Nu är det dags för drömresan!

Nu är det äntligen dags för drömresan till Papua Guinnea!
8 dagar på en båt med full service och Solid Adventures står för värdskapet. Lyxigt värre!
Och det är inte utan att Ronja är orolig då jag inte får prata Svenska på resan då det är jag, 2 Tyskar och 4 Amerikaner som är gäster på båten som troligtvis inte har några Svenskar som har rollerna som guider, kockar eller kaptener på båten. Men det skall man väl klara av?
 
Språkförbistringar kan ju ske även inom Sveriges gränser även om det bara är ur-Svenskar som blandas ihop. För även grova dialekter kan leda till språkförbistringar. Men själv är jag inte orolig för detta då Amerikanskan är som Engelska, bara lite slarvigare och ett fåtal uttryck som skiljer. Och det har vi ju fått i oss sedan barnsben genom TV:n. Och att prata Tyska skall väl fungera det med då det kan jämnföras med en halv-full Svensk. Och ju mer öl man dricker desto bättre Tyska pratar man. Och att man kunde prata Tyska sedan man var 7 så skall det nog inte vara några större problem. Enda hindret i det Tyska språket var ju att man läste det på högstadiet och därefter blev man betydligt sämre på språket då det endast koncentreras på att böja ackusativobjekt och possesiva pronomen!
 
För vem har inte rabblat de Tyska glosorna så att de står en upp i halsen och satt sina ärr i det mentala och etsat sig fast i minnet för livet. Men kanske, kanske kan man ha nytta av det men sedan 1983 har jag undrat om när jag skall ha bruk för Gun Fahléns hårda tag i klassrummet vid Tyskalektionerna! Men de verkar vara ett par glada Tyskar då jag kommit i kontakt med en av dem via mail och Facebook och redan testat av dem och förvarnat dem om att jag har ganska sjuk humor. Kanske inte lika sjuk som Liljas men ändå!
 
Men på torsdag morgon far jag upp till Fjollträsk och flyger över till Dubai där jag skall träffa Tyskarna på Heineken bar. Lämpligt ställe och kanske dags för årets första öl? Sedan far vi över havet till Jakarta för en mellanlandning och byte till inrikesflyg och en 4-timmars flygresa till Sorong där vi kliver på båten på lördag morgon och far ut på böljorna blå. Det kommer inte att bli något rapporterande därifrån då det inte finns någon internet eller telefonkontakt på båten men jag får väl samla på mig så mycket det går och plåta och filma så mycket det bara går. Och vi får väl se om jag kan få ihop något mat-nyttigt som jag kan dela med mig.
 
Tyvärr blev det ett missförstånd då jag och min hjärna inte riktigt samsades så nu blir det att resa med en enkel digitalkamera i stället för ett monster från Canon som var planerat. Men det finns ju även med en gopro och mobilen så det skall väl bli något i alla fall! Och tidigast den 8 maj kan det komma något från mig men det beror på hur mycket tid och ork man har på resan hem då det säkerligen blir en hel del dö-tid på planen och orkar man så kliar det nog i fingrarna att rapportera hem om resan. Men det finns de som hört av sig om rapporter i media och till dem skall jag nog spara det bästa! Men det kommer allteftersom.
 
Och i väntan på denna resan har allt annat fiske skuffats åt sidan då det inte finns en chans att orka med att ladda upp inför andra fisken samtidigt som det skall laddas inför denna resan. Och ork har det inte varit så mycket av det sista då det först var magsjuka på påsken och förra veckan en sådan grotesk förkylning så bara Marie Magnusson och alla killar kan förstå hur klen jag var! Så det skall bli skönt med att bli upp-passad av besättningen i fulla drag och bara ta hand om sig själv i 8 hela dagar på en båt i Stilla havet! Kanske blir ett strandhopp på kurrekurreduttön eller nån annan ö med lite mat och strandfiske. Låter kul det med.
 
Men här hemma har det ändå hänt en del grejer som jag skrev om senast så hade Tono på Mekenfisken i 25 minuter. Första DM i Internationellt har gått av stapeln i Lidan och andra är medans jag är borta så nu är hela serien körd för min del. Den senaste Svenske pimpeltipsmästaren har varit och hämtat sitt gula pimpelset.
Jan Branell Svensk mästare i pimpeltips 2016.
 
Kinekulleträffen har gått av stapeln och Per Morelius förärade mig med ett besök för att få tag på de sista felande länkarna och begav sig ut dagen innan tävling och testade att spänna musklerna. Och att torsdagen blev ett steg i rätt riktning skickade han en bild av och förhoppningarna steg att det skulle vara mina grejer igen som skulle ta hem Kinekulleträffen då han plockade upp en fin fisk.
Fin fisk dagen före trollingträffen.
 
Första dagen gick de direkt upp i ledningen men sedan backade de i resultatlistan och kunden före dem, Team Anka som var 20 minuter före i butiken gick segrande ur striden i denna trollingbatalj som björ på allt i väder med friska vindar, vindstilla, strålande solsken, regn och snö! Men jag var inte uppe och kollade då jag fortfarande var förkyld och ville spara de sista krafterna till resan. Och som sagt, ni får ge er till tåls med rapporteringarna tills jag kommer i land. Men de kommer i någon form allteftersom!
 
Sköt om er så ses vi. Och ha en trevlig Valborg på er här hemma i Svedala!

Mekenfisken 2016-04-16

Fiskar vi minns !
Ja så här i rokadernas tid då många skiftar från isfiske till mete och predator eller specimenfiske så kommer det lite olika rapporter ifrån olika håll.
Många gottegrisar är det som förlänger pimpelsäsongen och far iväg tiil Trysil cup för att fröjdas på fruset vatten. Andra sätter i båten eller putsar upp trollinggrejerna. Vissa knyter metetackel och några far till Norge och fiskar torsk.
 
Men själv slappar jag mest och försöker ladda batterierna till resan som närmar sig med stormsteg. Kommer till och med backa från det första Int-metet i morgon som går på hemmaplan i Lidan. Fisket i sig är redan nu gott och Thörneling, Tono och Sandberg tog ett pass i gräset nedanför gamla Hamngatans Livs för att trimma in tekniker på att dra blandad fisk som mört, björkna, brax och andra vanliga metefiskar. Men efter ett tag fick jag ett SMS om att Tono drillade Mekenfisken och har hållt på en kvart! Så det var bara att få fram gopron och sticka iväg!
 
För att förklara denna mytomspunna fisk så finns det en sträcka i Lidan där det emellanåt kliver på en fisk som inte riktigt går att förklara. Den nappar på det mesta och o-avsett om det är Int eller Trad-mete. Fisken är förhållandevis lugn precis som om den inte förstår att den är krokad. Ibland kommer det ordentliga knycka medans andra gånger seglar den bara iväg. Men kontenta blir alltid samma sak då fiskaren står kvar och undrar. Vad var det som hände?
 
För det slutar med att fisken tappas. Antingen har tafsarna gått av, kroken brutits, spöt gått av eller bara helt plötsligt bara släppt! Förklaringarna från de som aldrig haft på den är alltid självklara för dem. Felkrokad brax, Gädda som tagit fisken, Gös som tagit fisken, Gädda/gös som är felkrokad. Ja förklaringarna är många ända tills de själva fått på detta monster och då inser att inget av detta överensstämmer med betéendet. Själv har jag haft på fisken mellan 15-20 gånger och även sett andra ha på den säkerligen över 80 gånger. Men ingen har fått se den!
 
Och att det är många som säger att det är en mytoman som berättar detta får gärna fortsätta med det för själv vet jag hur tokigt det låter. Men en efter en av tvivlarna får krypa till korset då de själva har fått på besten eller sett någon närstående kamrat som försöker bemästra den. För annars är det ju lätt för en åskådare att bara säga att den där fiskaren kör ju med för klena grejer och det räcker med en vanlig brax för att det skall bli omöjligt att ta upp den. Men för de inbitna som varit runt och fiskat lite varstans vet ju att det är inte så stora problem att plocka hem stora fiskar på dessa grejer.
 
Fighterna jag har sett har skett på långspö, Take-A-Part, bottenmete och matchmete. Vid de 2 sistnämnda så används ju rulle men på något sätt slipper fisken undan ändå. Oftast med trasig utrustning. Så man kan undra vad det är för fisk för ingen har sett vad det är för en krabat som gäckat oss under alla dessa år. De som har varit närmast har fått sänkena ovanför ytan men man ser inte ens konturerna av fisken. Denna gången kom det upp luftbubblor stora som knytnävar när fisken kom närmare ytan. Och den rusade aldrig iväg trots att fighten  för Mikael Tono varade i 20-25 minuter innan kroken helt sonika lossnade.
Tono när han började drilla fisken!
 
Och att fisken håller sig så lugn kan ju bero på att den inte begriper ens att den har blivit krokad. För iblend så tror man bara att det är en motorhuv man har krokat mitt på då den bara seglar iväg. Och andra gånger så känner man ett par kraftiga slag och då jag själv oftast fått på den på toppknutet så sprängs linan utan tillstymmelse till chans att stoppa den då 2 slag räcker för att göra slut på den linmängd som finns på ett 9 meters metspö. Sedan är ju bara frågan om vad som går sönder. Förhoppningsvis har man bundit tillräckligt klent så att man endast mister tafsen. I värsta fall så smäller spöet av.
 
Mikael får variera fighterplats för att inte orsaka allt för mycket kroppssmärtor av monotont drillande.
 
Men vi får se om det någon gång är någon som klarar av att få upp fisken så att vi alla får veta vad det är. Kanske i morgon då Skaraborgs första DM i Int-mete går av stapeln. Får väl hoppas det blir Daniel Ahlgren som skall göra sitt första DM genom att endast feederfiska. Då med rullen som hjälp. Problemet är ju bara att fisken skall vara ovanför ytan då fisketiden är slut. Och det är ju bara 4 timmar!
 
Sköt om er så ses vi!

2 veckor till drömresan!

Nu är det bara 2 veckor kvar till drömfiskeresan i West Papua New Guinnea!
Och de flesta grejerna börjar falla på plats. Flygbiljetter är bokade, valuta bokad, solskyddsmedel införskaffat (tack Karin) extrabeten införskaffade med bästa möjliga tipshjälp av Stéensson. Glasögon från Leech införskaffade och resesällskapet bekräftat. Det blir jag, 2 Tyskar och 4 Amerikaner som skall kampera ihop på båten. Så det får väl vara jag som är Bellman då?
 
Hur det nu skall bli med att resa själv får vi se hur det är men det blir ju nya bekantskaper när man skall lära känna dessa Tyskar och Amerikaner som man aldrig träffat förut. Hoppas att man träffar någon trevlig typ på flyget så att tiden flyger fram. Resan går först till Dubai där det blir en mellanlandning och sedan vidare till Jakarta. Därifrån så blir det inrikesflyg i 4 timmar innan man kommer fram till Sorong och får ta sig ut på båten för att bli servad av besättningen. Lyxigt värre!
 
Kollade just innan på vädret som skall vara just i Sorong och de närmaste 10 dagarna skall det regna varje dag och ligga mellan 24-28 grader och marginellt med vind. Max 4 sekundmeter under denna perioden. Emellanåt skall även solen bryta igenom och man skall säkerligen få användning av såväl solglasögon som solskyddsmedel för att inte bli helt sönderstekt. För 8 dagar på Stilla Havet skall nog göra sitt och om man får lite fisk så skall det väl spä på smärtan i kropp och själ som redan innan hugg kommer att vara ganska öm av såväl solsveda som träningsvärk orsakad av evigt kastande med 200 grams poppers i jakt efter GT, Dorado, Dogtoothed tuna, Bluefin travellies, Napoleon wrassies, Humphead parrotfish, Bonefish, Mahi mahi, Wahoo och Spanish mackerel för att nämna några. Men det kan ju även bli Sailfish och Marlin så det kommer nog att bli lattjolajbans de lux.
 
Det blir nog en ordentlig kontrast emot att springa runt på isarna och pimpla abborre som man har gjort under vintern. Och det med riktigt varierande resultat. Omvänd ordning på det i år då jag själv lyckades i serierna men inte i början och absolut inte i slutet då jag till och med fick avbryta pimpelresan i påskas. Och hur det blir med bloggandet då så kommer det att vara magert å det värsta då det inte finns någon internetanslutning på båten. Finns ju en satelit-telefon men den används bara i nödfall. Och det blir nog mest att samla på sig en massa bilder och kanske även lite film för jag skall ta med mig en kamera som Matilda skall låna ut till mig samt en gopro så det skall kunna dokumenteras så mycket som möjligt.
 
Men som sagt så kommer det inte ut någon information förrän tidigast när vi är tillbaks i Jakarta redo för hemfärd. Kommer även då att spara lite till de som har hört av sig om reportage om resan men lite cliffhangers skall det väl kunna bli redan innan jag kommer hem. Men när och hur vet jag ännu inte men det blir i Maj i alla fall. För jag kommer hem en och en halv månad innan semestern så det skall nog hinnas med i varje fall ett par inlägg angående denna resan. För det skall väl bli en resa att minnas för min del och min förhoppning är att få nytt personbästa och det skall väl inte vara så svårt att klara av därborta. Det räcker ju att få en fisk över 10 kilo för att ta hem titeln och om jag inte klår det så är nog resan en besvikelse.
 
För i vattnet vi skall fiska i så kan man använda årets grövsta fiskar som agn där och många av fiskarna väger mer än mig så vi får hoppas att de inte drar i mig och att man orkar hålla kvar i utrustningen. För många filmer har jag kollat på och fått lite mer önskningar om resan. Kanske man kan få se en paradisfågel och få fota den. Det finns ju 39 olika arter på Papua och alla är olika och spektakulära. Långa stjärtspröt som ofta dekoreras med något vackert i toppen. Men leguaner och havsorm kan räcka med att få se på långt håll. Men jag vet ju inte om vi kliver iland. Men då kanske man blir som Efraim- en negerkung!
 
Nej nu är det bara fortsätta och ladda för sandaler, kepsar och andra kläder skall plockas samman innan färden går av stapeln. 2 veckor går fort!
 
Sköt om er så ses vi.

SM i Örträsk 2016

Nu är vi avklarade med årets SM i pimpelfiske.
Och det kan vara dags med en summering av helgen så jag skall sammanfatta det hela lite grand.
Började på torsän värredagen med leverans av bloodworms som inte var av den kvalitén som önskas men det fanns en microskopisk chans att får det hela tillrätta så de sköljdes av och torkades innan de packades ned så gott det gick. Resterande av grejerna låg redan i bilen och det blev uppstigning 03:00 för färd norrut med riktning Lycksele längs med kustvägen.
 
Resan upp gick fint och nya matställen testades och nu fick vi reda på att Ö-vik inte hade någon vidare mat på vägkrogen vid infarten till byn. Kanske de var nedslagna av förlusten mot Leksand i is-hockeyn men portionerna var ynkliga och kvalitén än värre så det var ju inte några mätta och glada magar som for vidare uppåt. På vägen upp syntes rävar, hjortar, rådjur, katter och en hel hög med överkörda grävlingar mest i Örebro-området. Men vi kom upp fint och inackorderade oss i stugan och började genast med larverna men det var en o-trevlig syn som mötte oss då vi öppnade för dem så det blev att snabbt införskaffa något att sålla dem igen och det blev en tur till Dollar store för att skaffa byttor och såll.
 
Larverna rörde sig lite men det var ingen trevlig syn då de flesta såg ruttna ut och det var bara att börja ringa runt till dem som beställt för att förvarna dem om katastrofen. Till på råga så fick Matilda uppsöka akuten med magsmärtor så det blev en orolig kväll under fredagen och natten. Men på morgonen så var det upp 05:00 för att förbereda inför starten av den individuella tävlingen. Så efter en spartansk frukost for vi iväg ned till Örträsk och dukade upp långbordet innan de tävlande skulle komma dit och packa upp de andra larverna så att det kunde köras för fullt då alla kom dit.
 
Samlingen och uppladdningen gick fint och jag och Daniel hade en plan att gå över på andra sidan vid en udde där vi räknade med att fisken skulle samla sig och inriktade oss på kanten til 10 meter där vi hoppades att de grövre abborrarna skulle tryckas ut av udden och vi skulle bli ganska ensamma om dem då det inte är så många som är bra på att plocka fisk från större djup. Så vi borrade 30-40 meter ut och starten gick. Men det var 15-18 meter där vi startade så det fick bli att dra sig inåt kanten och i andra hålet så vart det flera meter grundare och det blev 2 napp ganska snart men de norpade bara larverna från kroken så det blev att snabbt peta ned en tafsmyska i stället.
 
Så fort jag fått sträck på linan så nöp det i en abborre och kanslan kändes fin då det inte var så många omkring oss och att det var så lätt att bara skifta till blåmyska så är lyckan gjord. Men så var inte fallet utan det var sporadiskt med fisk och vi testade omkring på olika djup och med den mesta utrustningen men det blev ingen ordning på det. Men vi chansade på att så fort alla andra hade dragit vidare skulle fisken ändra attityd och att vi då kunde plocka fisk i alla gammelhål. Men det blev aldrig någon fart över huvud taget och att nu gå längst bort var inget att tänka på då rapporterna avlöste varandra om ett någorlunda fiske i norra änden.
 
Men efter andra rapporter så var egentligen racet över och det var endast enstaka fiskar som nappade så vi beslöt oss för att när en dryg timme var kvar flytta och emot ett grund vi hade hört rykten om men som absolut inte var utmärkt på sjökortet. Men vi hade hör talas om diskussionen mellan en av arrangörerna och en lokalbo då lokalbon talt om att de brukade simma ut och ställa sig på grundet medan arrangören hävdade att det var 40 meter slätbotten och helt omöjligt. Men när ytterligare en lokalbo hävdade att även de hade simmat ut och ställt sig på grundet så var diskussionen slut.
 
Men nu var det en tjock klunga som satt där så vi slog var sitt hål ett 100-tal meter därifrån och fick bägge fisk direkt och därefter fisk i de flesta hål. Sista hålet slog jag på en liten oborrad fläck mitt i schweizerosten och fick direkt en 2 hektosfisk som följdes upp av 2 små. Nästa napp känndes som en bättre fisk men släppte direkt. Sedan var det 2 ordentliga hugg som missades så jag tog upp och såg att myskan var borta. Så det var bara att plocka fram en ny men jag hann bara släppa i den i hålet innan slutskottet gick så det var bara att bita ihop och summera 21 fiskar och 873 gram.
 
Ja det var ju inte någon höjdarvikt men det var nog den högsta ändå i området så man får väl ta med sig det i framtiden. För det var ju bara att konstatera att vi hade dels varit i helt fel del av sjön då bägge ändarna var mest fiskgivande. Nils Ekbom vann i den södra delen med 2 bra hål ( 4 kilo i ett och 1,5 kilo i ett annat) Kompisen som gått bredvid hade 87 gram så det ver ordentligt prickfiske som gällt där. I andra änden satt Martin Södergårds och metade med 4:ans enkelkrok och vanlig metmask på och fick ihop 9 kilo och visade vart skåpet skulle stå. Han är inte bara bra på att laga mat kvällstid utan även en hejare på den ädla sporten.
'
Återigen en bild av den Svenske mästaren Martin Södergårds.
 
Pimpeltipset får jag rätta till. Det var inte J-H Branell som vann pimpeltipset utan Jan Branell som vann och inget annat. Bra jobbat Jan.
 
Kvällen förflöt och vi testade en pizza trots små protester från mig då jag hävdar att de inte går att äta norr om Strömsund men de var i alla fall ätliga så det blev en trevlig överraskning som var välbehövlig. Boendet på Ansia stugby var även den högt över förväntan och kan varmt rekommenderas. Mycket trevlig personal som mötte oss i receptionen och stugor som var riktigt fina så det var en ordentlig kontrast emot dem vi hade förra året i Norsjö som skulle hålla hotellstandard. Här var de fantastiska och välskötta och enligt rykten så var även frukosten bra. Synd då att vi var tvungna att fara iväg innan den serverades så att vi själva inte fick smaka på den.
 
På söndagen var det uppgång 04:00 för att packa ned allt och rensa ur stugan och ta hand om de larver som gick att rädda och det var inte mer än vad som räckte till vårat lag och de var inte helt super men det var allt vi hade. Skulle ju säkerligen inte behövas men en burk med självförtroende är ju alltid bra att ha med sig! Men vi for iväg till dagens lagtävling och efter sedvanliga genomgångar så gick starten och vi hade bestämmt oss för att gå längs med vänsterkanten till en vik som hade 3 inlopp och kunde leverera en del fisk enligt våran profetia!
 
Men vid utgången sa jag och Blom att egentligen skulle man stanna i startviken då alla for iväg så långt det gick för det såg lite giftigt ut längs med land på andra sidan innan udden. Men vi hade ju bestämmt oss så vi traskade vidare till viken. Väl där så spred vi ut och och jag och Bralle testade in i viken medans Challe och Blom satte sig lite längre ut. Våra hål inne i viken skulle vi testa av senare för gammelhålsfiske kan ju vara en hit så det får vi hoppas på.
 
Djupet inne i viken var knappa metern och helt OK för gammelhålsfiske men det fanns ingen fisk där så vi drog oss utåt. Challe hittade då på lite fisk ett 30-tal meter ut så vi satte oss  och snart hade vi alla fått fisk. Men det blev ingen större fart på dem förutom för Challe som satt med singelmyska och släppte ned den sakta under istaket och det nöp direkt. Men myskan försvann så han fick en ny av mig men det blev inte samma sak då denna myskan var en storlek större. Testade då med myskan själv och fick genast fisk och missade 2 till men sedan funkade det inte alls för mig.
 
Fick fortsätta utåt så jag begav mig utanför alla andra och hittade ett område som gav fisk och drog snabbt 25 stycken och satte ut signalen till kamraterna men det skulle jag inte ha gjort för efter detta hade jag inte ett enda napp till under hela tävlingen. Och det var ju inte stärkande för självförtroendet då man fick rapporter om än den ena och än den andra som fyllt konten på kort tid. Och jag vet ju att det inte alls är ovanligt med grishål på dessa breddgrader så det måste ju finnas sanning i det. Och själv testade jag av gammelhålen inne på det grunda men det blev aldrig någon fisk som gick in där.
 
Vid invägningen fick vi se att det där med fulla kontar stämmde och det var flera som hade fått mer än vad vi fått på fyra man så det var ingen förbättring från våran sida. Vid starten hade Falubygden suttit kring udden vid starten och fått all sin fisk innan 10:45 och sedna bara sporadiskt med fisk och väger in 44 kilo som var 50 gram mer än Nora/Gyttorp. Och då hade bara 2 från Falubygden suttit där när ruschen var och de andra 2 kom senare. Men Competition segrade på 51 kilo och jag tror att de fiskade i den bortre sidan så återigen hade vi varit på helt fel plats.
 
Men det är inget att göra åt nu och det är bara att lyfta på hatten för dem som lyckas bättre och komma igen till nästa år i Skellefteå. För våran 21:a plats med våra 16 kilo är vi inte nöjda med.
 
Packade ned i bilen och for iväg innan prisutdelningen var klar och hoppas ingen blev förnärmad av det. Men då vi hade en lång resa framöver så hoppas jag att det gick bra ändå. För det är inte brukligt av mig att lämna innan man applåderat åt alla som har slagit mig och det var ju de flesta i helgen. Men det var ändå skönt att vi kom iväg innan vägen blev allt för sönderkörd och vi pallrade os hemåt i rask takt. Och på vägen hem fick vi även se flera skockar med ren och det är ju kul för oss sörlänningar.
 
Och efter ett antal stopp för mat, dryck, tankning och pinkepaus så kom vi hem strax efter 03:00 på måndag morgon ganska möra i kroppen. Så nu är det bara att plocka bort alla vintergrejer för nu är det färdigpimplat för oss denna säsongen och vi önska alla som ska till Trysil och Norrdonsnappet ett riktigt skitfiske. Tack alla pimplioter för en härlig säsong och jag hoppas att vi möts även nästa säsong. För om 7 månader så kör vi igång igen. Men då skall vi ha klarat av allt som skall göras emellan också. Och för egen del så är väl höjdpunkten i nästa månadsskifte då jag far till Indonesien och skall försöka betvinga de fiskar som finns där. Och där hänger det ju inte på mitt val av område för där ska guiderna visa var de står så är det själva fisket som är upp till mig. Och då kan väl inget gå fel!
 
Skitfiske på er alla och ses senast nästa pimpelsäsong.

Ny Svensk mästare i pimpeltips!

Här kommer en kortfattad summering om dagen.
Fisket i sig återkommer jag om efter helgen men för egen del så gick det inget vidare men nya tag i morgon.
 
Gratulerar i första hand den svenske mästaren Martin Södergårds som metade upp 9 kilo abborre och pulvriserade allt motstånd idag. Inte dåligt med tanke på hur lite fisketimmar han har i år med flytt och allt. Stort grattis till en värdig mästare!
Martin Södergård. Svensk mästare i pimpelfiske 2016 i Örträsk
 
För att återgå till den ack så viktiga SM-tävlingen så var det blandade skurar i såväl spelen som i resultaten.
Och det visade även resultaten som var blandad kompott i allas spellistor. Och det krävs ju en hel del såväl kunnande som tur att kamma hem den åtråvärda titeln Svensk Mästare i pimpel-tips.
Men bäst av alla detta året och vinnare av det gula setet blev Jan-Henrik Branell med slutsiffran 89 poäng. Grattis J-H
 
Och det är en kul tävling där det inte bara gäller att se vem som skall vinna eller placera sig bra i 1 klass utan i samtliga 10 klasser. Så nu sållar sig J-H in i gruppen av sak-kunniga inom sporten in i gänget med föregångarna Daniel Blom, Lars Gullstrand och Kaj Hagström. Men för att nämna det så var nog varken Kaj eller Lars villiga att släppa förbi dig för de vsade återigen sitt breda kunnande och gav dig en match ända in i kaklet!
 
Nu laddar vi om inför morgondagens lag-tävling så kör försiktigt och ta hand om varandra så ses vi i morgon.

Spelhästar på Pimpeltips-SM 2016 i Lycksele.

Nu har starten gått och jag släpper bomben med de spelade aspiranterna som vi kommer att hålla luppen på. Dessa är favoriter enligt spelarna och vi får se om de håller för pressen under dagens 4 timmars långa drabbning.
Själv kommer jag inte att lämna in min egna rad mer än att jag tror på mig själv som segrare!
Detta p.g.a orsak.
 
Här kommer de spelade deltagarna.
Klass Startn Deltagare
ÄHV 1304 Bernt Johansson
  1346 Björn Borg
  1220 Mago Göransson
  1313 Börje Jönsson
  1314 Lars Allerstam
  1305 Jan-Olov Lindgren
  1334 Levi Olsson
  1320 Heikki Vuotolainen
YHV 1215 Per-Olov Liss
  1262 Peo Nilsson
  1220 Mago Göransson
  1205 Lars Sundberg
  1221 Lars Gullstrand
H-Sen 1020 Martin Södergårds
  1003 Jonas Gustavsson
  1026 Mikael Rhenman
  1021 Thomas Larsson
  1018 Leif Lothström
  1040 Daniel Blom
ÄHJ 2003 Tony Åström
  2201 Linus Axelsson
  2019 Joakim Eriksson
  2013 David Öhman
  2004 Oliver Nord
YHJ 1906 Daniel Bergman
  1903 Arvid Einarsson
  1902 Lucas Strömberg
  1912 Gustav Eriksson
  1911 Nils Hedlund
ÄDV 1611 May Thomasson
  1602 Ingrid Järnberg
  1604 Kerstin Mattson
  1617 Saga Gustavsson
  1605 Anna-Greta Helmersson
  1603 Birgitta Jonsson
  1612 Allis Fors
YDV 1508 Gun-Britt Magnusson
  1525 Gunnel Björk
  1521 Leena Varis
  1528 Gunilla Ögren
  1503 Monica Andersson
D-Sen 1406 Malin Granström
  1401 Rosie Thörne
  1408 Marie Magnusson
  1419 Britt Lindgren
  1418 Carina Widerberg
  1404 Marie Björklin
ÄDJ 1805 Katherine Olsson
  1806 Elin seger
  1808 Alexandra Höök Hansson
  1801 Anna Mattson
YDJ 1704 Matilda Jakobsson
  1702 Anna Liss
  1709 Maria Johansson
  1705
Kristin Alftin Alsing
Som ni ser så finns det många favoriter i detta gänget och säkerligen ser vi några som koras till Svensk mästare i pimpelfiske 2016.
Skitfiske på er alla!

Pimpel-SM i Örträsk 2016

Nu stundar årets Svenska mästerskap i pimpelfiske.
Frågorna är väl mer än vad som brukar vara och svaren är färre än vanligt.
Men det kommer i alla fall bli ett o-vanligt SM i flera bemärkelser.
Dels för att det är det sista tillfället för många som egentligen redan ställt undan vinterfiskeutrustningen och börjat meta, trolla, spinnfiska eller fiskat fluga. För här hemma så finns det inte tillstymmelse av vinter kvar mer än utrustningen som hastigt och olustigt fick vila mitt i påskfisket.
 
Att det sedan är på sjöar som är mindre än vanligt gör att det blir ett kompakt fiske och inte särskilt mycket tomma ytor då sjön har mycket stora ytor med djup som blir svårfiskat. Att det sedan inte finns särskilt mycket tips angående sjön hjälper heller inte då man vill försöka få en match-plan som kanske kan fungera. Många frågor är o-besvarade och för de flesta blir det ju en helt ny erfarenhet att stifta bekantskap med. Att det sedan bara har varit byatävlingar på sjöarna där mörten har dominerat i påsarna hjälper ju inget.
 
Så planen för SM kommer jag själv att sätta först på lördagens morgon så än har jag inte bestämt mig för vart jag skall gå och hur långt det blir. Förberedelserna börjar nå sin kulmen då larverna ligger på sållning både högt och lågt och det är snart bara burkning kvar. Bilen har snart packats färdigt och i morgon bitti blir det avfärd norrut. Övernattning i Lycksele innan tävling och vi får se vad Lycksele bjuder på för överaskningar under helgen.
 
SM-tipsets spelhästar kommer att redovisas först då starten har gått för att inte sätta nerverna i dallring för de deltagande utan de kan fiska på som vanligt. Eventuellt kommer jag att presentera min egna lista då men den kommer naturligtvis vara utom tävlan. Men vi får se på lördag om Daniel Blom, Lars Gullstrand eller Kaj Hagström kan ta hem det igen och bli den förste dubble pimpeltipsmästaren eller om det blir någon ny förmåga. Mycket intressant att se hur det spelas med tanke på vart spelaren kommer ifrån och vilka de har satt i startfältet.
 
Och som sista information från mig vad det gäller området så har det idag(torsdag) kommit snöblask som inte ligger kvar medans i Lycksele 6,5 mil bort har snöat. Men om det finns något kvar på lördag får vi se. Så om det behövs halkbroddar eller ej vet vi ännu inte så det är säkrast att ta med dem i fall om att! Enligt prognosen så skall det vara en natt med minusgrader innan tävlingen för att sedan fram på dagen bli plusgrader. Om det bara blir någon enstaka grad eller Hawai-hetta beror nog mest på om solen bryter igenom eller inte. Så det blir svårt att klä sig rätt.
 
Och en sista varning till dem som åker upp i morgon. Kör försiktigt då det är grävlingsäsong de lux. 
 
Hoppas era resor dit blir bra och att fisket blir långt ifrån det som orosmolnen sprider rykten om.
Ses på lördag!

RSS 2.0