget vidare med löj.
 
Kommer troligtvis även att ladda 7-metaren men har inte bestämt mig om jag även skall ha rullspöna tacklade. Det är ju inte varje gång det fungerar och om det är någon gång man lämnar dem hemma så är det ju alltid så att det är just den gången!  Alla har väl råkat ut för det någon gång?
 
Detta är ju sista tävlingen innan semestern så vi får försöka ta hem den här serien nu då vi har 4-8 ledning innan den här tävlingen men ingenting är avgjort ännu utan vi har bara greppat ratten inför morgondagen!
Tibro är inte att leka med och vi skall kämpa gott för att klå dem.
 
Mäskblandningen blir i morgon super cup som kommer att blandas upp i lera och trimmas med lite pinkies och eventuellt lite frysta jokers och klippt mask. Hur mycket mer beten som läggs i får vi se i morgon då vi vet vilket humör kanalen har. Först skall jag lägga en liten matta med mycket fattigt lera/mäsk och sedan koppa på lite godis på fiskeplatsen. Om jag laddar rullspöt så blir det rent mäsk på andra sidan för att ligga och dra igenom tävlingen samt löjkung som löjmäsk.
 
Så vi får se om denna laddningen kan fungera och att jag klarar av att fiska med T.A.P och får mig en uppfattning om vad jag skall kräva av spöet jag skall köpa. Vilka krav JAG ställer på ett sådant spö för det är det viktigaste att det stämmer ihop med mig och ingen annan. För att köpa ett T.A.P är som att köpa båt-en kompromiss då man vill ha det lätt men ändå stabilt. Det skall vara lika lätt att fiska fjollfiske i kanalen som att fläska braxen i Lidan.
 
Men rapport kommer senare ifrån hur och varför det gick som det gick!

Svart vecka!

Denna veckan har inte varit som någon annan vecka!
I söndags eftermiddag försvann Lisa Holm från Skövde då hon jobbat på cafeét i Blomberg. I början trodde jag att det bara var en tonåring som ville komma undan från allt och bara försvinna. Men snart skulle vi bli varse om att så inte var fallet. 
 
Allteftersom veckan gick så blev det bara mer och mer pådrag i sökandet efter henne och Missing People fick komma in och hjälpa till i sökandet. Folk gick man ur huse för att deltaga i sökandet och man såg de sökande vart man än var. Samlingsplatsen var strax utanför arbetsplatsen och de deltagande som alla bar reflexvästar syntes vart man än kollade.
 
Tankarna for i skallen tillbaks 22 år då Helena från Mariestad försvann efter en utekväll och förhoppningen även då var samma som nu att hon frivilligt skulle ha rymt med någon vän. Liknelserna var många och man blev orolig för Lisas skull att även detta skulle bli o-uppklarat och ingen avslutning blev i fallet. Skillnaden denna gången var att Lisa kände jag inte men Helena var en vän som man kände och trivdes mycket bra tillsammans med.
 
Men när det började hittas ägodelar utspridda som om man åkt omkring och kastat dem lite varstans lagom långt från vägen insåg man att allt inte stod rätt till. Vill man försvinna så lämnar man inte några spår efter sig och absolut inte sprider ut dem på detta sättet. Tankarna for men förhoppningen om att de skulle hitta Lisa vid livet minskade drastiskt för varje dag. Tankarna blev bara mer och mer pessimistiska och på fredagskvällen hittades Lisa död. 3 personer intagna till förhör och senare även anhållna. 2 män och 1 kvinna satt i arresten.
 
Dagen efter kom sedan rapporten att det var bekräftat att det var just Lisa som funnits men dödsorsak kunde inte yppas ännu. Förståeligt då det fortfarande är pågående utredning och kan sätta käppar i hjulet för hela utredningen. Senare kommer det även att det gäller Litauer som är här och gästarbetar. Så varför varför skall vi ta emot dessa gästarbetare? 
 
På lördagen var vi även på fotbollsmatch mellan Råda och Skara där det hölls en tyst minut .
Tyst minut på Rådavallen för att hedra minnet av Lisa.
 
Otäckt att vara med om denna tysta minuten då de flesta av tjejerna var i samma ålder som Lisa. Otäckt också då man själv har barn i samma ålder och det blev en riktigt jobbig minut.
 
Och när det kommer till det enda positiva med det är att det i alla fall kan bli ett avslut i fallet. Dock att det inte blev som man önskade men bättre än att leva i ovisshet. Positivt att polisen inte yppar för mycket innan det är för sent. Positivt med Missing People och de andra organisationerna som hjälpte till i sökandet.
 
Förutom själva händelsen så finns det fler som man kan spy galla åt och det är dessa djävla reportrar. Ligger och fiskar efter en felsägning som de kan spinna vidare på och poliserna fick hålla tungan rätt i mun varje gång de skulle intervjuas så att det inte kunde feltolkas så att blaskorna kunde sälja några extra lösnummer.
 
Och inte nog med detta så har detta avskräde till människor (reportrarna), ingen känsla för empati och har avhysts polisiärt ifrån familjen Holms egen trädgård. Fy faan vilka svin! Hur ända in i helvete har man mage till att närma sig till en familj som har fråntagits en medlem. Reportrar är väl det folkslaget som ligger lägre i status än våra politiker!
 
Ber om ursäkt för mitt ordval men det är vad jag känner.
 
Så om det är någon reporter som läser detta så ber jag bara att tänk er för och lämna familjen ifred!
 
Tankarna går till Familjen Holm från Skövde och man får bara hoppas att de klarar av denna pärsen och kan gå vidare i livet.
Ett ljus tänt för Lisa. Vila i frid!

SM i Kinda kanal summering.

Då har 2015 års batalj inom det individuella Internationella metet blivit avklarat.
Vad jag hade som förväntningar var med blandade känslor då förhandsinformationen varierade och så blev även prepareringen av grejerna.
Då jag endast metat 2 gånger i år och utan nån formtoppning så hade jag en virrig plan om hur det skulle bli och planen följdes återigen vilket i stort sett kan vara det jag skall vara mest nöjd över.
 
Planen var att på långspö lägga ut mörtmäsk och på rullspö ett braxenmäsk och en bytta löjmäsk förbereddes dag 1 och resultatet uteblev fullständigt med 12 poäng i bagaget till dag 2 och helt grusade förhoppningar om en bra placering under SM:et. Men jag skulle ju inte göra det lätt för dem som ville vinna och planen var glasklar även dag 2. Precis samma upplägg på mäsket men löjmäsket skippades då det inte var lika mycket löja uppe och visade sig innan start.
 
De sedvanliga procedurena följdes på morgonen och Adell som måste ha deppat ihop efter första dagens kantfiske utan vinst lyckades inde dra kantplats nummer 1001 utan fick sitta på A 10 medans jag själv fick A6 som besattes av Jonas Jansson första dagen. Fick lite tips av Jonas om hur han både fiskat och mäskat på platsen och det skulle ju stämma bra för min del.
En nedbruten Adell mäktade inte med att dra kantplats dag 2 men nästan innerkant i stället.
 
Upptacklingen blev 4,5,7-meters långspö med tyngre flöten än dag 1 då jag nu hade 3,5 meter djupt i stället för 1,5 meter dag1. 6-meters med Borlängetackel för att punktmäska på 7-metersplatsen. Inga löjspön då jag räknade med en andradagseffekt med heltokiga mörtar och inslag av braxen och kanske lite fin abborre. Fisk direkt för grannarna och nu hade jag Freddan på högersidan istället för vänstersidan så det börjar ju likna förra årets lottning då jag fick samma grannar bägge dagarna. Måste ju bero på att de tycker att det är himla trevligt att fiska bredvid mig. Marcus Enström saknade nog någon som käbblade på honom så han fick bli min vänstre granne och även han fick fisk direkt.
 
Tog en liten stund innan jag fick min första mört som följdes av ett par småttingar till ihop med ett par löjor men sedan dog det ut igen. Ut med feedern för att fylla upp denna platsen med mer mäsk och även Borlängetacklet nyttjades för att punktmäska men även provfiskas med men hade inte ett enda napp på detta under helgen. Men efter en stund fick jag även fisk på feederspöt även det en mört. Och nu kom en omgång då det var som att lägga ned feedern på en vibrator. Är inte övertygad om att det var fisk då det lika gärna kunde vara feedern som rullade på botten. Men det var inget höjdarfiske men det kom i alla fall upp lite fisk emellanåt men jag var mest åskådare.
SM-sträckan i Kinda kanal dag 2 belamrad av glada metare.
 
Fick höra av Stig Borlinger som gick som bankrunner för dagen och han var faktiskt den enda jag ledde över efter dag 1 då även han hade 12 poäng men lägre vikt att Challe plockade bra och då jag inte hade något bättre för mig var jag ju tvungen att gå och plåta honom "in action". Lade ut feedern sprängfylld med braxmäsk och 2 Leijon-maskar på och gick iväg.
Lidköpings stolthet Charles Fasth in action.
 
Var skönt med en liten bensträckare och jag gick tillbaks för att kolla feedern och den var helt orörd vilket inte alls gav några goda vibbar alls. Spelade ingen roll vad man än gjorde så fick man ingen respons på någon av metoderna. I vanliga fall (för mig) så brukar man ju i alla fall tro att man hittar något som triggar fisken. Men jag tror i alla fall att jag mäskade sönder platsen och om det blir tävling här igen skall jag ha en helt annan taktik. Funderade även på vad man kunde skylla detta debackel med och det enda jag kom på var att jag hade glömt mina solglasögon hemma!
 
Tur också att jag inte varit hockeyspelare för då hade jag blivit draftad till NHL då man för andra gången har blivit bäste poängplockare under en SM-tävling. Andra prestationer var väl Niklas Karlsson som mäktade med att fiska dag1 trots feber men var förståndig att åka hem och vila upp sig i stället för att ge sig ut i blåsten. Krya på dig Niklas.
Jonas Gustavsson klarade av att kroka sig själv i munnen utan att plocka bort masken först och borde fått ett specialpris för denna bedriften!
 
Men jag förbättrade mitt resultat och tog "bara" 11 poäng idag och det gav mig full pott efter denna helgen med maximala 23 poäng. Stig Enström och Erik Albrechtsen försökte även de att få den ärorika titeln-sämst på SM men då får de lära sig att dra lotten som gör att man kommer på sträckan med flest startande och där lyckades jag bättre och det var endast Stig Borlinger som kunde utmana mig om titeln utan straffpoäng men han lämnade ju walk-over.
 
Vid invägningen blev det en gramstrid mellan Joha Axelsson och Charles Fasth som båda hade 2st 1:or och en liknande vikt. Visade sig att det endast skiljde 80 gram mellan dessa giganter som båda även har vunnit mormyska-SM (Johan så sent som i år) Och Peter Bergström gjorde hela Skåne stolt då han knep bronset till FK Balans.
Tre Amigos med medaljer från SM 2015
 
Juniorklassen vanns av Anna Mattson och om man kollar in hennes vikt (på fisken) så ser man att hon klådde 15-20 man i Seniorklassen Bra jobbat Anna! Hoppas fler tjejer börjar med detta fisket.
Anna Mattson med ännu ett SM-guld
 
I Yngre juniorerna så vann Johan Kindlundh före Jacob Järling, båda från Trosa och bronset knep Albin Enström före Oscar Storm och Erik Bjurström.
Juniortrojkan anno 2015
 
Efter tävling var det bara lyxåkande med privatchauffören Micke och det var en välbehövlig lyx för en sargad själ. Men när vi kommit förbi till Motala var det dags att ta en fin middag på Burger King och då kände vi oss alla i bättre form särskilt Challe som varit stabiliteten själv de senaste åren inom fiske över huvud taget. Bra jobbat Challe!
Silversmurfaren Challe.
 
Nu är det bara lag-DM kvar innan sommaruppehållet och vi får se om man testar med TAP då det går i Göta kanal.
 
Sköt om er allihopa så ses vi nästa gång!

Dag 1 mete-SM i Kinda kanal

Nu på Sveriges naionaldag hade vi vårat första pass på mete-SM i Internationellt mete.
Kinda kanal var arenan och en ny bekantskap kan läggas till handlingarna. Det har varit ett långt uppehåll sedan storhetstiderna från 80-90 talet då till och med ett VM gick av stapeln här. Så det var inte bara jag som hade min första dejt med vattnet.
 
Förhandsrapporterna var många och brett skilda. Från att den ene säger mörtfiske och nästa säger löjfiske medans den tredje säger att det är braxen som regerar. Fiskemetoderna skilde sig även dem med långspö. Takeapart och rullspö var alla dominanta. De första rapporterna sade att det var ständigt 10 kilo på vinnaren medans flera rapporterade surfiske a´la sur dag i Göta kanal med flera som nollat och rapporterade om vikter mellan 1 och 2 hekto. Alltså kunde man inte dra någon slutsats om hur det stundande fisket skulle bli. Det enda man kunde vara säker på var att Adell skulle sitta på kanten.
 
Samling med standardprocedurer innan tävling med anmälan och mäskblandning som huvudingredienser så var det dags för lottning. Efter flera dragna nummer var det dags för Kent "kant" Adell att dra och visst så drog han A 1 och fick kantplatsen nedströms.
Såhär glad blir Kant. Förlåt jag menar Kent Adell när han drar sin kantplats nummer 1000 just på SM
 
Strax efter var det min tur och E11 vilket var den andra Kenten.  Förlåt jag menar kanten fast uppströms. Nöjd med detta traskade jag iväg med första lasset och smålog för sig själv att man plockade rätt nummer denna gången och skulle få förmånen att fiska kant dag 1. Men säg den glädje som varar. Vid andra rundan fick jag höra att den dataexperten som vi inte nämner nu hade lagt in 2 st nummer 55 och därmed en plats för lite och den sista fick då plats E12. 
 
Men det är sådant som händer och om man skall bli Svensk Mästare i mete skall man kunna slå alla på vilken plats som helst så det var bara att köra på.
Och då jag tolkat att det skulle vara surfiske på småfisk så hade jag planerat efter det och tacklen gjordes på plats. 3 gram som tyngst ner till 0,8 och tunna linor med småkrok på.
 
2 mäskplatser skulle göras med mörtmäsk på långspöt och braxmäsk på långspöt samt en bytta löjmäsk då det fanns en hel del löja som plaskade omkring på sträckan. Jokers var leemade och klara redo för att kastas i och starten gick.
 
Ganska snart började kanten och Fredda som satt på min vänstra sida plocka fisk efter fisk medans jag inte hade ett enda napp de första minuterna. Men efter 10-15 minuter fick även jag en löja och hade i alla fall räddat namnet. Ut med rullspöt och det bara smattrade i grejerna och upp kom det löjor och mörtar i ganska rask fart men grannarna drog dem på långspö respektive TAP så det var ingen skillnad.
Efter en stund nappade det riktigt bra men inte något bättre än för grannarna så man knappa ju inte in något här heller innan det blev tvärstopp.
 
Visst nappade det men jag kunde inte kroka fiskarna och när jag gick upp i krokstorlek så slutade det att nappa. Vilket dilemma. Fick ingen ordning på hur jag skulle göra och något som var så utslagsgivande med krokstorleken har jag inte varit med om sedan lag-SM i Lidan för ca 15 år sedan då rätt krokstorlek tog slut och tog jag större krok så nappade intre braxen och tog jag mindre så missade jag nappen.
SM-sträckan dag 1 med Freddan som granne nedströms.
 
Freddan fläskade upp 2 pimpelfiskar på rullspö men själv fick jag inga bättre fiskar alls och resultatet insåg jag tidogt att jag skulle ligga i bottenskrapet. Jag fick ihop 2,9 kilo och sista platsen på sektionen var min.
Men glädjande att Challe var stabil som vanligt och rodde hem sektionssegern på E med 6,7 kilo. Kul att det var så jämnt ändå med en topp på 6,7 kilo och en botten på 2,9.
 
Hur det gick på de andra sektionerna vet jag inte riktigt men det var extra kul att Johan från Trosa vann sin sektion och vi har därmed bytt plats med varandra då det var precis tvärtom för ett par år sedan. Men jag får väl inse nu att vila sig i form inför ett SM är inte att rekommendera för mig utan får satsa lite om det skall bli något av det. Har ingenting att skylla på idag mer än att jag tog fel beslut om tacklens utseende. Och då jag inte kunde få in löjan över den pålade kanten så stod jag mig helt slätt. Går ju heller inte att säga att TAP skulle varit bättre idag då kantpltsen krossade mig med långspö 7M
 
Men i morgon kommer jag ändå inte att visa hänsyn och jag hoppas för eran skull att om ni ligger bra till från idag så vill ni nog inte sitta på samma sektion som mig i morgon för då kommer ni inte att vinna SM för i morgon släpper jag loss demonerna och fiskar som i trance.
 
Sköt om er så ses vi.

4 dagar till SM

Den blomstertid nu kommer..........
Ja det har väl varit lite si och så med blommorna som skall visa sig i värmen men några har i alla fall tittat fram och vissa vår/sommartecken kommer ju oavsett vädret. Våren är ju alltid en hektisk tid och det är svårt att få allting på plats i tid men nu är mycket avklarat så att man kanske kan bli någorlunda normal igen som människa.
 
Helgen har ju varit minst sagt händelserik och började redan i fredags då det var studentdags uppe i Värmland på sportfiskeakademin i Forshaga. Utrensning från lägenheten och utspringning från skolan. Olika seder vart man än kommer och nu blev vi ännu en händelse rikare i livet. Men det är ju tur att det inte är samma visa överallt.
 
Under torsdagen var det tältmontering och gräsklippning på agendan för senare skulle det ju regna och ge problem om det inte gjordes i tid. Fick faktiskt trimma gräsmattan ytterligare en gång på lördagens förmiddag då gräset växer nåt fruktansvärt nu men det blev i alla fall bra och jag tror att alla blev nöjda med magarna fyllda med Thaimat i stora lass följt av diverse godsaker som önskats av dagens student. 3 frisläppta pimpelfiskare som Matilda, Tim och Rolf-Magnus tillsammans med alla gädd och laxfiskare som samtidigt tog studenten.
Sjung om studentens lyckliga dagar.....
 
Kvällen fortlöpte gott i goda släktingar och vänners lag men när de flesta hade gått kom en extra gäst för att gratulera Matilda utan någons vetskap och det blev mycket populärt. Joakim "Bacon" Eriksson visste väl inte om han skulle sätta sig härötta eller därötta då han kom själv från Kass Humorgänget och grattade. Mycket uppskattat Joakim!
Finbesök från "Bacon"
 
Fram på småtimmarna var det dags att krypa till kojs för söndagen var ju Ronjas dag med klassfotboll på agendan. Plockade bort det värsta så det inte skulle bli allt för mycket myror som invaderade och då de lovat 5-6 sekundmeter på söndagen så kunde vi ju låta tälten stå kvar tills nästa kväll.
 
Men då vi vaknade på söndagsmorgonen så pustade det lite mer än utlovat men det skall nog klara sig tänkte vi och for iväg. När vi väl kommit ut på vägen som löper på andra sidan kikade jag in och fick se att ena partytältet blåst upp på huvudtältet så någon åtgärd fick göras men det hanns inte med då Ronja hade tid att passa. Men efter de 2 första matcherna fick jag åka hem för att i alla fall montera ned partytälten.
 
Nu hade ju bägge partytälten blåst sönder för vindarna var över 15 m/s och det kom ordentliga pustar emellanåt. Och av de 2 tälten kan jag kanske plocka ihop 1 helt då det mesta var knäckt. Men det stora tältet var så stabilt att vi kunde avvakta med det tills kvällen. For i stället ned till landslagskvalet där storfräsarna satt på rad i blåsten och knäckte spö efter spö i den starka vinden.
 
Men det som var mest fascinerande var nog ändå Kent "Kant" Adell som dag 1 drog kant nedåt och dag 2 kant uppåt och kanske redan förbrukat sin kvot av kantplatser redan innan SM. För han är ju makalös med sina kantplatser med har väl inte fått sitt smeknamn för inget.
Kent "somvanligtpåkanten" Adell
 
Men i själva tävlingen var Tom Östlund starkast och leder kvalet med 3 poäng. Samma poäng har även den fruktade Stefan Holst som bara blir bättre och bättre. Heta kandidater till bucklan i år?
 
Efter spöknäckar sejouren for jag åter till klassfotbollen för att se de sista matcherna för Ronjas klass och det resulterade i 2 vunna, 2 förlorade och en oavgjord match vilket de var nöjda med.
Ronjas klass efter väl förrättat värv på klassfotbollen 2015
 
Hem igen och plocka ned det resterande av tältdelarna och rensa bort så mycket som möjligt innan det skulle börja regna igen och faktiskt hann vi få bort allt ur trädgården innan det började regna igen. Väl tajmat!
 
Men nu får man koncentrera sig på att få ihop alla grejer innan helgens drabbning i Kinda kanal. Hur det blir med formtoppning får man se men så lite som jag har metat inför ett SM har jag nog aldrig gjort i hela mitt liv. 2 gånger totalt i år och man får väl se om det var bra eller inte att göra så men nu är det i alla fall gjort. Hoppas nu bara att det kan stämma vid vattnet så skall det nog bli bra ändå. Man får väl fiska på rutin istället!
 
Sköt om er nu så ses vi nästa gång!

RSS 2.0