Sensas Open Lidan 2018

Årets upplaga av Sensas open är avklarad i Lidan.
Förväntningarna för de 10 stycken 4-mannalag från Norge och Sverige skulle göra upp om vem som var herre på täppan. Lidköping har ju ett slagtåligt lag och kan hävda sig på många ställen och Lidan är ju hemmaplan så några pass har ju gjorts där. Och förhållandena var ganska optimala med ganska regnfritt det sista och strömmen hade lagt sig. Även värme har ju kommit så det har börjat hända både det ena och det andra. Mörten har nog lekt av sig och även braxen borde vara färdig.
 
Själv hade jag kollat i fel kalender någonstans och sett fel helg och bokat i kalas för Ronja på lördagen så det var med brådskande önskemål man fick kalla in reserven och turligen kunde han ställa upp med kort varsel och ta min plats under lördagen. Själva hade vi ett kanonkalas invid Vänerns strand med många skojsiga lekar för ett gäng av glada tjejer så vi hade det bra vi med. Tur att man har en skaplig reserv i Daniel Blom att sätta in om det kniper.
 
Fisket bedömde jag innan att segervikten på lördagen skulle bli 20-25 kilo på lördagen och det dubbla på söndagen. Och under Lördagen besannades mina tankar om segervikterna och hur det skulle bli på söndagen då segervikterna var mellan 14 och 25 kilo. Så det var ju bara att ladda på inför söndagen lite tips från Blom som hade samma tanke som mig att nu jäklar blir det braxenrace de lux. Lidköping låg 5:a bara 20 kilo efter och det blir ju 5 kg/man så det är fullt möjligt bara vi gör rätt allihop.
 
Så jag gick ut och plockade en liter mask extra så att det skulle kunna matas på ordentligt under söndagen. Jag hade ju bara 2 liter innan!! Testade med leran som inte gick att sålla och tog dem med ordentligt med vätska och mixade ihop dem med vispen till en blöt sörja som fick stå och dra. När allt hade blötts up och var lite medgörligt blandades det upp med majsmjöl som gav leran en fin uppsprickande konsistens så det skulle vara bra att börja med som grund. I övrigt blev det braxmäsk som gällde men visste inte vilken mängd jag skulle ta. Men jag tog med 4 kilo för säkerhets skull.
 
Morgonen kom och vi samlades längs med Lidans strand med högt ställda förväntningar. Längs med sträckan så bubblade det ganska friskt och förhoppningarna om braxen bonansa späddes på och man funderade bara på hur mycket man skulle lägga i grunden och hur mycket med beten som skulle blandas i från start.. Lottningen skedde och det blev platsen till höger om där Daniel satt på lördagen på udden nedanför gräs-sträckan. Platsen är en av de grundare på sträckan och det brukar vara övervägande mört här men idag fanns inte det på någon lista över huvud taget då det nu endast gäller vem som bryter upp mest brax under 4 timmar.
 
Så jag laddade platsen med spön i alla dess modeller. 4 toppar där jag drag sönder elasticen på en topp men med goda grannar så fick man låna en wire för att trä om den. 7 och 9 meters plockades fram för om det blev riktigt braxenbrytning så det skulle gå snabbare att bända in de små suggorna. Inga Liljaspön över huvud taget så det var bara att bestämma sig för hur man skulle blanda till mäsket. Grunden var ju gjord innan.
 
Ler-mixen hade försetts med urban soil och carameldoft och låg bara och gottade sig. Den gamla mixen som var kvar från potatislagret tinades upp och mixades i. En knapp liter frysta maggot ihop med leran och det gamla mäsket. sedan fick det gotta sig. Det var ju förberett med 1 liter leemade jokers som var av den bättre sorten. Närmare 3 liter mask fanns med och ett par burkar majs fanns med ifallomatt. 2 dl havregryn skulle i innan mäskning som lite plockgodis för di grove skulle väll bli som grädde på moset och alla braxar som skulle uppåt i Lidan skulle stanna just på min plats.
 
Sista besluten skulle tas precis innan bollkramning och det blev att endast en liten burk majs skulle få vara med i leken men några levande maggot skulle få vara med från början ihop med havregrynen. Men det skulle se brutalt ut med allt jag slängde in men det var ju mestadels jord/lera som skulle bilda ett mindre grund på platsen där jag skule fiska. Lite nytt aktivt mäsk blandades i och det känndes som jag hade den optimala blandningen för Rock´n roll fiske som kunde uppbringas. Och det fanns mer att ge av i alla dess former.Majs, mask, maggot, jokers och pinkies samt ett extra kilo mäsk om det skulle tryta mot slutet. För jag blandade "bara" 3 kilo mäsk från början. 
 
Mäskningsstarten och det slungades ut bollar hej vilt och jag mäskade upp mitt lilla grund mellan spötopp och flöte. För jag hade en speciell vision av hur jag skulle fiska idag och hade valt top 5 men skulle nog ha kört top 3 i stället. För djupare än så var det inte. Men om det var braxfiske så behöver man variera sig  och då finns det mer att variera på top 5 för presisionfiske var det ju inte nu som gällde utan hela Lidan var ju smällfull med fisk och det var dags att ösa och skörda frukten av gårdagens mäskning. Grannen hade ju redan fått en brax på ren krok vid strömkoll innan start!
 
Starten gick och jag valde kraftigaste riggen direkt med maggot och mask och det började rycka i flötet direkt. Nytt napp i samma drift och krokad fisk och en mört åkte ned i keppnetet. Ut igen och det nappade igen och en ny mört upp. Men det liknar ju inget det här tänkte jag och satte på större bete. Men samtliga napp  missades så jag testade med fjollriggen och det nappade ändå värre på blodis men det håller ju inte det här. Och efter lite testande så valdes feederspöt istället så att platsen kunde bestigas av suggorna så att de kunde parkera i fred på mäskplatsen och man fick alternativet uppmäskat.
 
Passade på att kolla hur det såg ut på sträckan som var inom mitt synfält och det var fascinerande att se så lite aktivitet dag 2 i Lidan. Det såg ju nästan ut som dag 2 i Svartån i Tranås!!! Men det är ju bara en tidsfråga innandet börjar nappa hej vilt men allteftersom tiden gick så sjönk hoppet. Och rapporterna avlöste varandra om skitfiske och själv fick jag 2 snabba på väg ut med T.A.P och valde att plocka upp 4-metaren och plockade upp lite mörtar på detta precis utanför vassen. Och i slutändan så vet jag inte om jag plockade mest på T-A-P eller 4-metaren och fick slokörat inse min skämsvikt på 1,5 kilo. Men jag var bara 3:e sist på sektionen.
 
Engvall var stor dominant på våran sektion med 12 kilo fisk  följd av Pierre på kanten med 5 kilo. Och det var fler än jag som hade skämsvikter och det kan väl nämnas att på min favoritplats mitt på sträckan satt en rutinerad metare och fick 7 hekto!!!  Helt osannolikt denna andra dag på Sensas Open. Men fortsatt högre upp på sträckan hade det nappat bättre och Mikael Hjelm slog nytt tävlings-PB med 23 kilo. Synd bara att även han blev 3:e sist. Helt otroligt då det var dubbla vikten mot outstanding Engvall på våran sektion.
 
Och man kan bara konstatera att visst blev det bra med fisk men inte över hela sträckan. Kan då bara inte begripa hur det kunde bli så? För det normala är ju att fisken dras in på sträckan och centrerar sig med mer fisk i mitten. Inte att de bara finns på en del av sträckan. För nu gällde ju hela A-sektionen och halva B-sektionen som braxen bonansa och det snittades på 25 kilo i näten med Thommy Lindblom "the dominator" som värst med 50 kilo följd av många fina nät. Känns ju lite surt att sitta i andra änden och knappt få fisk. Javisst skulle det ha gått att plocka en hel del mört men inga 12 kilo! Så det var ju bara att kämpa på efter braxarna. Vi hade ju 20 kilo upp till ledning.
 
Men det fanns inget att göra då det gick käpprätt åt skogen för alla i Lidköping idag så man får ju glädjas med de andra. Swea gick ju segrande ur detta efter en formidabel söndag med Thommy Lindblom som role model och Kent adell som bankrunner. (Ja inte sprang han så det får nog bli bankwalker!).  På andra plats kom Constellation och sedan glädjande på 3:e plats kom Acerina från Norge med Niklas Strengelsrud i täten. Niklas gjorde 2 bra dagar här i Lisch och stod nog för lagets halva vikt. Ett stort grattis till Er.
 
Men det är ju bara glömma den här tävlingen för våran del och komma tillbaks till nästa gång. För Lidan visar så många olika ansikten. För den har ju inte alls varit som den brukar. Det som alltid har varit säkra kort är numera inte det. Responsen på fisken är inte samma dag för dag. Men förhoppningsvis lär man sig något men vad det skall vara som summerar denna söndagen har jag ingen direkt koll på. För som sagt skulle jag ha kunnat plocka en hel del placeringar  med enkla medel men inte så att jag skulle kunna fiskaifrån mina konkurrenter. Men Swea å andra sidan verkar hittat något som gör det där lilla extra.
 
Så nu är det bara att ladda om inför DM 3 i Töreboda och kvalhelg 2 i Svartån Örebro innan sommaruppehållet med eventuellt trad-DM i kanalen.
Sköt om er så ses vi!

DM 2 Internationellt mete skaraborg 13/5-2018

Potatislagret Mariestad var arenan för DM 2 i Internationellt mete. Denna sträckan kan ju bjuda på allt som våran skapare kan komma på. Ena gången vinner man på 2 hekto för att nästa gång behöva 2 keepnet. När det är som bäst så är det bara stora suggor som nappar och man får ha grejer som håller då det är svullna braxar, Idar, Sutare och Färna som hugger på allt som serveras. Och vad det skall bjuda på nu vet man ju inte men om Daniel Malmqvist kan plocka ihop 17 kilo på tradtävling så är det ju fläskafiske på gång.
 
Jag , Challe och Micke åkte ihop och blev de sista att anlända till platsen och det visar ju bara hur taggade alla var inför dagens drabbning. Det enda som förvånade mig var att det var vattenpölar överallt och hemma hade det inte regnat någonting. Och det är ju bara 6 mil mellan Lidköping och Mariestad. Var ju lite skillnad till Närkingarna som tydligen hade ordentligt åskväder men här hade det regnat 2 nätter i rad och satt fart på vattnet. Undrar om det var bra eller inte?
 
Lottningen blev att Askolin fick platsen vid trädet och Gädd-Pelle tog nästa plats innan jag fick 3:e platsen med Blom DÄ och Jompe på min sektion. Ja min förhoppning fick ju bli att det blev rullspöfiske för annars finns det inte så mycket chans att klå de 2 första platserna uppstöms Färna-trädet. Eller ?
Min plan var att testa min urban soil som blandades med polenta och riven kokos som blötlades med carameldoft. Innan start blandades den upp med 1/2 liter frysta maggot nästan en burk majs förra veckans överblivna mäsk och en dos mörtmäsk för sammanhållningens skull så man kunde kasta ut dem och konsistensen på bollarna blev perfekt.
 
Ordentlig grundmäskning som toppades med lite jokers och mask innan feederplatsen fick sitt. Hann med en bra hög med feederkast innan starten gick och fick ut bra med rent mäsk på rullspöplatsen. Nu hade man 2 uppmäskade platser och jag testade ju som vanligt om jag hade di grove på plats direkt från start men man fick överge detta och testa feederplatsen ganska snart. Testade ett par utlägg innan jag lät den ligga en längre stund för det var ganska dålig nappfrekvens för de andra på flötespöna. Och efter ett tag så nappade det dels små rappa napp dela långa dragningar men alla med samma resultat. Ingen krokad fisk och inget spår av napp (oftast) då betena såg orörda ut. Såg att de andra hade samma problem och efteråt visade sig det att det var inte många fiskar som kom upp på rullspö idag.
 
Men jag gick tillbaks på T.A.P platsen och gick ned på pinkie och blodis och då fick jag lite fisk. Inga problem med storleken på de flesta men det var bara småbeten som gav resultat såväl i napp som i krokad fisk. Men emellanåt kunde man gå på mask och maggot i stället och hade klockrena napp och krokning. Men då fisken lyfts så var det som förra helgen och fisken släppte innan den kommit mer än någon meter. Och det upprepades många gånger och många napp kännde jag inte ens vid krokning så man undrar vad som händer emellanåt. Men då jag brännt bortåt 15 troliga braxar bröt jag ihop då jag fått se ena braxen och fightade den och precis innan håvning klev den av.
 
Satt en liten stund och bara tänkte och blev uppmanad att svära lite men det skulle ju inte ge mig fisken åter så jag bestämmde mig för att byta krokmodell. Hade en helt annan med längre skaft än den kortskaftade som jag egentligen aldrig kommit överens med trots att det är en sensaskrok. Och ganska snart så fick jag upp ett par braxar. Men det vanliga draget blev ju aldrig av. Ingen hade något större drag fast Pierre som valt en plats där han kunde sitta och titta ned på oss andra fick ju någon bumling emellanåt och varje hördes över hela sträckan. Ja ja strö salt i såren bara!
 
Askolin drog på en saftig Färna vid trädet och Blom fightade en fin brax på andra sidan Men det var ju inte problemet med att få braxen på plats utan att kroka dem. Spelade ju ingen roll hur man gjorde om man väntade länge eller krokade direkt. Om man hade stort bete eller litet. Men till slut krokade jag en och fick upp den på styva kilot och då känndes det lite bättre i alla fall. Men man behöver hitta något för att få dem att nappa distinktare och det börjar i alla fall bli en liten plan om hur man skall göra för de skall ju kunna krokas på alla krokar och beten! Men man får väl vänta till Göta Kanal innan man får riktigt braxenfiske!!!
 
Kunde slutligen väga in 3920 gram för en 3:e plats vilket man kanske skall vara nöjd med ändå eller? Nä det skall man inte då man har haft kontakt med så mycket fisk. Braxarna var ju uppe och tittade på oss över hela sträckan och att  de gjorde långnäsa åt oss bara för att retas. Men Gädd-Pelle fick ihop 5740 gram och Askolin vid trädet 5360. så med 2-3 brallar så hade man varit med i matchen. Men det blir nya insatser nån gång snart igen. Hade dålig koll på Sensas open för den är ju redan nästa helg men förhoppningsvis finns en stand-in för mig på lördag.
 
Dagens högsta vikt hade Mikael Hjelm som i det tysta plockade upp 7640 och var 1,5 kilo före Pirre på den sektionen. Men vi får vänta på den gången då det nappar ordentligt för det har det ju inte gjort ännu. Man kanske är bortskämd med fisket men jag har ännu inte fiskat så att jag själv kan vara nöjd och stolt över mig själv men det kommer. Trägen vinner.
 
Sköt nu om er så ses vi snart igen.

Landslagkvalet i Lidan 5/6 maj 2018

Denna helgen har det varit första deltävlingarna i landslagskvalet 2018 i flötmete. Vårfisket i Lidan skulle bjuda på fiske och som de flesta vet så är det ju aldrig detsamma i Lidan under våren. Mört och brax skall in och leka men man vet inte riktigt hur långt de har kommit i sina bestyr. Skillnaden mot de flesta åren det sista var att bara under denna helgen som även löja skulle räknas i kvalet. Detta kunde ju ge lite huvudbry om botten fisken var vresig och löjorna på bettet.
 
Men naturligtvis så var det ju inte löja som jag tänkt att prioritera utan det var mina vänner braxarna som skulle få första tjing även om jag visste att det var mycket löja i vattnet. Det som satte lite huvudbry var då det hade tränats på löjfiske uppe vid kanothuset och det blev även 2 braxar och 1 Id på detta och då kanske det var så att fisken gått in på grundare vatten och skulle fiskas med kortspö i stället för 13 meter ut. Det kan ju vara så att man går över ån efter vatten. Men även bottenfisken skulle få en beskärd del och det laddades med mask, jokers och maggots i alla dess former. och planen var att köra efter braxen hela helgen men beredskap fanns för löjfiske med.
 
Jokerna testades med de som vi tog hem veckan tidigare med en extra beställning av larver till lördagen om nu något skulle gå på tok med dem som vi tog in veckan tidigare, Jag hade leemat en del och resten fick krypa genom såll under veckan och jag skulle se vilka som klarade sig bäst. Och då jag tog upp de som fått bada så blev jag lite bestört för de såg ganska unkna ut men jag tog hälfen på nytt bad och hälften leemade jag upp. De såg helt livlösa ut men vi får se hur de blir över natten.
 
På morgonen togs paketen fram och larverna såg aldeles prima ut nu och det var fart på allihop. De som legat i leem i en vecka var även de fina så det var bara att köra på. Kan säga att de som fick bada 1 gång till slängdes under söndagen då de inte ville komma igång. Men en ny laddning larver kom och leemades upp och de såg inte starkare ut än de som var leemade sedan en vecka tillbaks så nu vet jag nog ändå mer bestämt vart man skall ta larverna ifrån för att få duglig kvalitet. Men nu var det mäskblandningen som stod inför dörren.
 
Planen var att kora med bremes 3000 och de leemade jokersen och en doftad lerblandning som skulle trimmas med hackade mini boilis och carameldoft 1/2 liter frusna maggot i grunden och en deciliter hackad mask. Det mesta skulle läggas ut i grunden oavsett vart jag hamnade och löjmäsket var ju bara att blöta upp. Lottning gick av stapeln och jag hade ställt mina grejer högst upp på sträckan så det var ju inte konstigt att jag lottade 4:e platsen från andra kanten!!!!!!   Men tack Mikael för att jag fick låna din kärra. Får nog skaffa mig en så snart som möjligt. Den jag har duger ju inte.
 
Men min plats D4 var på udden nedanför gräs-sträckan och där har jag aldrig haft något vidare braxenfiske utan det brukar mest vara mört på denna lite grundare sträcka. Min vänstra granne Björn Widergren fick sitta inne i kröken ovanför udden och min högra hand blev Jens Jungevick som flankerades nedströms av Daniel Åslund som har firat triumfer i kvalet tidigare och var i Belgien på landslagsuppdrag förra året. Så det var många duktiga fiskare som skulle tampas om fisken.
 
Mäskning och en ordentlig laddning läggs ut på T.A.P och ett par bollar på 5-metaren som blev lagom utanför vasskanten och kanske det skulle bli lite brax och Id som det blev för löjmetarna? Starten gick och jag testade direkt med 5 metaren och en mört bet tag direkt följd av ett par blyga napp innan det dog ut där och skulle så förbli de närmaste 3 timmarna trots mängder av försök. Så ut på T.A.P och efter en stund så blev det i alla fall en brax som ville nappa och sedan var det mest småfiskar innan ytterligare en brax nappade. Jens kontrade då och började plocka brax även han. Daniel syntes men varenda gång jag kollade så koppade han men jag såg aldrig honom få något.
 
Fisket böljade fram och tillbaks med brax, mört och björkna som de vanligaste fiskarna men jag kunde ju konstatera att Jens skulle ligga bra till för det var han som jag såg fick tveklöst flest fisk och Björn ökade på med mörtarna och det gick bara snabbare och snabbare. Trodde att jag hängde med någorlunda efter Jens för Daniel han koppade ju bara! Björns fiskar var lite mindre storlek än de jag fick och längre bort så såg det inte ut som att de fick något vidare. Men jag skulle få kämpa lite hårdare om jag bara kunde knäcka koden. Och efter 3 timmar så ändrades fisket för mig.
 
Jag koppade ut lite godis och i nästa utläggblev det brax. Upprepade detta ett par gånger och var fascinerad över responsen. Men säg det som varar länge!  Efter ett par fiskar blev det mindre bra igen så jag testade 5-metaren och det bara smackade. 12 mörtar och 1 björkna på rad. Ett par av mörtarna fick håvas så det var bra fiske härinne men sedan tog det slut där och blev inget mer så det var bara att fortsätta med långspö och T.A.P med blandad kompott. Då säger Jens att Daniel nog ruschat förbi och det var efter varje fisk han drog som han koppade!
 
Men jag kunde till slut väga in knappa 9 kilo fisk  som räckte till en andra plats efter Daniel som hade 13 kilo och min spurt räckte för att gå förbi Jens och kipa andrapålatsen för honom. Vilken start på mitt kvalande! Så nu var det bara att ladda om till dag 2 då vi kunde hoppas på andradagseffekt av de 30 startande på lördagen då Patrik Lindberg tyckte att han behövde skönhetssömn och skulle komma under söndagen i stället.
 
Dag 2 Söndag
Nu skulle det bändas brax och man hoppades på en plats långt in på någon av sträckorna och då det var en plats som tillkom och ändå hade mäskats på lördagen så var det en förhoppning om att få den då ingen annan ville ha den då det är min favoritplats på hela sträckan men alla andra hatar den så var det ju mörker när Hossa plockar den. Men jag drog B7 som var kantplats nedåt på den övre sträckan så det blev ju ridå ned men det är ju bara att göra så gott det går av det. På min vänstra sida satt just Patrik som var laddad upp till tänderna med extra krafter av skönhetssömnen under lördagen. Jag tyckte nog han var extra snygg med. Innanför honom satt Daniel Åslund och jag vet inte vad jag skall göra för att bli av med honom!
 
Nu byttes mäsket ut mot Brune som trimmades på samma sätt som mäsket gjordes dagen innan med samma tillbehör. Skillnaden var att idag blötte jag inte upp något löjmäsk då jag var övertygad om att det var brax som gällde. Spöna plockades fram men sattes inte upp utan det blev 5,9 och T.A.P med 4 olika toppar. Sträckan vanns på lördagen av Marcus Enström på löja men ändå ratades löjfisket till fördel för bottenfisk.
 
Samma start som under lördagen men nu började jag med T.A.P i stället för säkerligen var det där det var uppmäskat. Hade tagit bort förlängaren då det skulle  blåsa skapligt idag och jag startade med braxrig. Och ganska snart nöp första braxen och lades i nätet men innan nästa brax lades i nätet brännde jag säkerligen 15 braxar och man var lite fundersam vad som gick fel. Koppade ut men det blev inte samma respons som under lördagen. men det plockades lite varierande fisk och jag fick gå ned på 18-krok och blodis för att få fisken att ta. Konstigt när det är så mycket fisk på platsen. De bara drog lite lätt i grejerna och spottade raskt. Kaske det berodde på att det inte var Toftamask?
 
Men det gick skapligt kantplats till trots men avmattades och det gick i skov med nappet men det var mest små draganden och missade braxar. Plockade även på långspö men ingentig, inte ett napp på 5-metaren. När det var en timme kvar så skedde något knepigt. Helt plötsligt så stannade strömmen och det började strömma uppåt? Det som annars var konstant ström med problem att hålla botten med 5 gram. Helt plötsligt kännde jag att jag blev blöt om foten ??? Vattnet hade snabbt höst sig 15-20 cm och det tog en bra stund innan det sjönk ned igen. Känndes nästan som att det var en liten minitsunami som kom. Har i alla fall inte varit med om det annars.
 
Men efter detta så gick det i stå och det var omöjligt att få ordning på fisket men Patrik ökade på å det värsta. Jag var säker på att både han och Daniel hade dubbla min vikt men det skiljde endast 1 kilo till Patrik och 1 hekto till Daniel. Så de 2 braxar jag brännde i slutet efter att ha lyft dem ca 2 meter hade gjort att jag gått förbi dem. Mot sektionens segrare Ken Adell som hittat en kantplats mitt inne på sträckan drog ihop 23 kilo och krossade allt motstånd. Såg lite ut som i tisdags när Thommy Lindblom vann på 14 kilo med grannar som bara fick 2 kilo. Kan till och med varit samma plats!
 
Men jag få summera min premiär på landslagskval med 7 poäng som borde lämna mig på runt en 14:e plats som OK även om jag inte är nöjd med söndagen som blev stolpe ut. Kunde ju ha räckt med att plocka fram löjpiskan i stället sista timmen för att få ihop ett kilo och plocka 2 placeringar. Men å andra sidan så kunde man ju ha fått upp några av alla de braxar man brännde. Var visst återkommande problem hos många med att det var svårt att kroka fisken. Kul bara att Hossa som spydde galla över min favoritplats. Han var ute och funderade som professor Baltazar efter halva fisket då han fick en idé och sedan fläskade han upp fisk så han blev 2:a på sträckan.
 
Men nu får vi ladda om inför söndagens DM 2 vid potatislagret i Mariestad (Tidan) och sedan en ledig helg innan Sensas Open återigen i Lidan och sedan nästa landslagskval i Svartån Örebro i början på juni. Sedan har jag dålig koll på om det är sommaruppehåll eller inte men semester ska vi ha.
 
Sköt nu om er så ses vi 

Västra meteserien i Lidan 1 Maj 2018

Nästa tävling i Lidan är nu avklarad och det var lite uppskruvade förväntningar efter söndagens DM då det snittades på 10 kilo per man. Och nu skulle vi sitta på samma sträcka 2 dagar senare och mäsket skulle ha gottat till sig för att inte ge andradags effekt utan 3:e dags effekt. Enda kruxet var att det hade regnat en del men inte skall väl det lilla göra något ?
 
Ner på sträckan och ser att strömmen ökat en del sedan söndagen men vattenfärgen var ungefär samma. Löjor plaskade lite varstans men inget oroväckande. 27 man spred ut sig på sträckan efter lottningen och själv fick jag plats 14. 3 platser nedströms sista uppmäskade platsen med Blom på min plats och Challe, Thommy Lindblom bl.a på min sektion men på den DM-mäskade delen. Men man vet ju aldrig hur fisken ställer sig så det är ju lite nya förutsättningar ändå.
 
Planen var ju att testa en ny constellation av fisklockande mäsk och då var det bra att inte få en förmäskad peg så man vet att det är vad jag gör som gäller. På Västra så är ju inte heller jokers eller blodis tillåtet så man fick tänka sig för så man inte tog något fruset mäsk som innehöll detta. Men mäskningen skedde som den skulle och starten gick för att fiska. Men det var inte den upphausade ruschen som jag räknat med. Inte ens för dem som satt på den uppmäskade sträckan utan tvärtom så var det fruktansvärt lite aktivitet för dem medans jag i alla fall fick fisk, Dock inte så bra som jag beräknat att ha men ändå.
 
Så jag testade med att få igång löjorna efter Jens på min högra sida (nästa sektion) men ingen av oss fick i stort sett någonting alls på detta men under tävlingen testade vi om flera gånger och emellanåt fick vi några men farten var som en bra dag i kanalen och inte i närheten av Lidans kapacitet. Men det blev att gå tillbaks till bottenfisken och helt plötsligt så fick i stort sett alla braxen men lät fånget lätt förgånget och nappruscherna var mycket korta men när de väl nappade så fick i alla fall de flesta braxen samtidigt. Mycket skumt men så var det. Men emellan nappruscherna så kunde man numera få lite löja i stället men inget rock`n roll på det fisket heller.
 
Och då man ville träna på bottenfisken så tragglade man på i det längsta men man hade säkerligen fått mer om man inriktade sig på löja. Helt fantastiskt då jag hade räknat med bottenfisk  men man har fått ändå mera griller i huvet inför helgens landslagskval på samma sträcka. Det kan ju bli i stort sett vad som helst men fortsätter det såhär så finns det väl ingen fisk alls i Lidan till helgen! Den enda som inte hade skrotfiske på sträckan var ju Thommy Lindblom som knäckte oss fullständigt med sina 14 kilo. 2:a blev jag själv på 3,8 och sedan Challe på 2 kilo och Blom på 1,9 Så det var en fullständig förnedring av oss av Thommy som måste ha gjort allt rätt idag trots massvis med tappade braxar.
 
A-sträckan vanns av Gunther före Tono, C-sträckan vanns av Trollhättans stolthet Johan Mattson på 9 kilo löj, D vanns av Stig Borlinger Båda kanterna (Stig och Gunther) vanns i bästa Adell-stil så vi får väl se om Kent drar rätt lott på lördag. Så nu får vi fundera ut en god plan om hur vi skall gå tillväga till helgen.
 
Sköt om er så ses vi

RSS 2.0