Skaraborgs DM 1 Internationellt mete i Lidan.

Första DM i Skaraborg gick idag i Lidan. Såhär en vecka efter Sensas Open och lite värme i luften gjorde att förhoppningar om fläskafiske ökade, om än bara lite men ändå! Laddade kvällen innan med jubileumsfest med Familjen Dafgård. Och man får ställa sig frågan om de inte är Skaraborgs egna svar på Bindefelt?
 
Att det brukar vara något extra när de ställer till med kalas är ju inget o-vanligt men det här var något långt utanför ramen och fyllde de högt ställda förväntningar med råge så det behövdes både en och två bägare extra som även de skulle svämma över. Mina förhoppningar då de bokat Villas högborg var ju främst på maten. Och då Mannerström är favoriten så ställde jag mina förhoppningar dit. Och då de skulle bjuda på underhållning så räknade jag med de lokala humorhjältarna i Kass humor och något lokalt coverband.
 
Men då familjen hade i all hemlighet ordat till något alldeles extra så blev det många överraskningar under kvällen. Måsta bara skriva om det trots att det är en fiskesida. Redan vid ingången satt ett gäng och spelade tradjazz på ett gemytligt sätt och man kände sig redan där välkomnad. In i hallen och lite bubbel med en välkomsthälsning av Thomas Dafgård så körde det igång. Dafgårds "egna" band Steam on körde ett par låtar vid minglet innan vi fick gå till bords. Diverse händelser härinne med med namn som David Hellenius och två ur kass humor som startade igång det hela.
 
Och när jag fick höra att Mannerström skulle komma dit så var jag nöjd. Fick även äran att bli serverad av honom och tacka för fiskbordet på jullunchen för 5 år sedan. Bättre sent än aldrig! Innan efterrätten som gjordes av Jan Hedh så var det lite underhållning där med. Hoppsan, det var visst Miriam Bryant. En stadstös som tror att hon är nåt. .Och visst är hon det. Fasen vad bra hon var live. Bättre än på radio och TV. Och innan efterrätten var slut så kom Hellenius och sa att det blir ju ingen riktig sommar utan en viss herre. Dra på trissor. Tomas Ledin dök upp som gubben i lådan. Kunde inte vara bättre timing på detta. Avslutningsvis blev det Rydell & Quick innan vi avlägsnade oss från kalaset. Svårt beslut men vi var mycket nöjda med denna festen. Tack för det Familjen!
 
Men vila måste man emellanåt och på morgonen kännde man ändå av den underbara lördagskvällen då man tryckte ned flingor med mjölk och kunde inte sluta tänka på den fantastiska köttbiten Leif bjöd på dagen innan. Man blev nog lite bortskämd! Men in med alla delar och undrade varför man hade en röd bil men gnolade på Black car? Ut med grejerna på sträckan och lotta plats och fick den enda pegen jag inte ville ha. plats 4 på Sensas precis ovanför röret. Oftast sämsta platsen på Int-mete men kan vara bra på tradmete. Första dagen på Sensas var det ju sämsta platsen och jag fick hoppas på att värmen gjort sitt så fisken gått inåt.
 
Fick låna T.A.P av Challe igen och det är ju aldrig kul att låna någon annans spö men så fick det bli. 2 platser mäskades upp T.A.P och 7 meters med 2 olika blandningar. En vanlig och en som skulle testas i alla fall en gång till innan den ratades. Den funkade sämre än hästskit på Sensas men det kan ha berott på några yttre omständigheter. Den vanliga lades på T.A.P toppad med levande jokers och lite frysta maggot och några pinkies.
 
Starten gick och jag testade 7:an först med mask men det var dött. Och då Blom och Askolin uppströms började plocka direkt fick jag byta spö och testade med en lyspinki och 2 blodisar. Men det var som att det var något fel på flötet för så fort det ställde sig upp så sjönk det. Fisk omeddelbart i löpande fart men det var alldeles för små. Loppor i 50-gramssorlek duger ju inte hur snabbt det än går. Testade med mask men det gick bara långsammare att få napp. Och efter ett helt gäng med små loppor så fick man slutligen 2 småbrax på 3-4 hekto. Testade igen med mask men det blev markant sämre så det var bara att gå tillbaks till blodis. Vad är det som händer? Kommer det att fortsätta att vara blodisfiske i Lidan eller går det tillbaks till mask och maggotfiske snart?????
 
Pierre på udden började plocka bra han med men det lät som att Askolin och Blom hade det ändå bättre då de munhöggs med varandra om hur mycket fisk de fick. Fick aldrig några ordentliga braxar men i alla fall så kom de in på 7-metersplatsen emellanåt och gav lite respons på mäskningen på traditionellt Lidanmanér och då man växlade mellan platserna så kunde man plocka en eller två pankor innan det dog. Mask började fungera bättre allteftersom men blodisen var överlägsen. Behöver bara se till att ha rätt tafsar i ordning så att krokningarna kan bli optimala. Knepigt att man började gnola om att sommaren var kort mitt under tävlingen i solskenet.
 
Vägde in 13 kilo på platsen ändå och det var mer än jag trodde sedan innan då det har varit en hat-plats att sitta på och fick en 3:a efter Blom och Askolin som satt lite lämpligare och fick dit de grövre braxarna men brände de flesta. Blom hade 23 och Askolin 19 så det var jämnt emellan dem. Jag och Pierre slogs om 3:e platsen där jag gick segrande ur striden då Pierre ena spödel gått av och störde ordentligt. På B-sektionen vann Challe på 24 kilo (plats 7) med Hjelm strax efter (plats8) och Jompe tog tredjeplatsen.
 
Fick lite mer styrsel i grejerna med hjälp av T.A.P men det krävs lite rutin med spöt och man får väl hoppas att den hugande sponsorn raskar på så att man kan få iorning på fisket. För långspö och rullspö räcker ju inte var gång. Ej heller att gå fram med löjpiskor som brukar räcka för att kvala in sig till SM. Men löja kan man fiska i stort sett jämt och om man skall vinna så krävs det bottenfisk och det är det som är roligast. Löja är mer monotont och bara ett sätt att träna på att kroka av och ha kvar betet rätt på kroken och det är ju en konst i sig och måste tränas på emellanåt det med. Men då man har så mycket löja i vattnet så blir det ingen höjdare att träta efter dem.
En av alla påsar idag med blandad kompott av brax, björkna, mört, abborre, löja och snorgärs.
 
Bara att träna på med tekniken så att man får kontroll på grejerna. Och det nya mäsket var inte helt kasst och nu är det inte bara konsistensen jag gillar och jag kommer att använda det igen. Närvarhur får vi se. Men långa spön är det som behövs just nu. Övning ger färdighet!
 
Sköt om er så ses vi.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0