DM i Lidan idag

Ja då var årets mete-DM avklarat för Skaraborg.
Började dagen med att plocka fram alla beten och åka ned till tävlings-sträckan som i stort sett var samma som vi brukar använda oss av vid det Internationella. Ändringen var att sträckan var lite längre. 5 platser ovanför cykelbron och några stycken på stenkajen längre ned.
Kom först till platsen och gick över sträckan för att kolla om det var någon aktivitet i vattnet.
Det var vindstilla så man kunde snabbt se att det var massvis med bubblor som steg upp över hela sträckan men mest mitt på tävlings-sträckan och ganska närma land. Att det finns gott om fisk i Lidan finns det ju inga tvivel om men frågan var om de var i nappatagen. När alla stövlar ut till sina fiskeplatser kan det ibland bli så att fisken skräms ut för att inte komma tillbaks under tävlingstiden. Men är fisken oskygg kan det ju bli lite väl mycket fisk att bära hem.
Lottade mig till plats 10 som blev uppstöms röret nedanför gångbron vilken är en grundare plats som man kan nå kanten med 9-metaren  där det ibland kan stå lite brax. Hann endast loda in 9-metaren när startskottet gick och började naturligtvis med den.
Flera drift och inte så mycket som ett pet på grejerna.
Gick över till 7-metaren med samma resultat. Bokstavsmannen Patrik e,g,t Olsson satt 2 platser uppströms mig och hade nog knepat ihop 10 fiskar innan jag gick in på 5-metaren.
Fick fisk ganska omgående på maggot men inte förrän jag började med majs så började det bli fart på nappet.
Ganska snart kom första braxen 20 cm utanför näckroserna, Fortsatte en stund med majsen men när det dog ut så testade jag av med de längre spöna för att fortfarande inte få någon fisk där.
Tillbaks med 5:an och direkt fick jag mört igen varvade med abborre.
Ahlgren kom o satte sig mellan mig och Patrik och började genast dominera med att plocka upp den ena löjan efter den andra. Efter en stund tröttnade både löjorna och han på detta så han började bottenmeta och fick efter en liten stund en braxen på knappa kilot. Missade något ytterligare napp men ingen mer i påsen.
Räckte dock inte emot bokstavsmannen som slog honom med ett par ynkliga gram.
Fisket gick i vågor för att en stund nappa frenetiskt med mört för att sedan bli dött. Nästa gång var det abborrar som nappade en stund och sedan dött. Nästa gång kunde det vara brax som nappade ett par stycken och sedan dött.Brände en fin björkna i håvningen och några tappade mörtar i vattenbrynet men i övrigt så stämde fisket bra.
Fick en skaplig braxen över kilot som gav en god fight på 5:an. Trodde faktiskt inte jag skulle få upp den för den var skogstokig i början men det lyckades.
Gick till invägningen med knappa 5 kilo fisk vilket idag räckte till seger. 2:an Roos från Skara hade lite över 2 kilo.
Det hade då inte varit så bra fiske som befarat med tanke på hur det såg ut på morgonen.
Ronja vann yngre damjuniorklassen före Moa Ahlstrand och Anette vann Damklassen före de andra 2 damerna så det blev storslam för Leijonfamiljen idag. Seger i alla klasser som Vi startade i är ju inte fy skam.
Challe vann Veteranklassen så det blev ännu en hemmaseger med dryga kilot i påsen. Trodde faktiskt att de som satt i vassen uppströms cykelbron och nedströms parkeringen skulle haft det bättre idag men det var näckrosor som gällde idag. Kan ha varit att de skyggade för sol-ljuset och ville ha lite skugga när det gassade som mest idag.
I lagtävlingen vann Lidköping med dryga 7 kilo med mig, Challe, Albin och Mikael i laget.
Andra laget hade 2,7 kilo
Lidköping vann även damseniorlaget med Anette och Ronja i laget.
Seger idag på DM i Lidan
 
Nu på Söndag har Tibro sitt mete mellan broarna i Tibro och nästa Söndag blir det DM 2 i Göta Kanal Töreboda.
Hoppas Åke Jejely kommer då och lär oss att fiska i Kanalen. Förra gången han var med så blev han 2:a med sin gös på 1,5 kilo som nappade på maskagnad krok under sitt rö-vita bullflöte.
Klassiskt flöte men inte ihopknippat med kanalen förutom för Åke

Kommentarer
Postat av: Patric

Grattis Leijons

Svar: Tackar.Nu är det bara att preppa hela familjen innan Tranås nästa år.
Tomas Leijon

2013-06-06 @ 17:33:12
Postat av: Ahlgren

Grattis till dagens utskåpning Tomas, det gjorde du bra.

Lite jobbigt att stå och dra microlöjor när du fläskade grova braxar bredvid.... Men jag fick ju åtminstone en till slut.

Det var ju riktigt kul att meta trad-dm, kanske borde prova lite oftare än 10 år mellan gångerna :)

Svar: Tackar Daniel.Tur att du inte tröttnade på metspöt för du ökade ju drastiskt när du tog fram bottenmetet och avancerade i resultatlistan.
Tomas Leijon

2013-06-06 @ 21:03:27
Postat av: Peo Nilsson

Grattis.

Svar: Tackar Greven!
Tomas Leijon

2013-06-07 @ 00:01:48
Postat av: matilda

https://www.youtube.com/watch?v=QWP_XZSyEao

Svar: Härligt!
Tomas Leijon

2013-06-12 @ 11:04:11
URL: http://matildaleijons.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0