SM i pimpelfisketips 2015

Ja nu stundar SM i pimpelfiske  På Norsjön i Norsjö
Och för 3:e gången skall vi genomföra denna tävling.
 
Reglerna är enkla.
Välj ut en fiskare i varje klass ÄHV, HV, Sen, ÄHJ, YHJ, ÄDV, DV, D-SEN, ÄDJ, YDJ .
Skriv in startnummer och namn Hittas på: (http://www.norsjosfk.se/smfiske/2015/2015_Startlista_individuellt_pimpel-SM.pdf?1)
Lägg till tävlingens högsta vikt under lördagens fiske på Norsjön som gäller som utslag om det är lika poäng.
Eran "travhäst" ger er den poäng som den får placering. Likt reglerna i Internationellt mete. Blir eran fiskare 4:a så får ni således 4 poäng. Sedan räknas sammanlagd poängsumma ihop och den med minst poäng vinner.
Om eran tävlande ej kommer till start, blir diskvalificerad eller på annat sätt ej fullföljer tävlingen får ni antalet anmälda i klassen +1 i poäng
Kolla att ni skriver in rätt tävlande i rätt klass också för annars blir poängen som ovan.Glöm heller inte startnummret på din spelhäst då det kan finnas fler med samma namn och att jag kan hinna kolla att det blivit rätt med namn och klass. 
Rätt att deltaga: Alla som vill.
Pris: Vinnaren får en uppsättning av det gula pimpelsetet så snart poäng och resultat är uträknat. Samt den stora äran av att kunna Sveriges alla pimpelfiskare bäst.
Startavgift. Valfri och EJ obligatorisk. SMS:a Hopp till 72900 så bidrar ni med 50:- till barncancerfonden eller sätt in en gåva på PG 902090-0 eller BG 9020900 som även de går till barncancerfonden.
Om det nu skulle bli inställt så betalas inga pengar tillbaks men en god gärning är utförd.
Skriv ett mail eller lämna en lista till mig med era fiskare om ni träffar mig på en tävling eller kommer hit och lämnar den. Och ni får gärna spela på er själva för här gäller inte Jante-lagen utan det uppskattas om ni har er själva i eran tipslista.
Mailet skickas till: tomas@kinnevikensfritid.se senast onsdagen före SM-helgen
 
Första året segrade Daniel Blom pimpelfisketips-SM på 84 poäng om jag inte minns fel och det var flera som tippat sig själva på tipsraden då SM gick av stapeln i Värmland. 
Regerande mästare och rekordhållare är Lars Gullstrand från Linghed som med sina 48 poäng krossade rekordet ordentligt. Kan det vara möjligt att slå nu under detta SM? Det är ju en klass mindre då arrangörsklassen är borta
Skriv gärna in era kontaktinformationer så att jag kan få tag på er om lyckan skulle vara framme.
Så tveka inte på att lämna in en rad och visa era färdigheter i kunnande om konkurrenter.
Lämna in raderna så snart som möjligt så att jag hinner sortera in dem då jag själv håller mig uppe i paradiset och fiskar så mycket som vi orkar mellan påsk och SM.
Kör försiktigt så ses vi.

Sportfiskemässan i Jönköping

Efter en helt fiskefri helg åkte vi för att besöka sportfiskemässan i Jönköping.
Är själv inte speciellt imponerad av mässor då jag själv vill se en massa nyheter för att kunna utveckla mitt egna fiske. Då det gäller nyheter så blev jag inte särskilt imponerad men med bassänger där det demonstrerades olika tekniker  var bra och stora bassängen med demonstrationer av olika fisketekniker var även det bra så man fick se lite olika metoder jag själv inte provat speciellt.
 
Redan ingången står ett gäng med Anssi i spetsen för att skaffa fler medlemmar till sportfiskarna.
 
Anssi i full fart med att registrera nya medlemmar till sportfiskarna.
 
Vidare in i lokalen var det riktigt stort med flugbindare och betesbyggare vilket verkar växa lavinartat. Nästan lite konstigt att vi behöver handla med Kina och andra låglöneländer för att fylla upp behovet i Sverige. För det var säkerligen 20 st betestillverkare och 10-15 flugbindare som väl skulle kunna förse Sverige med kvalitetsflugor och drag. Men de största grossisterna håller sig fortfarande med Asientillverkat i största möjliga mån.
 
Och det speglar av sig i de montrar där det dumpas ut mängder av grejer. I första hand så är det utrustning som blivit över från föregående år och töms ut i mass. Fördelar och nackdelar med allt för om jemene man äntligen vågar testa nyheterna från förra året nu, så kanske de vågar att testa något nytt igen. För det är inget större fel på grejerna men exempelvis jiggarna börjar torka då mjukgörarna krupit ur och materialet börjar då bli stelare och sprödare. Men de är fortfarande fiskgivande och kanske väcker intresse för den fiskande.
 
När det gäller tävlingsfisket så fanns det inget speciellt då hela mässan gick ut på predatorfiske, Norgefiske och fluga. Metspön hittade jag inga och meteutrustning hittade jag ingenting av. Visst finns det en egen metemässa men det verkar lite enkelspårigt. Så dit kommer jag inte åka av flera skäl. Dels verkar det o-intressant men största skälet är att den går på påsk och då är det annat som gäller med påskpimpel i paradiset. Svårt att förstå för den o-invigde men de som varit med där förut vet vad jag skriver om. Ett varierande fiske med nya möjligheter varje hål man borrar. Mer förklaring ges inte utan det är bara för er att prova på.
 
Men Sportfiskemässan är lite grand som Gekås Ullared. Man kan hitta massvis med grejer och göra klipp för stunden men i de flesta fallen gör man mer rätt att köpa av sin lokala handlare och få bättre utrustning till liknande pris. För såväl på sportfiskemässan som på marknader så är det bara mängdförsäljning som ger något tillbaks till säljarna. (gäller inte alla utställare).
 
Kul att se att det i stort sett inte fanns många utställare där man inte kännde någon i stånden och det var många duktiga fiskare men även utställare som inte är överdrivet fiskeintresserade. Men killar som Björn "carlo" Karlsson, Ove Johansson, Kalle Rosslin, Andreas Möller, Stefan Trumstedt för att nämna några så är det ju inte några blåbär som håller på med detta att förse oss med kvalitativ utrustning. De alla vet ju hur utrustning skall vara och att det får lov att kosta lite för att få rätt utrustning men får krypa till korset med att ta in lite billigare utrustning till gemene man.
 
Men nu skall det laddas inför påskpimpeln med en tur till syd-Frankrike och troligtvis vila nästa helg med och sedan komma full-laddad till påskpimpeln.
 

Sista ruschen?

Så många pimpeltävlingar och så lite tid!
Har nu sista chansen att pimpla innan påskresan med SM i Nosjö som avslutning.
Valen som finns är många och alla lockar de på sitt sätt. Testa nya sjöar eller satsa på säkra kort? Revansch på någon sjö där man inte var nöjd senast med sin prestation eller placering?
Valen är många och tiden är knapp. Nästa helg är det bara att glömma för då finns nog inte orken i varje fall på lördagen då jag kommer hem på fredagskvällen från ännu en Frankrike-resa. Även denna blir en hektisk resa med långa resor för lite jobb. Frustrerande att få så lite gjort då 2/3 av tiden går åt till att resa.
 
Påminner kanske lite om när man sätter sig i bilen i 5,5 timmar för att fiska premiär på Tallsjön i 3 timmar för att sedan åka raka vägen hem. Och bara så att ni vet så var det värt det.
Men åter till kommande helgen. Då det är en lång resa över påsken/SM så får man spara lite ork till allt bilåkande då för det är ju inte nästgårds precis. Så det får bli kortast möjligt om det blir något.
Om det blir av så blir det nog Fageråssjön på lördagen norr om Sysslebäck. Det är en sjö jag vill ha revansch på då jag senast hittade fisk bara en kort stund och hade då riktigt kul. Men med lite mer jobb med borren så skall det nog gå bättre.
 
Söndagen var det lockande med en 5-timmars på Orsa-sjön och den har jag ju aldrig pimplat på och fisket skall hålla en hög klass nu. Men då skulle man ha stannat i området tills på söndagen så att man sparade på bilåkandet. Men då sportfiskemässan går av stapeln och både Albin och Matilda jobbar på den så skall vi åka dit och titta och den resan är ju endast 1,5 timme bort så det får man väl räkna som hemmaplan.
 
Angående påsk/SM så är rutten ännu inte spikad då vi inte bestämt vilken sjö vi skall starta på. Heller inte vart vi tar vägen efter Storhamra. Har ännu inte fått någon indikation av nästa års SM-arrangörer om vilken sjö det blir så att vi kan testa av den. Men annars så stannar vi kanske i Strömsund med omnejd för att frifiska då vi numera känner till ett par fiskrika sjöar och kan fiska av oss så att lugnet infinner sig i pimpelnerverna.
Men för många innebär just Storhamrapimpeln ett abrubt slut på pimpelsäsongen och många kör med vemod hem mot vårfiske på hemmaplan.
 
Men våran resa förlängs säsongen med 6 dagar och då 4 dagar med frifiske. Vad det här frifisket kommer att bli får vi se för det beror på vädret och vad andan faller på. Om det blir abborrpimpel eller röding får vi se. Vem vet det kanske blir en kombination och om det är någon som har några kul tips så är de välkomna. Är inte speciellt sugna på att plocka microber eller mört men har ni tips om något annat speciellt fiske i nejderna så kom bara med dem så får vi se vad det kan bli av det. Men om nästa års SM-arrangörer hör av sig så kanske det blir en form av kula på det tilltänkta vattnet på väg till Norsjö. Men sedan läggs pimpelgrejerna på vinden för arkivering inför nästa säsong.
 
Men det finns massvis med sjöar jag fortfarande skulle vilja ut på men alla de här hemma saknar ju is och fler resor uppåt blir det troligtvis inte efter detta och det blir annat fiske som gäller. Hade gärna varit på Gryveldammen en gång till. Eller den där sjön nordost om Orsa med de glosögda abborrarna.
Men det är med vemod jag skriver detta att snart är min pimpelsäsong slut!

Pimpelfiskare mot cancer på Sandsjön

Idag har vi varit med på Pimpelfiskare mot cancer i Värmland på Sandsjön.
Sandsjön är en sjö där det tidigare har varit ett R.S.T som jag i stort sett hade förträngt då jag den gången hade 286 gram om jag inte minns fel. Den gången på mormuska under en glidpirk. Men denna gången gick vi ut på ett annat ställe och råken från förra gången var spårlöst borta! Det var ju bara en 15 år sedan.
 
Vi var 4 i bilen idag med Challe och Ronja var med som vanligt men idag var även lilla frugan med. Dock inte som fiskare utan mer som supporter. Hon hittade en trevlig soffa på beachen där hon kunde sitta och dricka upp allt mitt kaffe!
 
Ut vid starten och vänstersidan såg najs ut med ett sund som kom ifrån den övre delen av sjön och det såg riktigt trevligt ut där så starten fick bli där. Andersén var med och i närheten satte sig Kristian, Kalle Thomasson och Jensen så vi kunde ju inte vara helt fel ute. Ronja stannade närmare stranden så hon kunde jaga mor om så behövdes. Första hålen borrades och inget hände. Fortsatte närmare andra sidan med växelvis borrande jämtemot Andersén men det blev samma resultat.
 
Starbilden med Munnaca i focus.
 
Gick ut en sväng till Värmlandsklungan och kollade men det var bara 3 som fått var sin abborre så jag fortsatte utåt. Testade flera hål ute på djupet och hittade 6 meters djup men fiskmängden var samma. Det verkade ju som om Thomas Larsson lagt flera träningspass här och sedan försökt att fylla sjön med grus och sand men orken tröt och endast lekplatserna blev fyllda. För nu verkar sjön vara långt mer öde än Siksjön uppe i Sveg.
 
Fortsatte bort mot myren och gick in i klungan där det plockades någon enstaka fisk men absolut inga serier men storleken var skaplig på de fiskarna jag fick se. Plockade fram i stort sett allt i lådan och testade runt men ingenting fungerade. Liten pirk, Stor pirk, Tafs, Mormuska, Balans men samma resultat. Enda som blev oprövat var Vänerpirken men den känndes inte rätt. Då jag inte kännde ett enda napp och hade fått Ronja till mig på en 4-hjuling retandes att hon hade fått fisk så begav jag mig tillbaks.
 
Samma senario skedde vid startklungan med någon enstaka fisk som fick syna plastpåsar så jag gick tillbaks mot startplatsen. Väl där slog jag ett hål efter 2,5 timmar utan ett enda napp lite närmare centrum av sundfåran. Fick korsblänk och vid nedsläpp slet det till i spöt och jag trodde det var en granning. Men det var en 40-grammare som kom i full kareta och slök pirken. I rena shocktillståndet släppte jag ned och plockade 2 till i bara farten men sedan blev det tomt. Nästa hål och ytterligare en randig och jag tog ledningen över Ronja!
 
Sedan kajkade jag runt i området och Ronja kom med sina grejer då hon fastnat med kroken i bärselen. Lossade hennes krok och hon slog ett hål och lyfte upp sin 3:e fisk säkerligen på 32 gram! Sedan var det ingenting mer som hände och vi gick och vägde in- Jag hade mina 4 fiskar som vägde 130 gram och Ronjas 3 vägde 161 gram. Totalt krossad av min dotter!
 
Men att det hade varit trögt för de flesta insåg man ordentligt då det var fladderpåsar överallt och Dagens högsta vikt var på 1,3 kilo och sedan föll det raskt. så många som nollat har jag nog inte sett på nån tävling tidigare. Träffade på Saga Gustavsson efter 2,5 timmar och vi hade tävling om vem som kunde nolla längst men svaret vet vi inte för även hon fick 1 fisk i slutet.
Saga fick nöja sig med 1 fisk idag.
 
Dagens segerherre samlar in sitt pris.
 
Och apropå pris så var det ett dignande prisbord som fördelades och alla deltagare fick pris oavsett om de fått fisk eller ej. Men de största priserna lottades ut bland de startande och det var inga dåliga grejer utan Olle Eriksson kommer att bli livsfarlig i Nora-Touren då han kommer smyga fram ljudlöst med sin Shakespeare el-motor. Fru Munnaca skall få en väst från Wiggler hemskickad i korrekt storlek.
Men värstast av allt var väl en specialare Ambassadör nummer 65 i en serie av 200 och vem skulle ta hem det priset?
Jo ingen mindre än Charles Fasth!
 
Så nu har Challe ännu en rulle som han kan plocka spättor så det ryker vid höstens havsfiske-SM
Men i det stora hela så var det en trevlig tillställning ändå. Trots det mediokra fisket så var det idel glada miner över allt man såg och det är ju en seger i sig. För det handlar ju om en sak och det är att ha kul. Och i detta sammanhanget får man se till att det är för den goda saken genom pengainsamling för cancerforskningen som vi var där idag. För inte var det väl många som verkligen trodde att det skulle bli ösfiske idag?
 
En liten förhandsvarning om att tävlingarna som skulle gå av stapeln längre fram kommer att tidigareläggas till nästa helg uppe i höjd med sysslebäck då isläget börjar bli bekymmersamt. Och varför vänta med dessa tävlingar och de inte skall bli av alls för att det är ett datum längre fram? Och då det var en fri helg i Värmland så blir det tävlingar nästa helg.
 
Men när jag väl kommit hem så slår jag mig ner i soffan som vi karlar gör och bara softar och skriver ned vad som hänt. Men tack för de goda orden om vad jag skriver. För om det inte är någon som läser och uppskattar det så kan man lika gärna lägga ned. Men det är inte närstående för läsarkvoten är hög och så länge den är det så fortsätter jag.
 
Sköt om er så ses vi någon gång-
 
 
 
 

Ack vad det gör ont när knoppar brister!

Variationer i "vinterläget" är ju stort i vårat avlånga land.
Från att pimpelsäsongen precis börjat i norr till att den är långt, långt borta i södra delen av landet.
Här hemma i Lidköping är det 2-siffriga grader med ett plus framför och metesäsongen är i full gång med massvis av id, stäm, björkna och mört som huvudingrediens. Har redan sett en hel hög med mygg. Daggmask på uppfarten för en månad sedan och löven börjar få små små musöron. Vårblommorna är nästan överblommade och man känner sig förkyld dagarna i ända. Tack för det, allergisäsongen är här!
Vårblomster i Lidköping 2015-03-12
 
Gräset växer så det knakar och persienner får dras för så att det inte skall bli en bastu inomhus då solen ligger på som värst. Och nej jag är ingen solhatare men jag är en pimpliot fram tills pimpelfisket är utom räckhåll!
Detta året går det en vecka efter påsk då SM i Norsjö går av stapeln. Och vi kommer vara 11 startande på detta SM från Skaraborg varav 7 från Lidköpings SFK. Knepigt då vi är minsta klubben!
 
Angående SM i pimpel så fick Norsjö en hel del kritik för sin höjning av startavgiften men när det kom till kritan så fick olyckskorparna som skrek högst till slut inget mer vatten på kvarnen då det finns skäl till höjningen och därmed är diskussionen över. Man skall inte kasta skit innan man vet bakgrundsfakta.
 
Vi hade möte i Distriktet i går kväll och beslutade där att inte aspirera till att arrangera SM i trad då det inte är en säker tävling att arrangera om man vill få in några kronor till distriktet och det verkar inte vara någon annan intresserad heller men visst vore det kul att det kunde bli av! Var ju själv inte med på DM förra året då jag hade förhinder men laget tog ju ett brons så lagtävlingen får vi ju vara med på om det nu blir ett SM.
 
Men allt detta är ju inget att bry sig om just nu för pimpelsäsongen är ju fortfarande igång och det finns en hel del tävlingar kvar att åka till. Frågan är bara om man orkar åka. För allt eftersom så blir det ju bara längre och längre till tävlingarna och det finns en gräns även för mig. Bilen får ju rulla en hel del och det sätter sina spår såväl i valken på rumpan som i statusen av bilen Fick byta bägge bromsoken då de gav upp på vägen hem från Dalarna i helgen som var. Men nu är den lika fin igen!
 
Närmsta tävlingarna nu i helgen för våran del blir väl i Värmland. Men där vet man ännu inte vilka sjöar det blir då värmen ställer till med problem även där. För på söndag skall pimpelfiskare mot cancer gå. Och visst finns det 7-8 sjöar att välja på men det skall ju finnas parkeringsplatser också. Och när tjälen går ur marken så minskar parkeringsmöjligheterna drastiskt. Men vi får hålla koll på Kalles blogg så man vet vart det går av stapeln.
 
På lördag går NM i pimpelfiske uppe i Sveg på siksjön. En sjö som vi var på och fiskade förra vintern och där finns det lite blandade möjligheter till fiske. Det kan bli enstaka få lunsar, sporadiskt med skaplig fisk eller en hel del "loppor" Men det kan även bjudas på ett glänsande fiske med. Men att tro att det skall vara samma som på Runn är ju bra för då är man helt fel ute. Leta fisk och hitta dem för dagen med tålamod som få.
Men det här är ju inget som de tävlande på lördagen behöver veta för det är ju de bästa från Sverige, Norge och Finland som deltager så de behöver inte dessa tipsen. Tipsen är till dem som fiskar på fredagens förtävling mellan 11 och 15 på södra delen av sjön. Det kan ge en fingervisning om hur fisket skall bedrivas men kommer ändå inte att berätta allt om sjön för skillnaderna i fisket kommer naturligtvis att ändra sig.
 
På fredagen fiskas på den smalare södre änden som blir utlopp av sjön medans lördagens batalj blir på den bredare norra änden av sjön med stora bakvattensvikar, grund och sund att tillgå. Men vart det är som gäller då vet vi inte förrän på lördag kväll då resultaten kommer ut. Men pimpelsport.se är nog snabba att få ut resultaten precis som vanligt. Och om ni vill få mer information om denna tävlingen så är det den sidan som rekommenderas. 
 
Hoppas nu alla tar till vara på den sista delen av säsongen som finns kvar för sedan får vi vänta ända till nästa vinter innan vi kör igång igen. Och till dem som skall med på "våran" Jämtlandsresa kan gärna höra av sig snarast så jag kan boka tillräckligt boende på respektive platser. Oavsett om ni skall fortsätta mot SM-vattnen eller inte. För eventuellt skall vi även testa nästa års SM-vatten på vägen till Norsjö. Bara jag får någon information av tävlingsledningen där.
 

Borlängemästerskapen 2015

Nu är tävlingen på Ösjön avklarad.
Efter en skön sovmorgon på Lugnet i Falun bar det av till Borlänge för att försöka matcha lördagens fiske på Runn.
Hade fått flera tips om vart man kunde fiska om man inte skulle gå så långt så jag frångick planen om att sitta bland bryggor och inloppet och tog mig ut till mörtstugorna.
Folket spred ut sig över Ösjöns nejder.
 
Valet att gå till mörtstugorna var inte helt lyckat och utan ett enda napp drog jag in i viken med samma resultat. Fortsatte längs med udden och ut till grundet som emellanåt är riktigt bra. Och där fick jag 2 fiskar som var som lillfingret. Fortsatte tillsammans med Ronja ut mot öarna och efter 1 timme och 20 minuter hade jag fortfarande bara dessa fiskar. Fick då ett hål med 10 fisk i och sedan stopp igen. Fortsatte till nästa ö och där fick vi lite fisk och Ronja drog ett par lite finare och familjefejden var ett faktum.
Ronja med en av sina fina abborrar.
 
Att vi nu var ganska lika rådde det inga tvivel om så nu var goda råd dyra. Tettinen kom till området och jag förklarade för honom att här var det helt kasst. Han begrep nog inte vad jag sa till honom och plockade fisk hela tiden. Att han inte begriper vad jag säger gör nog att jag får skicka honom ett SMS nästa gång. Kanske har han problem med Skaraborgskan? Och när Tettinen inte förstår bättre så var det bara att lunka vidare då jag själv inte kännde någonting alls. Tillbaks till grundet och fick ett par stycken och det var nog de som avgjorde familjefejden då jag fick ihop hela 47 fiskar som vägde 750 gram vilket jag trodde var omöjligt att få så lite och hoppas att jag blev sist på detta. För inte önskar jag någon annan ett sådant skitfiske på Ö-sjön.
Ronja å andra sidan vägde in något på 6 hekto och blev Borlängemästarinna i yngre damjunior.
Ronja med sin hittills största pokal.
 
Att man gjort något elementärt fel idag var det ingen tvekan om och man får väl försöka reda ut det hela för det fanns ju bevisligen fisk där jag var men jag fick dem inte till att ta min krok. Men det är ju lite brutalt att höra från Bertilsson att det i inloppet simmade fina fiskar precis under isen och att han hade sina bästa hål där och det känndes lite surt då planen var att stanna där från början men alla tips talade om att gå iväg. Men det är ju inget bevisat att man hade fått dem att nappa även om de fanns där även på morgonen.
Men nästa gång!!!!
 
Dagens brutalaste fiskare var återigen Per "Chefen" Nilsson som nog snart får hålla kurs för mig i hur man skall pimpelfiska och ta rätt beslut för han plockade hem dagens högsta vikt med 7.9 kilo och blev därmed såväl Borlängemästare samt att han vann "Slaget om Runn" utan något att snacka om.
Så agerar en CHEF!
 
Så till alla andra så kallade "chefer" ute i landet, se och lär så kan man bli respekterad som chef igenom att man visar att man är kunnig inom området och vet vad man pratar om. Det vanligaste i landet är att man kör management by fear som sällan ger ett gott resultat då knowledge based management är att rekommendera.
 
Men all Heder åt Per Nilsson som är en värdig vinnare av denna helgens drabbning i Dalarna.
Per Nilsson från Kopparberg funderar nu på att bygga ut. Skall han ta 100 eller 200 kvadratmeter för att få plats med alla pokaler han drar hem?
 
Vad som gäller kommade helger är det för tidigt att orda om då värmen som håller i ställer till det med isarna och man vet inte vad som blir inställt framöver. Men om man vill sitta fler timmar i bilen så finns det alltid någonstans som det finns is men man får ju spara sig till påskpimpeln och SM i Norsjö som ju inte är nästgårds precis. Idag var vi ju hemma innan klockan 8 och var nöjda med att inte behöva åka ett gäng med timmar till som de som åkte upp till Kälarne. De kanske kommit till Gävle när jag stod i duschen. Och då är det en längre resa kvar än Peo har långa spön!
 
 
 
 

Falumästerskapen 2015

Många samlades idag för att avgöra vem som skulle bli Falumästare och får reda på vem som kunde klå Jonas Gustavsson på Runn.
 
Vi själva for iväg 04:00 från Lidköping och var framme i god tid innan start och kunde lugnt göra oss i ordning.
Tog det lugnt ut på isen då jag inte skulle fara iväg någon längre sträcka och vinden var påtaglig och risken att bli nedkyld var överhängande.Gick endast ett 30-tal meter ut på isen och slog det första hålet då startskottet ljöd och fick fisk omeddelbart. Kanonstart med 129 fiskar i första hålet och kände mig nöjd med att ha stannat. Andra hålet gav endats 2 fiskar och tredje 1 medans fjärde blev ett bomhål.
 
Fisket i området var fläckvis och första hålet ett lysande exempel på detta och jag tog mig utåt där Chefen och Stange senior satt och plockade för fullt invid en rallybana men kände inte ens ett enda litet pet på grejerna så jag for iväg inåt igen. In mot land och fick fisk på halvmeter djupt vatten men endast ett 10-tal i hålen och gick utåt igen.
 
In i klungan och vidare med ett hål framför klungan och fick ett hål med ett 100-tal fisk i blandad Runn-storlek. Men sedan var det tillbaks till färre igen. Gick ut i höjd med Chefens klunga det sista men på behörigt avstånd och jäklar vad fisk det var och där satt jag till slutskottet ljöd. Kom upp i 392 fiskar och en vikt på 8,3 kilo vilket jag får vara nöjd med ändå. Mycket vill  ha mer och det är ju en dag i morgon också!
Kön till invägningen ringlade lång efter fisket på Runn.
 
Frågan var ju om det var någon som kunde klå Jonas Gustavsson och visst var det så.
Chefen som knäckte mig och alla andra idag segrade med 15 kilo fisk så nu har vi svaret på det.
Även Gref som slutade som 2:a idag klarade av bedriften innan Jonas kom på 3:e plats och dagens skrällman heter Mikael Andersén som knep den 4:e platsen.
Dagens klass-segrare på Runn.
 
Kul också att få dela ut priser till de som gjort bedrifter i pimpeltips-SM.
Lars Gullstrand som visat sig kunnig på alla konkurenter och tog hem titeln Svensk mästare i pimpeltips-SM 2014 som nyligen gick av stapeln på just Runn.
Priset Som var det "gula setet" består av 1 Dalaspö med en spole color line även en specialpirk i helmässing försedd med den gula ownerkroken.
Stefan Olsson som gjorde bragden att pricka in hela 6 klassvinnare på ovan nämnda tävling.
Här med sitt nya Dalaspö som pris.
 
 
Så nu återstår bara Jörgen Storm som skall hämta ut sitt pris. Även det ett Dalaspö.
 
Uppe i Kälarne så får vi stolt reda på att Skaras stolthet Leif Börjesson tog hem andraplatsen på dagens tävling. Bra jobbat Leif!
 
Nu är det bara att ladda batterierna och ta nya tag i morgon för jag är ju bara 7 kilo efter Chefen och ingenting är omöjligt. Och Leif har ju slagläge inför morgondagen på Kälarne. Vore väl mörker för Nordlänningarna om det blev en sydlänning igen som tar hem Kälarne cup!
 
Ta vara på er så ses vi!
 

Vem kan klå Jonas Gustavsson?

Nu i helgen så går slaget om Runn. Eller Falu/Borlängemästerskapen av stapeln på Runn respektive Ösjön.
Av sydlänningarna är det många som far dit och endast de alra hårdaste Ahlgren och Olsson far upp till Kälarne.
Knallarna har sin årliga bussresa dit och själva far vi en bil upp till Dalarna för att tampas med hårdingarna där.
 
Hur det skall gå vet man ju inte på förhand men ett tips är väl Jonas Gustavsson eller Mr 100% som han även går under benämning av. Han tar ju titel efter titel och verkar i det närmaste oslagbar då det gäller detta fiske. Senast tog han ju hem pimpelfiskare mot cancer och tydligen var han även svårslagen i lotteriet med. Men en bra fiskare skall ha tur men jag själv tror att det är mycket mera än tur som spelar in här. Han har ju ork och fart så att det räcker och att han är en duktig fiskare finns det väl ingen som tvekar om.
 
Vad kan det då bero på? Är det pirken? Är det kroken? Är det att han orkar ta sig längst? Eller vad beror det på?
Tror själv att det är en god kombination att ha en god fysik så att man kan få fiska där det inte är allt för trångt. Det är även att han har en mycket god kännedom om vattnen han beträder och att han är en synnerligen skicklig fiskare!
 
Men det är många som vill peta ner honom från tronen men det krävs en hel del om man skall lyckas med detta. Men även solen har sina fläckar och ingenting är omöjligt som en annan Dalmas sa. Frågan är ju om Möller kan trimma upp sig och ha en bra dag och matcha de andra storfräsarna eller om det är nån annan som toppar formen inför denna tävling men oddsen på att Jonas skall stå som segrare är ändå ganska låga.
 
Själv skall jag se till att få en fin helg på isen ihop med Ronja som vart lite purken att hon inte fick åka förra helgen men får ta igen det nu med dubbeltävling i Dalarna nu i stället. Att vi inte åker till Kälarne beror endast på sträckan dit för det är ju minst dubbelt så långt dit och åka bil är ju inget kul. Annars är ju fisket mer passande däruppe så att även en sån som jag skulle kunna hävda mig en solig dag. Men det blir ju lite sådant fiske vid påsken i stället så det får man nöja sig med.
 
Nästa helg så skall nästa pimpelfiskare mot cancer gå av stapeln i Värmland men där vet de inte ännu inte vilken sjö det blir då värmen börjar ställa till med ordentliga problem farligt långt söderut. Så vi får se vart det blir av för det finns ju en del köldhålor i Värmland med. Vi får hålla tummarna för att de skall hitta en hållbar is till nästa helg.
 
Matilda knåpar på för fulla muggar och har skickat iväg en hel del armband till Kenta och om det blir några fler klara innan helgen så tar jag med dem upp för försäljning där alla pengarna går till cancerforskning.
 
Vädret i helgen skall bli ganska varmt så se till att ha dricka med så att det räcker för annars är det många som kommer lida av vätskebrist. Speciellt om de skall hänga med Jonas. Men även vårsolen kommer att göra sitt. Har sett många genom åren som bryter ihop då de druckit allt för lite (vanlig vätska) innan, under och efter tävlingarna. Vårsol i kombination med kylan från isen gör att man dricker för lite och man landar med en sprängande huvudvärk och benhinneinflammation som heter duga. Så glöm inte att dricka ordentligt.
 
Kör nu försiktigt alla så ses vi framöver.

Pimpelfiskare mot cancer

Tyvärr blev det ingen resa för våran del men det satt långt inne.
Ronja lite förkyld och mycket missnöjd med att inte få åka iväg denna helgen men det kommer fler tillfällen.
Att det blir allt längre i bilen nu då det är aldeles för varmt i närområdet är ju inget att hymla om.
Men det är en hel del som kommit upp till Runn för att deltaga i denna tävlingen och det är riktigt gott att se.
Alla pengar som kommer in går oavkortat till cancerforskning och skall förhoppningsvis leda till ett genombrott i cancerfrågan. För det är säkerligen ingen som är helt förskonad från cancern i sin helhet. Kanske är man själv drabbad eller har någon i familjen eller vänkretsen som blivit drabbad i någon form.
 
Hoppas att det inte bara blir en fluga av det här utan blir återkommande likt cancertävlingen i Östergötland.
Och för dem som inte sett på FB eller i andra medier så tillverkar Matilda armband med pimpelfiskare mot cancer som säljes för 100:- och går även de oavkortat till forskningen. Hör av er till mig eller Matilda om ni önskar armband så skall det ordnas. Glöm bara inte att mäta handleden så att ni får rätt storlek.
 
För våran egna del så är det vapenvård i första hand som gäller idag med iordningställande av tafsar, pirkar och övrig utrustning inför stundande fisken. Nästa helg går ju slaget om Runn med Falun/Borlängemästerskapen och det är väl många som i varje fall skall försöka att tvåla dit Jonas Gustavsson från Borlänge som får räknas som förhandsfavorit. Men det är ju många duktiga fiskare som åker till denna fiskrika tävlingen. Knallarna åker på sin sedvanliga resa dit och skall väl försöka få till en formtopp under resan såväl dagtid som kvälls/nattetid.
 
Kommer troligtvis att åka dit då alternativet är Kälarne cup som också lockar ordentligt men är tyvärr lite långt att åka och det blir ju en ordentlig resa med påskpimpeln och SM i Norsjö. Förhoppningsvis skall vi även ha testat hur fisket är då på nästa års SM-vatten som bara är några mil söder om Norsjö. Bara de har bestämmt vilket vatten det blir så skall man ge sig ut på det.
 
I eftermiddag kan det bli så att man går och ser på bandy då Västerås hälsar på här i Lidköping i semifinalen. Västerås vann ju första mötet så nu börjar det bli måstematcher för Villas del. Och för stackars Peo Nilsson så är det inte som att titta på färg som torkar då Villa spelar för de bjuder på en fröjdig bandy med fart och fläkt. Det kanske är just därför som de aldrig har vunnit SM-guld och får väl se sig lite som Hammarby i fotbollen som det tog hela 100 år som klubb innan man vinner SM.
 
För våra mormuskafiskare har det gått lite blandat och Challe ligger 11:a i Veteranklassen inför sista rutan medans Bralle som låg 6:a efter första har sjunkt till 25:a och Ahlgren ligger på en 37:e plats. Vi får se vad sista rutan bjuder på och om det blir några framskjutna placeringar då Challe brukar dominera på sista passet och plocka placeringar. Snart vet vi svaret!
 
Sköt om er därute så ses vi.

RSS 2.0