NM-fiskarna på väg

Nu har en busslast med Svenska pimpelfiskare farit iväg till Norge för att fiska NM i pimpel.
Länk till aktuella rapporter finns på : http://nordisk-mesterskap-isfiske-2014.blogspot.no/
Av våra söderländska fiskare så får vi förlita oss på Fredrik Ankarberg, Daniel Leek och Matilda Leijon.
Även Joakim Eriksson, Britt Lindgren, Leena Vaaris, Alexandra Höök m Anna Mattson och Lotta Engvall kan nästan räknas som Sör-länningar eller Mellan-Svenskar.
Il Kapitano Mikael Engvall håller i trådarna med peppning och strukturerar upp allt med den bravur som bara han kan. Borde kännas lite svidande att åka iväg på en sådan tävling utan att själv få fiska.
Var ju själv med på Matildas första NM i Finland. Fick då i varje fall prova på tävlingsvattnet dagen innan men under tävlingsdagen testade jag bara lite vid sidan av tävlingssträckan för att få ett litet hum om hur fisket var för dagen.
Att vi har ett starkt lag i år är det ingen tvekan om med många fiskare som det är svårt att mäta sig med.
Storm och Lill-Thomas har ju ställt upp på ett flertal tävlingar i vinter och visat att de fortfarande kan och är giftiga.
Lite oroväckande för många av de andra är att det satts käppar i hjulen med det prekära is-läget som har varit i vinter.
Ser då till Britt Lindgren och Leena Varis från Värmland som har haft det kämpigt med att hitta isar som går att fiska från. Daniel Leek har ju i alla fall fått komma ut på ett par av Knallens serietävlingar och Jocke Eriksson slog ju PB på Björköfjärden för ett tag sedan. Han kallas inte trål-Jocke för inget.
För Norrmännen är det väl ungefär samma status på uppladdningen is-mässigt medans Finnarnas läge har jag ingen aning om.
I varje fall så hoppas jag på ett ordentligt skitfiske till er alla och hoppas jag lär mig pimpla ordentligt så att jag får följa med er nån gång.
 
I helgen går SM i mormuska av stapeln och där var jag inkvalad men avböjde eftersom vårat distrikts 2 roligaste tävlingar på Kyrksjön och Viken skulle gått av stapeln. Hade väl inget där att hämta men även en blind höna kan väl hitta en böna!
I stället har jag fiskesurfat och i vart fall hittat en tävling på Söndag på Gryveldammen vid Älvdalen. En riktigt kul sjö som kan bjuda på än det ena och än det andra i fiskeväg.
Får se om det blir den eller stanna hemma och bryta ihop.
Men i sådana fall är det ju bara att bryta ihop och komma igen för nästa helg är det fiske igen.
Vad det blir på Lördagen får man se eftersom det är både fiske på Nässjön och Bergsnappet samma dag. 2 intressanta tävlingar. På Söndagen går det klassiska OS-pimpeln på Storhamrasjön av stapeln. Den är tidigarelagd i år från att ha varit planlagd till annandag påsk. En sjö som för många inte behöver någon förklaring men för er andra så är det en fiskrik sjö som töms på vatten under vintern. Man kan då hitta ganska gott om fisk i grunda vikar och då formligen ösa upp fisk i alla storlekar. 5 timmars fiske är vad som krävs där och det är 9 Km att gå till norra änden om vi startar längst söderut. Men det är nästan bara Svegarna som orkar ta sig dit och själv behöver jag träna upp mig lite för att hänga med dem i farten.
Annars får man hålla koll på hemma-hoppen som kanske har en del äss i skjortärmen vad det gäller sjön. Storm, Lilja och Laxen är ganska bra riktmärken. Ser man dem så kan man inte vara helt fel. (jag har själv aldrig sett dem på isen mer än Storm som svishat förbi).
Fjolårssegraren Moreus har jag inte sett ännu i vinter men han kanske redan har börjat med trollingen för han är ju duktig där med.
Föret på sjön verkar bli som på Autobahn. Just nu så har det enligt rykten körts fast en skoter mitt på sjön som fått pallas upp för att inte frysa fast i isen. Detta med en veckas minusgrader med ned till 15 blågrader kommer det nog att frysa till fast form. Tänk bara på att ha halkbroddar med och kanske en extra påse till fisken.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0