Mellandagsträning i Lidan 8/7-18

Mitt emellan alla tävlingar så var det dags att damma av meteprylarna för att se hur de fungerar så man inte glömmer av. Debaclet i Svartån på andra landslagskvalet satt i bakhuvudet och allt kunde ju ha gjorts bättre.
Inget år är ju det andra likt och detta året har ju haft med sig en hel del värme och sol och grundvatten-nivån är lägre än den varit i mannaminne. Och allt påverkar ju fisket. Inget är som det brukar och det verkar vara vissa som inte fått i sina nät i år för det var ordentligt med gös som varit gott i stöten på många ställen i år. Tror inte det har varit några extra gynnsamma lekar utan helt sonika att det är mindre med mängdfångande redskap som ligger i sjön. Kanske vore något att ta fasta på fiskeriverket?
 
Men som vanligt så gäckar gösarna mig och vill inte hänga med hela vägen. Nästa pass skall jag banne mig köra med stingerkrok. Men det är ju så med vissa fiskar och det är ju just gösen och kattfisken som är svårflörtad och förut var det även sutaren men den har det släppt då man har fiskat lite ruda och i samband med detta formligen vräkt upp sutare. Synd bara att de största grisarna har massakerat grejerna så att linorna sprängts i de vildaste rusningarna eller i vissa fall av tyngden.
 
Men nu skulle det metas och då det skall förberedas för kanalfiske så var det det som gällde. Ingen tid att åka ända till kanalen men å andra sidan så har ju Lidan betett sig ganska kanal-likt de senaste passen och kanalen har ju varit fröjdigt fiske med massvis av grann fisk av flera arter. Senast med en hel del grann abborre i stöten. Vet inte om det var värmen som har påverkat dem  eller vad det är som har gjort detta. Men nu skulle jag ner till Lidan. Så det var bara att ta fram 2 kg kanalmäsk och 2 kilo urban soil. 2 kg mäsk eftersom det är Lidan och mer fisk som äter av den. Annars är det ingen skillnad emot kanalen. Lite gamla maggots och några fräshare och lite luktboosters så skulle det nog bli bra.
Enklast möjligt med 2 toppar och första platsen nedanför ravinen. Men det var ju skugga i alla fall.
 
Testade först med att fiska helt o-mäskat och det var helt lönlöst för jag hade inte ett enda napp under tiden mäsket trimmades ihop. Men grundade ordentligt med 1, 5 kilo mäsk och all urban soil för att spara lite mäsk att underhålla med om det skulle behövas. Och redan under mäskningen så kom första nappet. Snacka om respons! Andra utlägget och första braxen. Ja det verkar ju bli bra det här. Men det var en start som det har varit de senaste gångerna och en riktig rusch som helt plötsligt dör ut.
 
Men det gick i vågor och då det var ingen ström alls så fick man trixa lite med grejerna och det var ju det som var meningen med detta pass att leta reda på vilken metod som var effektivast och hur man krokade säkrast och då måste det ju nappa så man inte bara krokar i tomme. Dagen till ära så hade jag maggot, mask och pinkies och skulle testa vad som funkade bäst och frågan var om man skulle knäcka koden innan solen klev fram bakom träden och hettan blev påtaglig igen.
 
Tester pågick hela tiden och det var fisk av olika dignitet som nappade för mig. Mest brax från 0,1-2 kilo men även björkna, mört, abborre och till och med en snorluva. Fick även se lite sarv simma upp på kanten ihop med alla mörtarna som simmade längs med strandbrinken och matades med lite pinkies. Lattjo att se att det finns sikt-djup i Lidan mer än 2 cm som vanligast är utan nu kan man nog se 50 cm. Ur led är tiden!! Men till slut så bytte jag topp till en med helt annorlunda sänkesbestycknig och med de tidigare erfarenheterna under dagen så får man nog säga att koden var knäckt. För nu var det fisk i varje utlägg och alla krokades och det blev bara bättre och bättre. Men efter 3 timmar på plats blev det alldeles för varmt och när koden var knäckt så var ju det passet fullbordat.
Resultatet blev ju helt OK till slut med blandad fisk 20-30 kilo efter 3 timmar
 
Och det som var skönast med detta var ju att koden knäcktes. Tyvärr var det ju samma kod som gällde i Svartån men den gången knäckte jag den inte. Får väl göra något pass i kanalen längre fram så att man kan bibehålla formen inför stundande kval och lag-DM. Men man får ju alltid lite nya idéer varje gång man gör något pass och det är ju läropengar i allt så snart är jag rik!!!
 
Sköt nu om er och drick mycket vatten i värmen så ses vi nästa gång

RSS 2.0