Stora djur, små djur och Pimpelpremiär.

Du tror inte på det här eller hur? Men skogen är full utav okända djur. Många är långa och svåra att fånga. Många de syns inte men finns ändå!
Traditionell låt som kan tolkas på många olika sätt och man följer debatter om hur man skall göra för att behålla/utrota vissa djur. Meningarna skiljer sig markant beroende på var man bor och vad man vet om dem.
 
De vanligaste brukar gälla de arter som det jagas efter. Älg, hjort, rådjur, räv, varg björn, mård, iller mm När det gäller i vatten så är det Öring, Röding, Harr, Abborre, Gädda mm
Vissa arter är invasiva och vissa har funnits sedan urminnes tider. Vissa arter tror vi att de har funnits sedan flintatiden men oftast är det någon som för ett par hundra år sedan eller mindre men räknas redan som "naturliga" i våran fauna. Munkarna är ju några som har flyttat in en hel del arter men nu är det väl direktimporten som ger oss de flesta nya arterna.
 
Varmare vintrar som inte håller vissa stammar tillbaks är ju ett ökande problem och inte minst då det gäller mördarsnigeln som är på frammarsch. De som inte drabbats av detta kan känna sig lyckligt lottade. Hittade ett sätt att lätt kunna hitta dem. Sådde dill för att ha till kräftkoket men det blev en samlingsplats för alla mördarsniglar i trädgården och det räckte att gå och plocka dem där men någon dill till kräftorna blev det inte trots att det såddes om innan de ätit upp allt.
 
Steve kan ju fortsätta att tycka att det är sommaren som är den bästa tiden men han kommer ändå aldrig få mig att hålla med. Som sagt så på vintern finns det inga aktiva myggor, knott, getingar, mördarsniglar eller den förbannade fästingen. Den lilla rackaren som bär med sig diverse sjukdomar som kan ge ganska ordentliga problem. Detta vet jag mer om nu efter detta året då jag fick en sådan krake på armen då jag plockade vinbär hemma i trädgården. Armen blev lila och läkarvård söktes. Endast bett-reaktion sa de och trots att jag påpekat att jag säkerligen fått 150 bett tidigare utan sådan reaktion så blev det inte ens undersökning.
 
Tiden gick och i September fick jag en "förkylning" lagom till semesterresan till Mallorca men efter en vecka i värmen var det bara att bädda ner sig. "Förkylningen" gav sig inte och till slut fick man söka läkarvård då huvudvärken inte ville ge med sig. Och när man ringer blir man bara avfärdad med att jag skall ta Ipren och Alvedon och lägga mig att vila. Knepigt att de kan ställa en sådan diagnos över telefon. Men återkom på torsdag säger de! Ringer på torsdag igen men då kan de inte ge mig en tid utan jag får ringa innan telefontid på fredagen. Får då första läkaren som över huvud taget bryr sig och jag får en tid.
 
Väl inne blev även den behandlande läkare en positiv upplevelse då hon kollat journaler innan besöket och då kom frågan upp. Har du haft någon fästing? Ja då var det ju klart att man fick ta prov i alla fall. Hon var förvånad att det inte togs prov redan då jag fick fästingen men, men. Nu blev det i alla fall prov och visst hade den lille rackaren förärat mig med Borelia. Fick dock ingen pencillin för det utan fick nyttja fördelen med att jobba på ett företag med egen läkare som då kunde förse mig med detta. Huvudvärken försvann över natten men nu är det bara att få tillbaks orken. Har nu efter en vecka med pencillin återhämtat mig lite men inte fullt ut än.
 
Har nu 5 dagar på mig att införskaffa mig någon form av ork så jag orkar köra fullt på is-premiären nästa helg. Många är de som redan kommit ut på is men vi har ju inte haft sådan tur. Har i alla fall fått se lite is på några mindre sjöar söder om Borås så hoppet lever. Uppe i HD-området växer sig isen starkare och är nu redan 15-20 cm så några problem med detta kommer det inte att bli inför cupen. Och det vore hemskt att se om det är många som tycker att de behöver skruvdragare till detta. Ger ju mer bekymmer i detta läge då borren måste borras fast i isen och risken finns för att borren ramlar då skruvdragarna lätt häver omkull borren om de inte är fastborrade så det räcker.
 
Och att se de isarna söder om Borås innebär att Mats Petterson inte har får bege sig ut på sina resor och ej heller då inte kunnat sabba ismaskinen. Häng i där Sofie och håll honom kort! Och isläget kommer ju sakteliga sjunka söderut i landet så vi inte behöver åka bil längre tid än vi fiskar. Men det skall i alla fall bli skönt att andas lite frisk luft i Dalarna och Härjedalen nästa helg samt att träffa likasinnade pimplioter.
 
Tänk nu bara på att med vintern kommer halt väglag så kör försiktigt så ses vi snart,

RSS 2.0