Tolken idag.

Hela 3 bilar med skaraborgare for ner för att deltaga i Knallens seriestart på sjön Tolken nära Ulricehamn.
Ett 60-tal fiskare samlades vid sjö Bredared för att gemensamt fiska på sjön.
Ett 60-tal startande i dagens pimpeltävling
 
Att denna sjö också har blivit drabbad av den knepiga vinter vi haft med isläget i fokus var det ingen tvekan om.
Den södra delen av sjön hade kanonis medans den norra delen var avruskad från den stora ön utanför starten. Vid lill-ön i norra delen gick det öppet vatten ett par hundra meter!
De flesta hade redan kommit långt bort på isen innan vi själva hann ut och den tilltänkta startplatsen var avruskad så vi tänkte att vi skulle börja strax utanför starten då det emellanåt nappar på lite i det området med och då även grunt. Starten gick och vi släppte ner och hade 5-6 meter djupt vilket verkade bra. Inget napp så jag fortsatte in mot land för att testa av riktigt grunt och även besöka vassen utanför starten. Fortsatte längs med land och den enda jag såg få något var Matilda som valde att stanna lite djupare. Fortsatte längs med avruskningen ca 300 meter innan det nappade. Fick raskt 8 fiskar och kände att nu börjar det hända lite.
Gjorde flera hål runt om men fick inte ett enda pet i dem så jag bakmetade hålet jag fått fisk i och fick ytterligare 6 där. Fortsatte förflyttningen utåt och hittade på en grundkant med kuperad botten och fick 13 till i ett hål. Sedan var det enstaka fiskar i hålen med max 5 i varje om man inte satt och gnetade. Testade alla kombinationer av beten. Hade till och med 1 öga, 1 maggot och 4 bloodworms på samtidigt. Nappade på allt mer eller mindre men utan bete var det svårt. Såg att de andra fick sämre och folk flyttade runt överallt på isen så jag kände ingen större mening att flytta vidare. I slutet hittade jag ett oborrat område närmare avruskningen och slog ett sista hål och fick 5 snabba innan slutsignalen. 65 fiskar som vägde 1,8 kilo vilket blev omkring plats 10 i B-serien. Jimmy Brax hade samma och då kändes det ändå skönt att man inte var helt frånfiskad.
Evert (Henrik Jonsson) begrep nog inte att det var så trögt fiske och fläskade upp 3,5 kilo och tog hem segern i B-klassen. Bra Jobbat Evert. Revanch i morgon!
 
I A-klassen där de stora pojkarna fiskar så var det Peter Lind (Som känner sig hängig och ur form?) som klådde upp hela Elit-armén med 4 222 gram abborre i skryllan.
Om han nu kände sig hängig idag så blir han nog o-stoppbar i vinter. Bra jobbat Peter.
Bernth Andersson blev 2:a och Möller 3:a.
Damklassen vanns av Matilda med 740 gram och Damjuniorklassen vanns av Ronja på 74 gram. Bra gjort av Ronja att över huvud taget få fisk idag då de inte betedde sig så som de brukar i sjön.
Att Tolken har många ansikten är ju bara en fördel för jösses vad tråkigt det hade varit om det alltid var precis samma plats med precis samma teknik som gällde.
 
Dagens kommentar kommer nog ifrån Ronja då hon fick sin första fisk när det var 20 minuter kvar: Dj....r vad glad jag blir.
Man får som Pappa ha överseende med ordvalet denna gången för jag förstår henne då hon hade kämpat så för att få fisk.
Matilda vann Damklassen idag på Tolken
 
Nu återstår bara att se vad Skara-sjöarna kan leverera med konstellationen Eggbysjön och Skärva-Lången i morgon. De skall nog inte vara lika påverkade av snön som Tolken var.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0