Vikinganappet på Landsomfjärden anno 2017

Då börjar det tryta på påskfisket och resan har börjat söderut igen. Det är synd och skam att påsken är så kort. Borde vara ett par veckor tycker jag. Men livet har ju sin gång och det är ju bara att ge med sig och göra som man brukar. Denna dagen var det dags för Vikinganappet och kvällstävlingen. Och finalen i PSC som skulle avgöras på Vikinganappet. så vi bröt upp vårat boende i Strömsund och for ner till Gällö på Camp Viking och samlades. Många glada människor samlades i vårsolen som lös upp tillvaron här uppe i Jämtland.
 
Vanliga procedurer genomfördes och Ronja hade redan satt planen för dagen att gå över hela viken för att fiska på en udde. En präktig marsch för en snart 11 årig tös men hon ger sig inte så lätt. När starten gick skickades Ronja iväg och jag plockade färdigt själv för jag har ju lite längre ben än henne. Hon hade kommit en respektabel bit bort när jag väl kom ut på isen och skulle börja gå. Men det skulle nog bli varmt idag för det är inte riktigt lika molnigt som det stod på väderutsikterna.
Skapligt väder redan vid utgången. Och Ronja var en av de små prickarna i fjärran.
 
Traskade på i respektabel fart och halv-vägs över kom jag ikapp Ronja och fortsatte vidare. Var ju bara 9 minuter kvar av gångtiden och det skulle jag inte hinna. Men det är bara att bita ihop och inse fakta. Starten gick och det var ett par hundra meter kvar så jag fick traska förbi de som satt tidigare än utsedd plats och de fick fisk och det var ju skönt. För då är det inte döda viken i alla fall.
 
Gick fram till startplatsen och skulle fiska mig inåt. I andra hålet nyper det till med 2 matabborrar och 2 små direkt på det. Skön start! Fiskade mig in mot land och fisk nummer 6 var en lite bättre fisk på 5-6 hekto som svalde pirken på nedsläpp där det var en meter djup. Djäklar nu kan det bli Rock´n Roll fiske och tungt att bära hem. Men det var som om något hänger över fisket uppe i norr och fisken fortfarande går ensamma då det bara kom upp en eller 2 fiskar i hålen om det kom någon alls. Men det var många bomhål med.
 
Träffade på Engvall som satt lite längre bort och visst fick han fisk med men ingen vidare storlek vad jag såg. (hade väl blivit förblindad av min 6-hektos) Han fiskade sig mot mig men som den gentleman han alltid är så avvek han från "vårat " område och fortsatte längs med kanten. Fortsatte borra upp en hel del hål längs med land var ju planen från början för att fixa till en massa hål att gå och bakmeta i då det brukar funka precis som på Gåxsjön.
 
Men då de har fått stå och dra ett tag ser jag att en annan kommer och bakmetar hålen som inte fått stå tillräckligt länge och får fisk där det varit dött innan så gick även jag in och testade dem för att inte bli helt av med konfekten och få skörda det jag har sått. Och det blev några fiskar för mig med men hålen skulle behöva vila längre för att det skulle bli önskad effekt. Så när vi blev ensamma igen så vek jag av ifrån de hålen för att lämna dem i fred. Men det var samma visa vart man än gick. Det blev en här och en där men inga serier.
 
Efter ett tag gick jag in igen och då var det lite mer fisk. Visade då Ronja hur man skulle göra för att bakmeta och vad man skulle tänka på. Så även Ronja fick lite fisk med. Först i slutet av tävlingen började det nappa mer frekvent i gammelhålen och jag kunde summera 61 fiskar i stor variation. från 20- 600 gram. Så frågan var ju om snittet räckte så att jag kunde spräcka den där försmädliga 5-kilos vallen. Men det gjorde den med råge och jag vägde in 6,1 kilo och kom till och med på prisplats med detta. Första gången jag kommit på prisplats på Vikinganappet med så det var ett stort fall framåt.
 
Är mycket fascinerad av att jag återigen hade Daniel Ahlgren på platsen precis efter mig vilket har hänt lite väl många gånger i vinter. Segrade gjorde Martin Södergårds på 12 kilo om jag inte hörde fel. Och tyvärr så kunde inte Möller knyta ihop säcken utan fick se sig slagen på mållinjen. Men glädjande idag var att glidaren Leek fått ett nytt smeknamn i och med att han vann en ordentlig samling av "effekthöjande och säkerhetstänkande varor" Men när han även vann på ett lotteri så blev han uppkallad som "kondom-mannen"! Tror faktiskt inte han har hört detta för sista gången.
 
Ett stort fall framåt men man får ändå fara söderut och nu är vi redan i Sveg. Tänkte jag skulle in och nalla Martin Södergårds samlade fiske skrifter och se vad han har för hemligheter. Klocka har blivit för mycket nu då den redan blivit 8 så vi får ju ta hand om vad vi skall ha i magen. Men det råder ingen nöd på oss. Har ju en tävling kvar i morgon i Särna och det skall väl bli kul det med. Får gå ut med inställningen att det är Milsjön så kan det nog inte bli värre!
 
Men vi skall ha så kul som bara går i morgon och till er andra får jag tacka för en härlig pimpelsäsong och hoppas att vi ses på nästa.
 
Sköt om er så ses vi.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0