Knallarna smäller högt i Värmland.

Då har vi varit ute på Borgviksjön norr om Grums igen.
Borgvikssjön var ju en av de 2 sjöarna som användes senast då SM begav sig. Få orkade gå dit och det var endast de som var med på för-SM som visste något om sjön under SM-tävlingen förutom Värmlänningarna själva. Dagen till ära hade till och med Björnen vaknat ur sin vintersömn och förärade oss ett besök på isen samt att Trollhättans stolthet Johan Mattson snutit sin näsa och kommit ut. Var tydligen inget lego i kranen så det gick lätt.
 
Dagen till ära så packade vi bilen till bristningsgräns så att rätt känsla skulle infinna sig genom att sitta packade som sillar. När vi kommit till Grums och skulle bege oss norröver stannade jag och hängde mina byxor på dragkroken då de skulle bli som Möllers och samla så mycket matjord i fickorna som möjligt. Planen var att följa med Blom ut på områden dör det fanns grövre fisk men min telepati saknade kraft och budskapet gick inte fram då han innan vi skulle beträda isen sa att han skulle fiska småfisk!!!!!  Ridå ned.
 
Bröt ihop med en tår i ögat i säkert 2 sekunder och tänkte att det finns nog grov fisk i starten med och det är för sent nu att sticka iväg bortom ön eller till grundet i östra viken där Jensen brukar briljera. Vid för-SM var det ju mycket tafsfiske där och det är jag inte så förtjust i utan eftersom det är Väner-vatten så vill jag naturligtvis ge Vänerpirken en chans. Kommer man på norsabborren så är den outstanding men som tävlinspirk står den sig slätt (oftast).
 
Då Blom skulle fiska smått så skulle han ju fiska direkt vid vassen utanför starten medans jag ville ut och dunka skulle gå längre ut. Om någon av oss lyckades skulle vi signalera till varandra för att lyckas bättre. Kalle Abresparr hade som vanligt lagt ned ett hästjobb med att ruska av de farliga ställena och de var många. Tror att han ruskat av 8 områden och den värsta vid inloppet hade han senast i fredags flyttat 100 meter för att få en bättre säkerhetszon. Såg att Andersén och Möller stod och väntade på att se vad vi skulle göra så vi gjorde ett par snabba kroppsfinter så var de bortlurade till korvförsäljaren för att köpa ett dussin korvar var.
 
Jag valde att gå 250 meter ut längs med avruskningen till inloppet medans Blom for tillbaks till vasskanten. Första hålet borrades och det var 5 varv på borren och jag anade lite oråd. Nästa hål 10 meter längre in var det bara 4. Kalle som varit ute och skjutit startskottet kom tillbaks och jag vinkade dit honom och informerade om isläget. Samtidigt nappade första fisken som var en hektosfisk. Snabbt beslut togs av Kalle och avruskningen flyttades snabbt och lätt för att säkra att ingen gick igenom. Isen var 8 cm men utan vintergrader duger det inte och Kalle ska ha en eloge både för sitt tidigare jobb samt flyttning av avruskningen.
 
Fiskade mig inåt och det nappade i stort sett i varje hål men det var ju bara "loppor" och eftersom jag körde med 10:ans krok så skiftade jag till en 55:a och tafs. Nappade mer men missade de flesta nappen men kämpade på och kom ihop med Blom som kommit utåt. Att sitta på 10 meters djup och fiska loppor är ju inget man suktar efter så efter halva tiden och troligtvis bara ett halvkilo i konten började jag fiska mig utåt igen och växlade tillbaks till Vänerpirken.
 
Slog ett hål 20 meter utanför det hål jag började i fast nu efter den nya avruskningen. Gjorde de traditionella Väner-rycken men inget hände. Nytt hål 10 meter utanför och samma manöver fast nu hann jag inte loda djupet innan jag fått 2 fiskar. Fick 3 till innan Blom var möjlig att signalera till så han kom ut. Fortsatte att nappa men kunde inte kroka dem så jag överlämnade hålet till Blom som plockade upp ett par loppor direkt. Nästa hål och 2 fina matfiskar kom upp. Såg att klungan framför plockade någon fisk emellanåt men storlek och frekvens var allt för låg.
 
Fiskade omkring i området och Laila Vuotolainen kom tillbaks från ön och visade upp sin magra fångst med enbart loppor så jag sa till henne att stanna då det fanns norsabborre i vattnet. Ganska snart började även hon att få lite bättre fiskar. Möller kom förbi så jag fick lyfta upp en fisk för att visa honom hur de ska se ut men han fattade inte vinken utan stack in i klungan. Fortsatte i området fram och tillbaks och djupet var lite varierande men det var inga markanta skillnader utan verkade vara sandbankar eller liknande. Allt eftersom blev det lite mer fart på fisken och de spydde upp nors. Charlie kom förbi och jag fick lov at visa honom hur en Vänerpirk skall fiskas och det var ju ett bra tillfälle för andra tror ju man pratar skit. Möller tror att man skrämmer iväg måsar och man blir kallad för "Kronblom" men resultatet talar för sig själv. Fick ihop 4,9 kilo som räckte till en 3:e plats bland de 110 startande och det är ju helt OK
Så kan det se ut när Vänerpirken levererar.
 
Tog nog det mesta på den utrustningen då de tagna på tafs säkerligen inte kom upp i hektot.
Knallarna å sin sida hade toppat formen och ställde ut Berndth Andersson och Jörgen Bertilsson som båda vann sina klasser. Jörgen som vann Seniorklassen hade dagens högsta vikt med 5,7 kilo. Vackert Jörgen.
Jörgen hade fått en hel del fina klunsar och nu tog han tillvara på det han lärt sig från påskpimpeln i Jämtland och plockade upp fisken som såg ut att vara en hel del halvkilosbitar fångade en bit över botten.
Möller fick bryta ihop då Andersén knep hans kära 7:e plats och se sig besegrad idag. Kanske det regnat på byxorna? Laila kom med sin fina spurt på andra plats i damklassen och även Rotsén knep ett pris.
Skön hemresa att vara bäst i bilen och ha flera passagerare som Blom, Grodan, Evert och Junior. Alla som nu står på reservlistan till ABBA:s nyinlagda sillar.
Dagens värsting Jörgen Bertilsson som pulvriserade de andra 109 deltagarna idag.
 

Kommentarer
Postat av: Möller

Skulle aldrig dissat dina brallor idag ;) Grattis till en fin placering!

Svar: Tackar. Men var inte dina byxor lite väl rena idag?
Tomas Leijon

2015-01-18 @ 22:12:02
URL: http://knallens.wordpress.com
Postat av: TEK

Bra jobbat Leijon! Vänerpirken har du ju propagerat för tidigare. Nu insåg jag också var jag felat i alla år, förutom ingen Vänerpirk så har jag tydligen haft för få spön i skryllan! Ska bli ändring på det nu!

Svar: Jag vet var du kan köpa dem!
Tomas Leijon

2015-01-19 @ 17:53:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0