Kaos i Söderhamn

Ja det är inte lätt att arrangera ett SM i mete i Sverige.
Arrangörerna av årets SM har gjort en bra tillställning med ett bra vatten och ordning på det mest.
Men när det kom till dagens tävling så blev det lite käppar i hjulet för dem.
Jag och Albin stannade kvar för att titta lite på hur det gick till på de övriga sträckorna dels för allt trevligt folk som är med och dels för egen vinning att man kan ju alltid lära sig något nytt.
Albin stannade på Damsträckan och jag tog bilen till Herr-veteranerna som satt på gårdagens Senior-sträcka. Gick runt och tittade vem som satt vart och hur de tacklat upp. Stod och tittade i 20 minuter av tävlingstiden och insåg att man ändå inte hade så mycket att skämmas för efter gårdagens resultat. Efter 20 minuter hade endast ett par abborrar någon mört och även någon brax dragits upp på hela sträckan. Fisk fanns men ville inte riktigt vara med på takten som satts upp för dagen. Tog då bilen över där Äldre Herr-veteraner och Seniorerna satt. Började att regna och mullra redan i bilen. Åskan var då fortfarande långt bort. Allt eftersom jag gick längs med tävlings-sträckan så ökade regnet och åskan närmade sig. Efter halva sträckan blev jag förundrad över att tävlingen inte avblåsts men sektions-ledaren hade jag redan gått förbi och var inte intresserad av att vända. Fortsatte bortåt och då hade redan flera självmant lagt ifrån sig sina spön då åskan var farligt nära. Många var de som frågade mig om inte tävlingen skulle blåsas av men ingen signal hördes. Till slut var jag allra längst bort och språkade med Engvall som kröp upp under ett träd för att skydda sig mot skyfallet. Ett regn som dånade i träd och vatten så allt hördes dåligt. Gick tillbaks och träffade på sektionsledaren och frågade honom om varför inte tävlingen blåsts av och fick till svar att han tänkte stänga herrsektionen. Frågade om han ville att jag skulle skrika och gjorde detta så högt jag kunde. De fiskandes som satt i närheten lät till att hjälpa till med skriket för att förmedla avbrottet och jag trodde att det fortsatte hela vägen men så var troligtvis inte fallet. När jag gick till bilen var det många som fortfarande stod och fiskade trots att tävlingen avbrutits. Jag hoppas att de inte hört men eftersom det uppströms hade avbrutit så är det ju något som gick fel även där. Annars så är det både arrogans och regelbrott att fortsätta fisket.
Att själva tävlingsledaren satt och fiskade samtidigt är ju inte helt bra då det oftast brukar vara något att ta hand om och bedömningen kan bli fel på alla håll och kanter. Det satt ju en hel del folk kvar vid tävlings-centret och någon kunde i vart fall tagit över stafettpinnen om tävlingsledaren fiskar.
Hur det gått till och varför kommunikationen inte fungerat vet jag inte. Kan ju ha varit åskan som störde ut såväl telefoner som kom-radio.
Kom till bilen och regnet hade gjort att bilen nu stod i en ordentlig vattenpöl vilket gjorde att jag fick ta mig in på passagerarsidan och klättra över för att komma iväg. Vågade inte ta förarsidan då vattnet kunde gå över tröskeln på Albins pärla. Åkte iväg och hämtade Albin och for hemåt.
Har hört efteråt att tävlingen fått avbrytas 75 minuter. Bra gjort för det var allt för farligt att ta fram spöna!
Efter detta så kom det ju ner an massa lervatten och fisket dog ut på de flesta ställena.
Vid slutsignalen kom nästa oväder.
Tungt för arrangörerna men inget att göra åt.
Tänk bara på detta alla arrangörer till framtida tävlingar- säkerheten först!
Har fått lite rapporter med att SFK Wasa tog guld i Dam-senior och Nora-Gyttorp tog silver i Senior-klassen.
Bara att lyfta på hatten. Även till AFK Flugan som tog Herr-guldet. Grattis
Hoppas alla kom helskinnade hem och att vi ses på någon fiske-arena i framtiden.
Förhoppningsvis lite torrare då.
Och PEO. Nästa gång skall jag ha längre spö än dig. Punkt.

Kommentarer
Postat av: Patric

Det finns en anledning till att denna tävlingsgren ibland kallas "bonnamete".

Svar: Bonnamete och bonnamete.Har sin egen charm.
Brukar ju vara avgörande med lottning men i detta fallet berodde inte mitt misslyckande på det.
Tomas Leijon

2013-08-12 @ 10:22:40
Postat av: Lennart Larsson

Ja det var nog det värsta busväder jag fiskat i. Tyckte också att det tog väldigt lång tid innan tävlingen avbröts.Vi hade förmodligen lite bättre väder på Hv-sträckan än längre in i stan.För egen del blev det bara småmört o miniabborrar

Svar: Skönt att alla klarade sig helskinnade.
Tomas Leijon

2013-08-13 @ 20:24:30
Postat av: Peo Nilsson

Håller med dig Tomas. Jag ringde Lennart Jonsson och frågade om åskan, Han ringde tävlingsledningen och avbröt. Har beställt ett lååångt nytt spö....

Svar: Jag skall ha ett längre än dig!
Tomas Leijon

2013-08-13 @ 23:14:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0