Svart vecka!

Denna veckan har inte varit som någon annan vecka!
I söndags eftermiddag försvann Lisa Holm från Skövde då hon jobbat på cafeét i Blomberg. I början trodde jag att det bara var en tonåring som ville komma undan från allt och bara försvinna. Men snart skulle vi bli varse om att så inte var fallet. 
 
Allteftersom veckan gick så blev det bara mer och mer pådrag i sökandet efter henne och Missing People fick komma in och hjälpa till i sökandet. Folk gick man ur huse för att deltaga i sökandet och man såg de sökande vart man än var. Samlingsplatsen var strax utanför arbetsplatsen och de deltagande som alla bar reflexvästar syntes vart man än kollade.
 
Tankarna for i skallen tillbaks 22 år då Helena från Mariestad försvann efter en utekväll och förhoppningen även då var samma som nu att hon frivilligt skulle ha rymt med någon vän. Liknelserna var många och man blev orolig för Lisas skull att även detta skulle bli o-uppklarat och ingen avslutning blev i fallet. Skillnaden denna gången var att Lisa kände jag inte men Helena var en vän som man kände och trivdes mycket bra tillsammans med.
 
Men när det började hittas ägodelar utspridda som om man åkt omkring och kastat dem lite varstans lagom långt från vägen insåg man att allt inte stod rätt till. Vill man försvinna så lämnar man inte några spår efter sig och absolut inte sprider ut dem på detta sättet. Tankarna for men förhoppningen om att de skulle hitta Lisa vid livet minskade drastiskt för varje dag. Tankarna blev bara mer och mer pessimistiska och på fredagskvällen hittades Lisa död. 3 personer intagna till förhör och senare även anhållna. 2 män och 1 kvinna satt i arresten.
 
Dagen efter kom sedan rapporten att det var bekräftat att det var just Lisa som funnits men dödsorsak kunde inte yppas ännu. Förståeligt då det fortfarande är pågående utredning och kan sätta käppar i hjulet för hela utredningen. Senare kommer det även att det gäller Litauer som är här och gästarbetar. Så varför varför skall vi ta emot dessa gästarbetare? 
 
På lördagen var vi även på fotbollsmatch mellan Råda och Skara där det hölls en tyst minut .
Tyst minut på Rådavallen för att hedra minnet av Lisa.
 
Otäckt att vara med om denna tysta minuten då de flesta av tjejerna var i samma ålder som Lisa. Otäckt också då man själv har barn i samma ålder och det blev en riktigt jobbig minut.
 
Och när det kommer till det enda positiva med det är att det i alla fall kan bli ett avslut i fallet. Dock att det inte blev som man önskade men bättre än att leva i ovisshet. Positivt att polisen inte yppar för mycket innan det är för sent. Positivt med Missing People och de andra organisationerna som hjälpte till i sökandet.
 
Förutom själva händelsen så finns det fler som man kan spy galla åt och det är dessa djävla reportrar. Ligger och fiskar efter en felsägning som de kan spinna vidare på och poliserna fick hålla tungan rätt i mun varje gång de skulle intervjuas så att det inte kunde feltolkas så att blaskorna kunde sälja några extra lösnummer.
 
Och inte nog med detta så har detta avskräde till människor (reportrarna), ingen känsla för empati och har avhysts polisiärt ifrån familjen Holms egen trädgård. Fy faan vilka svin! Hur ända in i helvete har man mage till att närma sig till en familj som har fråntagits en medlem. Reportrar är väl det folkslaget som ligger lägre i status än våra politiker!
 
Ber om ursäkt för mitt ordval men det är vad jag känner.
 
Så om det är någon reporter som läser detta så ber jag bara att tänk er för och lämna familjen ifred!
 
Tankarna går till Familjen Holm från Skövde och man får bara hoppas att de klarar av denna pärsen och kan gå vidare i livet.
Ett ljus tänt för Lisa. Vila i frid!

Kommentarer
Postat av: Lennart Larsson

Riktigt bra skrivet Tomas, håller fullständigt med när det gäller journalister, saknar fullständigt känsla för empati.

2015-06-13 @ 22:07:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0