Nu är det dags!

Eter 52 veckors slit så är det äntligen dags för lite ledighet!
Många pusselbitar har pusslats ihop men några återstår innan man kan slappa helt.
Bilen bytt men ägarpapprena kvar att slutföra men de är nog klara idag.
Husvagnen besiktigad och snart packad inför globetrottande någonstans.
Häckarna är klippta runt om huset och det mesta är ansat i trädgården men gräset kan behöva en omgång till eventuellt. Behöver dock täta en läcka i värmeväxlaren men det är inget måste för man kan ju bryta varmvattentillförseln in i huset.
 
Testade att slappa ned en stund ute på Kållandsö i helgen för i Lidköping var det ju mulet och på Kållandsö skiner ju alltid solen. Slöade maximalt med mesta ansträngningen på att rensa i smultronlandet. Grödorna som planterades senast har växt på bra och kan nog ge lite skörd längre fram på sommaren.
Ärtor, sallad och gurka växer så det knakar just nu.
 
Vi provade på att fiska lite på klipporna men på just detta stället så är det lite knepigt med fisket och trots att det är nära till många säkra fiskeplatser så blir det inget vettigt fiske förrän på slutet av säsongen. Abborren som kan finnas i mass fångas sällan i just våran vik utan det blir bara enstaka exemplar och då av den mindre storleken. Kan ju dock komma in något jagande stim i slutet av Juli och framåt men annars är det bara att flytta sig utåt 200 meter så är förutsättningarna helt annorlunda. Men braxen går det ju att få med inslag av mört och björkna och någon enstaka abborpinne. Och om man spinnfiskar kan det bli någon liten slinka emellanåt trots att det går 10+ gäddor i vassen bredvid.
Någon brax emellanåt är ju ett säkert kort att fiska efter på Kållandsö.
 
Men Ronjas kusin var med och metade och det var ständiga tävlingar och Emil fastnade ordentligt för att det där med fiske var ju faktiskt riktigt kul och det tycker nog de flesta om de bara får pröva. Så ta med så mycket barn ut som möjligt så de får prova på detta och inte bara höra talas om det eller höra om det från någon förståsigpåare som aldrig fiskar själv och då få den vanliga vanföreställda synen på fisket. För vem har inte hört kommentarer som att:
Varför skall man ge sig ut och pimpla. Man fryser ju bara!
Är det inte bättre att gå till fiskbilen?
Varför fiskar du inte bara matfisk?
Fråga tillbaks då:
Varför golfar du? Det finns ju jordfräs att köpa!
Varför spelar du fotboll? Köp varsin boll istället så slipper ni jaga!
Varför går du på gym? Jobba dig trött på arbetet istället!
Eller också så skiter ni i dem sämre vetande och bara njuter av fisket för det gjorde Ronja och Emil!
Slapparmete de lux!
 
När det nappar lite mindre bra så kan man inta en ställning som passar semestern bra och samtidigt bara umgås på de varma klipphällarna. Snacka om att man får nöjda människor om de får prova på lite fiske emellanåt!
 
Nu får vi se vart och när det bär av på någon resa och det är som vanligt väder och känsla som hjälper oss att bestämma vart vi skall fara och alternativen är många. Synd bara att det blir avbrutet för några tävlingar under semestern och vi får se hur många som det deltags i. För vissa av dem är ju lite mer "viktiga"att deltaga i än andra
Och vart vi åker bestämmer ju som sagt väder och förutsättningar. Hos Matilda i Molde så regnar det och är kallt. I Jämtland är det kallt om mornarna så PEO nästan har rimfrost i skägget. I Orsasjön är det bara 16 grader och ingen vidare badtemperatur. Västkusten har det varmare i vattnet än i luften och har nog sett sina glansdagar då allt bara blir sjabbigare och dyrare i allt för rask fart.
 
Östkusten verkar ha det stabilaste vädret i år men vi får se vart det bär av.
 
Sköt om er så ses vi!
 

Kommentarer
Postat av: Lennart Larsson

Basteviksholmarna vid Skalhamn levererade bra med makrill när vi stod där med vagnen torsdag till lördag. Numera är det mest husbilar där och några få vagnar. Det är inte många år under de 33 år som vi haft vagn som vi inte stått där minst en gång. Blir lika glad varje år att det inte är förbjudet att stå där.

Svar: Vi får se om vi styr kosan däråt i år. Har inte bestämt än åt vilket väderstreck det blir eller när.Tack för tipset!
Tomas Leijon

2015-07-20 @ 19:23:53
Postat av: Storm

17,6 nu !!

Svar: Fortsätt värma!Kanske kommer om några grader!
Tomas Leijon

2015-07-21 @ 23:32:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0