Premiären avklarad!

Äntligen så fick man komma ut på is.
Att man fick ägna hela fredagseftermiddagen åt att åka bil får det vara värt men det blev en starpatsfull resa.
Att Helga stormade in som värsta Orsa-bon gick väl inte helt obemärkt förbi. Hårda vindar som byggdes upp över Vänerns vidder och slog med ordentlig kraft i runt Gullspång.
 
Helga hade passat på att spela plockepinn med skogen och det låg träd både högt och lågt och massvis med träd låg vid och över vägen så att flera team fick vara ute för att hålla vägarna rena. Endast en enda bil som vi såg hade krockat med ett nedfallet träd och det var fantastiskt för det var hård trafik och många träd fallna över vägen.
Ett av många träd som låg över vägen mellan Mariestad och Kristinehamn.
 
Vi stannade till i Kristinehamn för att ta lite snabbmat på burger King men då tågbanan mellan Oslo och Stockholm var nedstängd så fick alla resenärer ta bussen och varför skulle de inte stanna på matpaus om inte där. Snabbstoppet tog en timme så det var lite väl lång tid.
 
Vidare uppåt så var det isgata mellan Filipstad och Vansbro så var det väldigt försiktig körning på denna sträckan. Men upp kom vi och fick inackorderat oss i stugorna.
 
 
Startdags på Masjön.
 
Vädret var fantastiskt med svaga vindar men kanske lite för varmt med 5-6 plusgrader.
Inte riktigt som man befarat med de skrämselrapporter som var innan och de flesta stortrivdes på isen.
Ronja startade hårt och plockade 2 fiskar innan någon annan hann reagera men sen var det nog roligare med att göra snöänglar och snögubbar. Själv fick jag göra 15 hål innan jag fick min första fisk. Fick sedan i flera hål i rad men inte mer än 4 stycken i något hål. Fiskade med tafs i början men gick sedan över till 3-krok och det var ju inga tveksamheter på fisken om de verkligen var där för man kunde lämna hålet om man inte kännt något efter 4 ryck.
 
Plockade 30 abborrar och en gädda som fick simma tillbaks med en vikt av 2,8 kilo som gav mig en 19:e plats och det var nog det gyllene snittet för dagen. Van gjorde Stefan Spännars tätt följd av Laxen Båda på över 7 kilo. Sedan var det fallande skala nedåt. Men man kan summera att det var en fantastisk premiärdag även om det inte var något ösfiske. Men man kan ju inte få allt. Kul att träffa alla tokar som var med och med dessa positiva vänner kommer nog även denna vintern bli fantastisk.
Herr Nilsson ser ävan han ut att trivas på isen.
 
"Burger Kings" på fisketävlingen gjorde ett prima jobb med att grilla hamburgare och ser till att Sundberg får upp orken igen.
 
I morgon är det nya tag på Tenningen/Stordammen med de glosögda abborrarna och man får se om man kan gå rätt denna gången. Man var ju endast 20 meter ifrån fisken senast. Kanske inte från vinnarplatsen men ändå. Kanske man får ge igen på Stor-Thomas Larsson i morgon om han gör tabberas på de nyinköpta varorna och lämnar walkover. Peo Nilsson lägger väl in en formtopp om han nu inte sätter sig och pillar med fjollmörtar. Stormen har vilat sig snygg och skall dominera eller? Dyberg vill väl behålla titeln från i fjol så han fäller krokben på dem som försöker ta sig förbi.
 
I stugan var det jämnt med Andersén och Teittinen på 3,2 kilo och mig på 2,8 så vi var ganska jämndåliga och vill visa att vi kan bättre i morgon. Så i morgon är det nya tag för sen får vi  ju inte pimpla på 5 dagar!
 
Kör försiktigt i morgon så ses vi på isen på Tenningen/Stordammen.
 

Kommentarer
Postat av: Lennart Larsson

Tack för trevlig rapport. Hörde att Andersen garderat sig med motorsåg i skuffen och med tanke på din bild så vart det nog inte helt fel. Sketfiske i morgon

2015-12-05 @ 23:28:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0