Äntligen Jämtland.

Efter ett års vänta har man nu äntligen fått komma upp till pimpelfiskarnas Mekka.
En taskig leverans gjorde att man inte kunde vara med på Vikfjärden på skärtorsdagen utan fick ha bilåkningen dagtid i stället. Men det är ju min andra hobby så det gick ju fint. Bara att börja njuta av det som är kvar av säsongen.
 
Dagens drabbning blev på Sporrsjön där vi har varit några gånger innan och man har inte placerat sig någon gång ännu men börjar hitta lite struktur på sjön. Man är ju lite för o-rörlig av olika skäl så det tar ju extra lång tid att bilda sig en uppfattning om än det ena och än det andra. Vissa platser där man hittar lite fisk läggs in i minnesbanken både på gott och ont. För om det nu var ett race på ett ställe ena gången och sedan inte under flera år får man inse att det var en engångsföretéelse. Och om det var trögt en gång så är det väl alltid kass just där?
 
Men planen vart man skulle gå var ju klar redan innan och minnesbanken skulle få lämna sitt veto. Då vi inte vare sig hann eller kunde gå långt idag så var det rutten som vi valt ut som skulle gälla. Ut bortanför de som satt vid stenröset och fiskade mört och kolla vart de fina borrarna går. Finns inga där så gör vi ett gäng hål inne i den grunda viken som sedan får stå och dra för det är ingen som vill fiska så grunt här? Och holla koll på Björne och Sundberg om de får något i Sundbergs vinnarvik är ju ett måste. Sedan vidare ut på öppna vattnet för att göra en Strengelsrudare. Sen måste det vara klart ju?!?!
 
Daniel och Alvin Ahlgren preppar inför den stundande dusten med sjöns fenbeklädda djur.
 
Laxen såg nästan över laddad ut.
 
Liten klunga mörtfiskare vid stenskravlet redan vid start. Den skulle bli ordentligt större allteftersom.
 
Starten hade redan gått då vi kom fram till stenskravlet och det var dålig frekvens på armarna så det var lätt att gå förbi dem och få det bekräftat att man inte skulle stanna där. Men på andra sidan skulle vi börja leta efter klunsar så Ronja fick testa att borra med skruvdragarn men det var i häftigaste laget för henne då isen var ganska blöt och det greppade lite för mycket för henne så jag fick ta över. Och visst var det ganska häftigt att köra med skruvdragare men vi får se vad jag tycker efteråt.
 
Första hålet och konstig känsla när pirken kom ned och vips så klonkade det till. Fin fisk på men släppte vid iskanten. Welcome to Jämtland. Ned igen och det gungar till flera gånger. Men fisken kom inte upp. Drog upp och kollade och jag hade ju ingen krok! På med en ny och napp direkt men fisken kom inte upp nu heller. Var tvungen att lyfta upp och kolla om kroken var borta men det var den inte. Nästa hål och 2 fina borrar direkt vid nedsläpp. Ett par bomhål och några små borrar men ingen ordning på det så det fisk bli att valla vidare.
 
Fiskade över mot grunda viken utan påslag och såg heller ingen annan som fick något vidare. Men in i viken och en ny skaplig abborre i 3:e hålet. Men efter ett helt gäng med bomhål så kom Ronja eftersläntrande med en fin sik. (hennes första) Men ett par fiskar blev det i alla fall men inte bra så det var bara att traska vidare. Fiskade bortåt på bästa sätt men redan efter 2 timmar var första batteriet slut. I och för sig så hade jag borrat en hel del hål men blev ändå förvånad att det inte höll längre. Måsta vara den blöta isen som sänker prestandan.
 
Efter ett par hål med jämna mellanrum bestämde vi oss för att flytta os lite längre så vi gick bort till en klunga (som hade gått åt höger) och där satt självaste herr Peo. Såg att det kom upp lite fisk men hoppsan de sitter med tafs! Plockade upp tafsen och testade och det blev fisk direkt. Men det var en mört som direkt följdes upp av en mört till och sedan en liten abborre. Men det var ingen fart på dem efter detta heller så jag valde att rata bort dem och fiska oss tillbaks.
 
Ville se hur det låg till på motsatt kant mot Sundbergs ställe så jag borrade oss däråt. Och ingenting hände förrän jag kom in till udden och fiskade på 1 meters djup. En skaplig borre kom upp och i nästa hål kom det 2 till. Var helt o-borrat här och hoppet var fortfarande uppe. För om det är så fin fisk på 1 meters djup så kan det ju gå fort om man får igång dem. Men det blev bara någon enstaka emellanåt. Och det verkade inte spela någon roll om hur grunt det var bara det fanns vatten under isen.  Hål-raddan som vi gjorde på morgonen var välbesökt under dagen så det var ingen mening att gå dit och bakmeta dem. Så man fick summera dagen med att det bara blev 23 abborrar och 2 mörtar strax över 3 kilo med ett snitt på 122 gram.
 
Var ju naturligtvis inget att komma med då fenomenale Sonny drar till med 33 pannor. Tror nästan at konten vägde samma som Sonny. Grymt bra jobbat. 2:an hade 23 kilo så det var ju en komplett kross. Roc´
n Roul vann Veteranklassen på 29 kilo och nytt PB. Bra jobbat Roul. Ronja fick ihop 1,6 kilo ochvar lite besviken på att hon inte kom över 2 kilo men hon fick ju en ny art så det var ju kul.
Fina fiskar på Sporrsjön.
 
Nu är det bara att verkligen ladda batterierna inför morgondagens 5-timmars på Gåxsjön Lövberga. En sjö som kan bjuda på allt. småfisk, klunsar, gashål huggkroksätande gäddor mm, mm
Men en sak är säker. Man får hålla i spöet i morgon för det kommer nog gå åt en hel del i morgon för dem som inte är beredda på vad som kan hända där. Men kul skall det bli. Äntligen är vi igång.
 
Kör försiktigt så ses vi i morgon

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0