En helg i Dalarna.

Nu stundar slaget om Runn och det skall bli kul att få stifta bekantskap med vattnen i Borlänge och Falun igen.
Det är ju många som vallfärdar dit då det kan vankas kul fiske av abborrar oftast i den mindre storleken. (dock inte de minsta) Så det är många som har det som huvudpunkt i fisket om de inte har lärt sig att åka norrut över påsken vill säga för det är ju ett par steg häftigare.
 
Men vad som gäller i PSC så är det nu en ny ledare då Joakim Norberg tog över ledartröjan från Laxen i och med seger i senaste tävlingen. Laxen har ju haft ledningen sedan Nora-rycket och ligger nu "bara 4:a. Men det är intressant läsning och det är svårt att ta poäng i mer än en tävling än så länge. Den enda som tagit poäng i 2 deltävlingar är Jonas Gustavsson från Borlänge som även får gälla som favorit i helgen utan tvekan. För om han inte skall ta poäng i helgen har han gjort bort sig.
 
Trots att Chefen Nilsson dominerade förra årets upplaga om fisket på Runn och Laxen förhoppningsvis har tillfrisknat och deltager så står nog Jonas som ledare i PSC efter helgen. Han kallas ju inte mr 100% för inget. Och nu har han hemmaplan så det var en lyrboll bara att smascha in för honom?
Men det finns aspiranter som kan sätta käppar i hjulet för honom i form av många andra duktiga fiskare och det är besluten som fäller avgörandet. Skall man gå kort eller som Jonas och springa runt halva sjön för att hitta på fisken. Men man måste ju hitta dem direkt annars är man akterseglad.
 
Erik Södergårds är en av aspiranterna som inte nämnts men han är giftig och har även han hemmaplan. Och att Knalle-gänget far man ur huse för att deltaga här gör ju att det kommer flera aspiranter där med. Bilåkaren Andersén och Möller med de skitiga byxorna är 2 heta aspiranter till goda placeringar. Tror även att Mikael Engvall kommer att göra en god insats här och man får hoppas för hans skull att han kommer rätt från start. Men jag tror inte att det blir någon från Sveriges norra hörn som tar över eller behåller ledartröjan då de flesta därifrån stannar och fiskar Kälarne cup.
 
På söndag så anordnar Tibro SFK tävling på sjön Viken sin årliga 5-timmars (OBS ! start klockan 9:00 vid grusgropen) och det svider att inte vara där men man kan inte klona sig för att kunna deltaga överallt så då får det bli en helhelg i Dalarna. Och vad väderrapporterna säger så ser det riktigt gott ut så om ni tvekar på att åka ut så gör för guds skull inte det för det skall bli kanonväder i helgen så man kan nog i alla fall bättra på solbrännan och det behövs nog för att inte bli som Mankan när man far till Indonesien. för att komma som en riktig blekfis och spendera 8 dagar på en båt där man skall fiska i stort sett hela dagarna så kommer det nog att bränna i skinnet redan första dagen.
 
Men glöm nu inte att även om det är bra väder så är vägarna halkiga så ta god tid på er när ni åker till och från tävlingarna. När det är dagsmeja så smälter snön i kanterna av vägen och lägger sig på vägbanan. Och när mejan är över så fryser det till och blir snorhalt. Så ta det vackert när ni kör så att vi kan ses fler gånger.
 
Sköt om er så ses vi!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0