SM i pimpelfiske Burträsk 2017

 
Ja nu stundar SM i pimpelfiske  På Burträsket i Skellefteå.
Uppladdningen pågår för fulla muggar ute i landet. Frågorna haglar angående hur fisket kommer att bli och som brukligt så nämns både himmel och helvete i försnacket.
Har själv inga förutfattade meningar angående detta utan kommer att köra på som vanligt. Har ju inga alternativ då jag aldrig varit där tidigare.
 
Fredagen kommer att ägnas åt min andra hobby (åka bil). Och hela fredagen går nog åt till detta. Ihop med Blom, frugan och Ronja så skall milen dansa bort en efter en tills vi når fram. Och det skall nog bli 3-siffrigt i alla fall miltalsmässigt innan vi når våran huvuddestination. Kvällen kommer att gå åt till de sista smörjelserna och blandas med en hel del mat förhoppningsvis.För på lördag skall det åter finnas ork i kroppen för att kunna göra sitt bästa.
 
Larverna skall trimmas in i det sista och vem vet, kanske det inte behövs? Men det kommer jag själv inte chansa på och gå ut "naken" på isen. Men vad är det egentligen som gäller? Maggot, pinkies, bloodworm, mask eller råttsvansar? Det vet vi först till helgen och även hur man skulle fiskat. Kan ju inte vara omöjligt att få fisk där för även Lilja fick ju fisk och plockade hem 6:e platsen när SM gick där senast. Kanske han blir favorit nu när han även lärt sig att bowla?
 
Challe och Bralle som är med i laget har ju varit smarta att ihop med Ahlgren hålla sig uppe i Norr och tränat efter myskasuccen förra helgen. Bara de inte är övertränade nu! Vi andra har ju vilat oss i form och kanske blivit lite snyggare med. Men man undrar ju lite hur det är med isarna då man bor en liten bit från sjön nu. Hörde att det smält ordentligt i Jämtland så att det var högt vatten på isen och gick vågor i stormen. Men enligt YR så skall det ju hålla sig mestadels på minusgrader fram till helgen så det känns ju fint. Kan ju bli parkettgolv att gå på. Men man behöver nog inte förta sig i utgången då sjön inte är allt för stor.
 
Tipsen i pimpeltips-SM kommer in raskare och raskare och det är bara att rappa på med inskickningen för nu blir det inga fler tävlingar som kan användas som förhandsinformation utan nu får allt bli skåpmat. Må bästa man eller kvinna vinna denna hedersamma tävling. Och som sagt även om man inte vill tippa så går det ändå bra att skicka in pengar till barncancerfonden. Se info nedan. Och om man vill ha något att läsa om innan så kan man läsa på pimpelsport.se där Tikkanen intervjuat Anna Mattson efter hennes NM-silver förra helgen.
 
Sänder ut infon om hur du tippar pimpeltips-SM en gång till för dem som missat det
 
För 5:e gången skall vi genomföra denna tävling.
 
Reglerna är enkla.
Välj ut en fiskare i varje klass ÄHV, HV, Sen, ÄHJ, YHJ, ÄDV, DV, D-SEN, ÄDJ, YDJ .
Skriv in Klass, startnummer och namn som hittas på.http://ssfk.net/anmalningslistor-sm/
Lägg till tävlingens högsta vikt under lördagens fiske på Burräsk som gäller som utslag om det är lika poäng.
Eran "travhäst" ger er den poäng som den får placering. Likt reglerna i Internationellt mete. Blir eran fiskare 4:a så får ni således 4 poäng. Sedan räknas sammanlagd poängsumma ihop och den med minst poäng vinner.
Om eran tävlande ej kommer till start, blir diskvalificerad eller på annat sätt ej fullföljer tävlingen får ni antalet anmälda i klassen +1 i poäng
Kolla att ni skriver in rätt tävlande i rätt klass också för annars blir poängen som ovan.Glöm heller inte startnummret på din spelhäst då det kan finnas fler med samma namn och att jag kan hinna kolla att det blivit rätt med namn och klass. 
Rätt att deltaga: Alla som vill.
Pris: Vinnaren får en uppsättning av det gula pimpelsetet så snart poäng och resultat är uträknat. Samt den stora äran av att kunna Sveriges alla pimpelfiskare bäst.
Startavgift. Valfri och EJ obligatorisk men mycket rekommenderad. SMS:a Hopp till 72900 så bidrar ni med 50:- till barncancerfonden hur många gånger ni vill eller sätt in en gåva på PG 902090-0 eller BG 9020900 som även de går till barncancerfonden.
Om det nu skulle bli inställt så betalas inga pengar tillbaks men en god gärning är utförd.
Skriv ett mail eller lämna en lista till mig med era fiskare om ni träffar mig på en tävling eller kommer hit och lämnar den. Och ni får gärna spela på er själva för här gäller inte Jante-lagen utan det uppskattas om ni har er själva i eran tipslista.
Mailet skickas till: tomas@kinnevikensfritid.se senast onsdagen före SM-helgen
 
Kom ihåg att beräkna in de tidigare resultaten i vinter. Men glöm då heller inte att nu räknas endast abborre och vilka körde med skruvdragare eller ej? Kanske man ska räkna med NM som går av stapeln nu på lördag eller ställningen i PSC.
Den som vet mest vinner!
 
Daniel Blom, Lars Gullstrand, Kaj Hagström och Jan Branell är de tidigare mästarna.
Rekordhållare är Lars Gullstrand från Linghed som med sina 48 poäng krossade rekordet ordentligt. Kan det vara möjligt att slå nu under detta SM? 
Att det är svårt att tippa är det många som vet då de testat tidigare för vissa år så går ju storfavoriten bet. Minns ju i Falun där många trodde på Dan Esbjörs men fick ganska många poäng då han failade markant. Så det är många gånger säkrare att spela på en top 5:a än på en eventuell segrare.
Skriv gärna in era kontaktinformationer så att jag kan få tag på er om lyckan skulle vara framme.
Så tveka inte på att lämna in en rad och visa era färdigheter i kunnande om konkurrenter.
Lämna in raderna så snart som möjligt så att jag hinner sortera in dem.
 
Kör försiktigt så ses vi på lördag.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0