Lag-SM i Norsjö 2015

Då har man landat på hemmaplan igen efter årets pimpelsäsong som avslutades med lag-SM i Norsjö.
Efter en natts sömn i stugan var det att gå upp klockan 04:00 för att rensa ur stugan och packa in allt i bilen för att bege sig till Norsjöarenan. På arenan hade Norsjö SFK allt i ordning och det var trevligt att hålla det inomhus på konstgräset och att ni arrangerat så att det fanns duschar att tillgå efter tävlingen var nog det bästa av allt. För inte har väl någon dusch varit mer välbehövlih än denna?
 
Laget samlades. Jag, Daniel, Challe och Bralle gick igenom planen som var ganska trevlig och vi gick ned till isen. Väl nere gick jag igenom kartan och där jag bestämt mig sedan förra gången det begav sig var att börja i ett grundområde där jag avslutade individuella tävlingen senast med bra fiske men för sent. Men vid starten såg jag även startviken som såg riktigt giftig ut och vid utgången gick jag och Blom sakta för att se vart alla kombattanter for iväg. Ingen gick till startviken så jag masade mig sakteliga däråt. Planen var att jag skulle testa där och om det var dåligt skulle jag snart komma ifatt de andra och om det var bra skulle de komma till mig. Det var ju bara ett par hundra meter ifrån oss.
Startfältet sprider sig på Lag-SM
 
Får även sin på Erik Södergårds och Lars Gullstrand från Falun så det kan ju inte vara helt fel. Men jag började längre in än dem inanför en grundås med ca 2 meters djup men fick inget napp. Fiskade mig utåt och såg att Erik och Lars fick lite småfisk och de vet jag att jag inte kan fiska ifrån dem på men varje liten fisk räknas ju så jag slog ett hål i samma område och satte mig och ryckte. Kännde inte ett napp förrän det tjongade till i grejerna och en riktig kluns satt på. Fick sakta upp fisken till iskanten med sköna knyckar men precis under isen klev den av. Satan också tänkte jag och gjorde några ytterligare hål utan resultat. 
 
Flyttade mig utåt men fick inte ett pet på grejerna och nu hade det gått rätt så lång tid (känndes som en evighet) utan att få några napp så jag flyttade mig ut mot mina lagkamrater där de satt och plockade i full kareta. Första hålet slog jag 150 meter ifrån dem och redan vid lodningen nöp en 150-grammare. Jösses är det sådana fiskar de får så har de snart fyllt kontarna. Tur jag har extrapåsar med mig. Sedan blev fisken allt mindre och jag fiskade mig emot dem. Fick fisk i varje hål men storleken var liten och max 30 i hålen så det blev inte så mycket vikt.
 
Efter ett tag nöp det i igen med en luns men ganska raskt blev det slaklina. Knuten hade blivit sönderslagen mot istaket då det inte var mycket frivatten mellan botten och isen. Satan igen! tänkte jag. Men det var bara att kämpa på med de små lopporna och plocka så mycket det gick för varje gram är bra och då är det ju bara att plocka på så mycket det går. Även Lars och Erik satt med oss ett tag innan de flyttade sig bort mot det område jag hade tänkt från  början. De satt ganska orörliga ganska länge så jag tänkte att de har hittat mer fisk men då det tunnats ut i vårat område och fylldes på i deras så kan det ju vara bra att sitta kvar.
 
Blom hade även han bränt 5 klunsar och Bralle någon med och det får ju inte hända. För de 2 jag brände var 2-3 kilo randig riddare och deras 6 kan man ju bara gissa sig till. Blom blev av med ett spö på en av dem då den slet spöt ur handen. Tillbaks till målfållan efter slutskottet och samlade in påsarna och vägde in 23528 gram så nu var det bara att vänta på de andra kombattanterna. Hörde tidigt att Svegarna hade en ordentlig påse och 10 Kg mer och att AFK Fyra fiskar även de hade 23,5 kilo så hoppet om medalj fans fortfarande. Lidköping SFK har en 5:e plats som bäst tidigare på Tisjön i Dalarna så en medalj skulle kännas fantastisk. Men när prisutdelningen kom så hade Jämtlandskroken 24608 gram och knep bronsplatsen och Falun  hade haft flyt i slutet där Lars Gullstrand bland annat fått upp en kluns på 1,3-1,4 kilo bland annat och kunde väga in 27389 gram.
 
Mot segrande Sveg var det inget att göra åt då de hade 33211 gram och var de allra bästa fiskarna denna dagen. Men för våran egen del får vi ändå vara nöjda med att komma på 4:e plats och få äran av att vara "first looser" Men vi fick våran minnesplacket som önskat och en ny bästaplacering för klubben.
Äntligen en ny bästaplacering för Lidköping SFK
 
Att det var tight efter oss kan ju sägas med att Fyra fiskar hade endast 3 gram mindre och ned till plats 9 så skiljde det endast 1311 gram så jämnt var det så det förslår. Men ett roligt fiske hade vi och för min del så får Norsjö SFK gärna arrangera igen då de gör det med den äran att allt fungerar och fisk finns det. Vi får väl se var nästa års arrangörer klarar av då de inte hörde av sig om frågan om vilken sjö det skulle hållas på och tänker vara förtegna om det tills Maj.
 
Men ett stort grattis till Sveg med Thomas Larsson, Martin Södergårds, Daniel Eriksson och Magnus Eriksson för en välförtjänt guldmedalj i 2015 års Svenska mästerskap i lag-pimpel.
Sveg SFK
 
Grattis till silvermedaljörerna Falubygdens SFK med Erik Södergårds, Lars Gullstrand, Jan Rönnbäck och Per-Olof Liss.
Falubygden SFK
 
Grattis även till Jämtlandskroken med Örjan Hafstad, Erik Andersson, Lennart Kroon och Johan Dammström
Jämtlandskroken.
 
Vid paralelltävlingen som gick på samma del som den individuella så vann Kjell Kronvall och höll fanan högt för Skaraborg. Heja Tibro!
 
Direkt efter tävlingen var det hemfärd och det var rena lyxen och välbehövligt med privatchaufför och man fick sova mellan Umeå och Örnsköldsvik och det var inte fy skam. Att sedan sträckköra hem för att landa i bingen 04:30 på morgonen och sedan sova fram tills middagstid var även det välbehövligt. För det känns att man har fiskat 11 dagar i sträck nu. Och att avsluta med is med denna tjocklek gör ju sitt till med. Armarna känns som gele just nu och det kommer nog att ta ett par dagar att återhämta sig. Men nu blir det inget pimpelfiske förrän nästa säsong.
 
Tack alla för en underbar pimpelsäsong. Ingen nämnd och ingen glömd.

Kommentarer
Postat av: Martin Södergårds

Tack själv för den här säsongen Tomas,
Ser fram emot några fina kamper oss emellan även nästa säsong!;)
Ha det bra så hörs vi!

Svar: Ja Martin. Få väl gå en kurs hos er så jag lär mig lite. Vet ju en del men man kan alltid lära sig mer. Kommer summera lite om den gångna säsongen men nu får jag vila upp mig lite för jag är ganska mör just nu.Stark insats av er igår och välförtjänt seger.
Sköt om er nu och fiska på ni som har is. För här är det dags att ta fram gräsklipparen och plocka bort alla härliga pimpelgrejer.
Tomas Leijon

2015-04-13 @ 15:09:00
Postat av: bralle sr

Ni blev väl sexa på Tisjön. Så det blev ett bra skutt upp på meritlistan. Bra jobbat!!

2015-04-14 @ 11:38:16
Postat av: Ahlgren

Tack för trevligt sällskap lejonen

Svar: Tack detsamma mäster Ahlgren.Skotorken var välbehövlig den med.
Tomas Leijon

2015-04-15 @ 20:57:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0