Trad-SM 2016 på Sommarland

Nu har den nystartade klubben SFK Gersen United tagit saken i egna händer.
Klubben från Lundsbrunn arrangerar SM i tradmete i Sommarlands sjöar.
Skälet är att de vill slå 2 flugor i en smäll då det finns aldeles för mycket fisk i dammarna där.
Vissa regeländringar kommer att ske då det finns lite platsbrist. Men det kommer att bli mycket lättare att packa trunken till detta SM.
 
Platsen man tilldelas är endast med 3 meters lucka och max 5 meters spölängd är tillåten. I och med detta så är allt rullspöfiske borttaget från agendan. Detta ställer till förtret hos t.ex Peo Nilsson som inte får ta fram sina lååååånga spön då de är borta från tävlingen.
 
Enda betet som tillåts är maggot (vita) då detta förhindrar snack om betesryckning och liknande samt att inga färgämnen släpps ut i deras sjöar. Detta innebär att man inte behöver plocka mask eller jaga efter bloodworms heller till denna tävlingen.
 
Tidpunkten ändras då det inte får krocka med turistsäsongen och enda alternativet var att lägga tävlingen sista helgen i Februari. Detta kommer inte att ställa till några hinder med metesäsongen då det 1: inte krockar med några andra metetävlingar denna helgen. (ej heller med Vasaloppet). 2 I och med de milda vintrarna så är det heller inga problem med förhindrande is då de senaste vintrarna har varit isfritt i Skaraborg. Men om det mot förmodan skulle bli en vargavinter så ändras reglerna till att bli helt enligt sportfiskarnas regler i mormuska. Fast även då gäller det att endast vita maggot får användas.
 
Kolla på länken nedan:
https://www.youtube.com/watch?v=s6805hz0P3o
 
Detta kommer som en skänk från ovan säger Steve Björk från Norsjö SFK då han får ett välkommet avbrott från snö och is uppe i Norra delen av vårat land. Jimmy "Brax" Johansson välkomnar detta med öppna famnen men inser att han får lägga upp massvis med träningspass på att fiska karp i stället. Jörgen Storm från Orsa ställer upp med hela familjen på årets DM i Dalarna enbart för att få delta i detta arrangemang som är ones in a lifetime, som han sa.
 
Ett tips till de startande är att inte göra som Kenneth Lilja och enbart plocka med sig löjpiskor för rent ut sagt -De håller inte måttet. Hur det låter när ett kolfiberspö smäller av kommer nog att bli vanligt förekommande läte under detta SM och folk kommer att tröttna på det lätet redan första kvarten. Ta gärna ett vanligt glasfiberspö med 0,30mm lina som ett minimum och krokar i storlek 8-10 är ganska lagom.
 
Fisket kommer som vanligt att pågå under 2 dagar men flera ändringar i lagtävlingen. Lagen kan mixas fritt och 2 stycken fiskar enligt dag 1:s regler medan de andra 2 får deltaga i castingtävling. Castingtävlingen genomförs med 1 man som prescitionsfiskar med haspelspö på 28 meters avstånd medans den andra prescitionskastar på en bana av 16 meter med flugspö. Laget måste dock komma från samma distrikt och Leif Stävmo har redan fått anbud om flyttlass till 3 nya distrikt. Även Martin Falklind och Örjan från Umeå har fått ett flertal förfrågningar redan om deltagande på detta SM
 
Så direkt efter pimpelsäsongen är det bara att träna upp sig inför stundande SM

Kommentarer
Postat av: Lennart Larsson

Den var go Tomas, nästan så att man hoppas på att det inte är 1:a april idag med tanke på förbundets vädjan om att få arrangör till trad-SM med det snaraste. Risken stor att det blir inställt.

2015-04-01 @ 09:26:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0