Södra Hyn idag igen

I blåsten utanför Forshaga på Södra Hyn avgjordes dagens tävling.
85 startande med ordentliga inslag av sörlänningar då det till och med var en hel del Knallar som vaknat ur sin skönhetssömn och begett sig ut på isen. Förra helgens skrällman saknades dock men inga sura miner för det.
 
Tog det vääääldigt lugnt att packa ihop mina saker men det var ju ingen brådska då jag ändå inte hade tänkt att gå speciellt långt. Dels ville jag inte trötta ut Ronja eller kyla ned henne i blåsten i onödan. Men största delen var ju att jag visste precis vart jag skulle gå då jag sett själv vart de olika segrarna suttit förra gången. Målet var att fiska sig över viken emot ön och passera omrdet där Britt satt för 2 veckor sedan och fick fina fiskar för att sedan fiska in mig på området där Thomas Larsson (Nora) satt och vann med sina 6,8 kilo.
 
Dröjde mig nog lite väl länge för jag hann inte fram till tänkt startplats men kör i vind för det är ju ofiskat här. Släppte ned en prototyp på Kinne 33 och häpnades över det enorma djupet. Det var mer än 3 meter djupt! Kännde lite på pirken och den gick fint i vattnet och sträckte ut linan kanon. Riktikt distinkt. Kännde ingen fisk så jag fiskade mig emot "the Britt area". Höll samtidigt koll på om det var fisk hemma på grundet eller vid vassen men det var bara småfisk som kom upp.
Det var trångt utanför vassen vid ön idag.
 
Hade koll på samtliga och särskilt på Britt som även hon satt väldigt lugnt, i varje fall när jag tittade.
Fiskade mig in mot klungan och först när jag fiskat mig igenom klungan och närmade mig Laila och Heikki Vuotolainen så fick jag äntligen fisk. Små rackare men ändå, det var fisk! Fortsatte vidare och fick ett hål med ett 40-tal fisk i och fick lite självförtroende om området igen. Det visade sig att det hålet blev i särklass bäst för mig denna dagen.
 
Testade ett par lyspinkies i ett par hål men kännde inte en enda stör så jag slet av dem och slängde ned pirken och fick fisk direkt. Efter en stund blev jag lite "wild and crazy" och gick ändå närmare vassen och fisken minskade i storlek till under 10 gram. På rent vres gick jag ändå närmare vassen och fick genast en 3-hektos följt av en 70-grammare som fick ses som en bonusfisk idag. Fick någon matis till innan tiden rann ut och summerade 164 abborrar som vägde 3021 gram och jag fick se mig slagen av bilåkaren Andersen. så fisken snittade under 20 gram trots ett par matisar visar ju att det inte var storfisk som gällde för mig idag. (Tänk om detta varit på Ottsjön? Då hade det vägt 35 kilo, för det finns ju inga abborrar där under 200 gram!)
 
Dagens segrare Stefan Forslund hade 5479 gram och därefter var det ett getingbo med Mats Pettersson från Göteborg (Silver på SM i Jämtland) Följt av Patric Ceder Tärnan Tidaholm. I Veteranklassen blev Berndt Andersson 2:a följt av hela klanen av Knallar. Britt vann Damklassen med 4,7 kilo och hon hade nog förmanat fiskarna att inte nappa för tidigt på "hennes" område för jag hade inte ett pet när jag gick över där på morgonen. Möller som bara får skitigare byxor allteftersom var väl bäste Knalle och Patric E Olsson bäste Tibroit.
 
Så nu är det väl bara att släpa brallorna efter bilen ända fram till Borgviksjön i morgon för de verkar alldeles för rena och ta nya tag. Får se om det skall jagas klunsar i morgon eller om det är småglin som gäller. För frifiskarna kan gälla att det är skapligt fiske på Skattkärrsviken då det är fin abborre inne.
 

Kommentarer
Postat av: Möller

Imorrn blir det ditt fiske. Fram med vänerpirken! :)

Svar: Du vet ju !
Tomas Leijon

2015-01-17 @ 23:37:46
URL: http://knallens.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0