R.S.T avgjort. Knyppelkurs sökes.

Nu har 2018 års R.S.T i pimpelfiske avgjorts på sjön Alsen i Askerssund.
Örebroarna bjöd in till denna tävlinge och det var med blandade känslor som Örebroare, Värmlänningar och Skaraborgare äntrade isen. Alsen är ju en sjö som kan bjuda på det mesta och det är sällan samma ställe som ger vinnarplatsen 2 gånger. Konstigt att man inte har riktigt samma känsla för denna som för Gryveldammen.
 
Men vid utgång hade man lite planer på än det ena och än det andra. Men då man hörde lite på de andra så kunde man gott avvakta innan man gick iväg. Och då avruskningar fanns dels på hamndelen/inloppet och dels i utloppet mot Vättern så var ju arenan minskad lite. Med avruskningen mot hamnen kom man ju inte riktigt fram till Stanges vinnarställe förra året. Och det skulle nog strömma ned lite för mycket kallvatten där så det skulle vara kört där.
 
I utloppet skulle det nog vara samma sak men lite större chans att det var fisk där trots att det skulle strömma på lite. Men det berodde på om det var många som skulle dit om det var någon mening att traska iväg. Och själv trodde jag att startviken skulle vara klart bäst då det inte strömmar där och är ju hur säkert som helst!
Så det var ju bara att se vart alla gick.
 
Utgången gick och folk drog iväg åt olika håll och det var ju perfekt före så man kunde gå utan halkbroddar och ej heller med höga knän. Ett pärlband med fiskare åt vart håll och med såväl Stangemannen och Rosén kvar i starten så kan man ju inte vara helt fel. Efter lite dåliga vitsar och mycket spaning ut på vart alla tog vägen så gick vi väl ut på isen. Det var ju inte många kvar i startområdet så då blir vi ju inte så många att dela på fisken. Men Stange fick myror i brallan eller kom på bättre tankar och for bort snabbare än en avlöning i raskt tempo. Rosén gick lite snett ut åt höger och jag och Ronja började vid yttersta bojen 100 meter ut.
 
Tanken slog mig då att det var ingen Nora-fiskare i närheten av mig och då brukar det vara en illavarslande signal. Men å andra sidan skulle jag nog vara glad att de inte skulle komma och norpa fisken för mig och Ronja. Enda gången det kan gå bra utan Norafiskare i närheten är väl på Siksjön i Hällefors där jag kan klara mig själv. Starten gick och det blev fisk i de 3 första hålen och sedan ett par bomhål inåt. Sedan utåt och ett par till. Ronja började redan då dra ifrån och jag fick kämpa för att inte bli helt frånsprungen.
 
Fiskade runt i viken och gjorde ett utfall utanför vänstra udden där det var en massa fisk som simmade på linan men ingen ville nappa oavsett vad man än stoppade ned. Men det blev bara en lååååång utdragen pina utan någon effekt på mitt egna fiske. Fick 30 abborrar som vägde strax över halvkilot och Ronja krossade mig, nej förlåt pulvriserade mig med dubbla vikten och endast 15 gram från att bli värsta junior i alla klasser. Så nu får hon inte åka med i morgon!
 
Allteftersom kom det in fiskare från alla delar och slutligen fick vi reda på resultatet och Glädjande så var det flera goda resultat förutom Ronja. Terese Blomgren vann Damklassen med 4,6 kilo och Challe vann Veteranerna på 4240 Claes och Pierre gjorde goda resultat med Benny nåt kilo efter och har toppat formen tills morgondagens tävling på stråken så man får väl leka följa John efter dem då det säkerligen inte finns några Nora-fiskare på isen.
 
Men dagens skräll var nog dagens segrare. Inte bara att det var Niklas "Nille" Gustavsson utan att han körde med balanspirk och petade upp 6680 gram och lade grundstenen till Örebro:s 5-kiloseger över Skaraborg. Värmland var 5 kilo ytterligare efter men var starkt descimerade idag då det måste ha gått några baciller i bussen till SM förra helgen och många SM-deltagare saknades. Krya på er!
 
Men nu skall jag och Daniel Malmquist 38:a och 39:a idag söka in på en knypplingskurs för nåt måste vi väl vara bra på. Och inte är det pimpelfiske i alla fall. Funderar på att ta en kurs i Gullspång då det nog är byn som ligger mest i mitten mellan Lisch och Karlstad. Så vi får väl se vilka kreationer vi kan klara av. Daniel har visst redan skrivit en lista på vad han skall göra och han skulle börja med att knyppla en carryall, virka ett parasoll som skydd mot solen samt att sticka ett nytt keepnet. Kan ju vara en bra start för framtiden så man vet att man får grejerna i tid!
 
Temepraturerna växlar ordentligt mellan plus och minus så ta det vackert på vägarna i morgon bitti för iskristallerna som kom upp i dimma under kvällningen fryser till så det blir såphalt då temperaturen återigen har ett litet streck framför siffran vilket anger att det är kallt och kristaller bildas. Detta ger halkiga körbanor så jag hoppas ni kör försiktigt så ses vi.

Kommentarer
Postat av: Nille

Hade behövt balanspirk på alla serietävlingar i vinter "för att få någon bonus" men igår åkte den ner i skryllan!
Retade upp dom med lillpirken först 😁

Svar: Gött jobbat Nille. Grattis till SMplatsen med i lag.
Tomas Leijon

2018-02-17 @ 21:09:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0