Chack matt.

Satt under midsomaraftonen och åkte på däng i chack mot svärfar. Hade en laginsats med Ronja och skulle samtidigt förklara hur pjäserna fick flytta sig och att man skall tänka på alla spelare samtidigt. Insåg då hur chack speglade det vanliga livet med rävspel och taktik med manipulerande drag såväl offensivt som defensivt. Man kan ju förklara pjäserna lite olika men här är min:
 
Bonde: Finns 8 stycken till varje spelare och utgör gräsrötterna i spelet. Har ingaspecialitéer utan går ett steg framåt medans det slår snett. Dock vid första steget kan de ta 2 steg men endast då. Kan ju liknas vid urbefolkningen som deltager på en pimpeltävling. De flesta går kort medans ett fåtal går en längre marsch före starten. Under tävlingen blir det inga längre förflyttningar. Kanske har de fuskat med frukosten för att snabbt komma till tävlingen och då inte har någon ork kvar efter första förflyttningen. Dessa kan dock blomma ut om de når andra sidan då de transformeras till en Dam- se nedan
 
Tornen: Pjäserna rör sig enligt ett rakt mönster men kan förflytta sig längre sträckor såväl framåt som bakåt. Liknas vid de rutinerade hemmafiskarna som går raka vägen till hotspotsen utan krusiduller. Stark och säker men inte vassast på planen. Knaske lite av dörrvaktsmodellen med en IQ-biff som liknelse.
 
Hästen: En pjäs med ett o-ortodox rörelsemönster. 2 steg framåt och ett åt sidan. Detta gäller i alla riktningar på planen. Liknar mig själv vid denna pjäsen då det inte är några monsterförflyttningar men gör avstickare åt helt oberäkneliga håll. Borde hållas ett öga på då det försvinns in i någon vik som nästan inte finns.
 
Löparna: Rör sig diagonalt över spelplanen på samma sätt som tornen men diagonalt istället för rakt. Kan liknas vid Svegarna som rusar hur långt som helst rakt över spelfältet. Enda som stoppar dem är att spelplanen tar slut.
 
Damen: Den fulländade pjäsen. Rör sig med strikta rörelser i alla riktningar såväl rakt som diagonalt. Gör dock inga galtasprång åt sidan som hästen gör men är planens dominant. Liknas vid Lotta Engvall som är stabil i sina insatser och klarar av det mesta. Har inga större svagheter men finns bara i 1 upplaga per spelare om man inte lyckas förflytta en bonde till motståndarens strandkant.
 
Kungen: Pjäsen som hela spelet kretsar om. Förloras denna så är spelet slut. Kommer inte att kora någon som kung då det skulle vara föga smickrande med denna beskrivningen. Rör sig lamt med ett steg i taget. Har inga styrkor utan får förlita sig på att alla andra banar väg och skyddar honom. Står med damen som säkerhet vid start men blir mycket utsatt så fort han lämnar damens sida. Kanske något för C-G att tänka på? Har dock en möjlighet att göra rokad med ett torn om ingen av dem har rört en fena. Är ju inte så troligt då bägge brukar vara ute och frejda sig på olika ställen.
 
Ronja tyckte det var kul men krångligt och vi återgick till 3 i rad istället som även det har sin charm.
 
Nu får vi se bara vart det bär och när. För nu finns ju möjligheten att ta sig till någon plats där batterierna kan laddas och man kan bara vara och ha det gott. Lite fiskegrejer åker med med stor variation så att man inte behöver få abstinens om andan faller på. Ronja är dock förståndigare och har endast 3-meters metspö och ett krabbspö med tillhörande hink. Värmen är ju ryktesvägen på gång men kommer nog inte upp i badtemperatur för min del. Men jag skall nog lyckas ha det bra ändå.
 
Trevlig sommar på er alla.

Sol, vind och vatten...

Så skrev Ted Gärdestad på den forna tiden.
Tiden då man sprang omkring som en liten knort och bara väntade in sommarlovet med alla dess fröjder. Cykelturer till Farfar med ett välbehövligt metepass vid kvarndammen i Holmestad för att meta upp en braxen och få en festmåltid ihop med Göran.
Den tiden är nu svunnen och man får se sina egna barn fara omkring på än det ena och än det andra. Att skillnaden är stor mot förr är det ju ingen tvekan om för själv var man nöjd om man fick sova över någon natt emellanåt hos farfar eller storasyster. Bägge bodde på landet och där har man mer frihet och fantasin får flöda fritt. Idag när allt är upphausat och maxxat så är det inga småsaker som duger längre utan det skall vara utlandsresor med så många bekvämligheter som möjligt. Att vara utan full åtkomst till internet är även det ett krav för man måste ju facebooka, skypa, kika och twittra om det minsta lilla. Instagram skall fyllas i nogrannt in i minsta detalj så att alla kan veta exakt på vilken sida av sängen man har gått upp på. Glömmer man då inte att se om sig själv först?
 
Tar man inte hand om sig själv i första hand, hur skall man då kunna ta hand om andra?
 
De flesta känner nog med sig att om de inte själva är vid god vigör kan de inte ge positiv energi till andra och den onda spiralen är i full gång.
Att dokusåporna har tagit för stor makt över folket har nog inte undgått något för pakter och allianser sluts bakom ryggen med ont rävspel för att manipulera ut "motståndarna". För dessa pakter och allianser finns överallt. Förutom på TV så finns de på arbetsplatser, skolor, fritidsutövanden och i stort sett vart man än tar sig fram. Tycker själv det liknar de forna öst-staternas korruption där man köper sig fram i livet. Finns dock ett par gyllene själar kvar som har moralen kvar att visa något positivt utan att för den delen enbart ha det för egen vinning. Hoppas att det är de som vinner i slutändan.
 
Nu har jag 480 minuter kvar att jobba innan den stundande semestern överöser mig med ny energi. Och det behövs då dokusåpan på arbetsplatsen kräver allt för mycket. Tycker själv att den inte kommer upp i sandlådestatus och det skall bli skönt att få en paus i det hela. Tur att man har en härlig familj som ser till att man klarar av att vara stark.
 
Vad det nu blir på semestern återstår att se. Som vanligt så är inget planerat och tar gladeligen emot positiva förslag om vad man kan göra. Har som sagt inga planer men kommer att följa solkartan så gott det går. Husvagnen är laddad av frugan så den är bara att koppla på och dra iväg med till något ställe där man kan må rktigt bra. Förra året på Orsa camping blev bra med en härlig camping på Orsarivieran med besök på björnparken och Tomteland vilka båda rekommenderas. En sväng till Vimmerby eller Kolmården kan det ju bli och en tur till västkusten är väl ett måste?
 
Huruvida det blir något fiske eller ej beror på vart vi åker och hur vädret är. Är ju en bra batteriladdare att bara få svinga med spöt eller sitta bakom flötet som ett fån. Spelar ingen roll om det nappar eller ej för det är själva principen. Kanske det kan bli ett ruda-pass om vädret blir rätt och vi inte är på bortaplan just då för det är ju ett spännande fiske. Själva känslan då det bubblar för fullt runt flötet som börjar gunga. Man vet inte om fisken nappat eller bara simmar på linan. Flugspöt var det länge sedan jag använde så det kanske får åka med.
 
Runt omkring ser jag hysterin kring vampyrerna. Stange är ute och lyfter på ekon medans hemmafiskarna i Vänern har guldrusch efter gösarna. Cecilia tar sin 3:e över 10 pannor och alla pratar gös. Vilket är då det effektivaste betet? Jig och wobbler dominerar medans några föredrar betesfisk. Men i vårat område är det nog vanligast med traditionellt jig-fiske på botten stående gös. Vertikalfisket har inte blommat ut här ännu men några själar har vågat anamma detta fiske och börjar hitta rätt även här. Vore förresten lite kul att göra som några Örebroare. Åka till Jämtland för att jigga abborre. Tänk er själva att komma ut på Malmsjön en het sommardag i en liten båt med några Relax-jiggar med sig. Hitta stimmet och sedan få luns efter luns. Låter ju inte helt ur-tråkigt det heller.
 
Matilda harvar på uppe i Nord-Norge så henne får vi väl inte se förrän i Augusti då hon skall sluta sitt sommarjobb hos Kurt på Saltstraumen brygge. Satte ett mål som kan vara svårt för henne att nå upp till med målet att få en flötmetad kattfisk från bryggan. Omöjligt? nädå men inte troligt. Vore ju en bedrift om något att lyckas med detta. För själv har jag inte hört talas om någon som lyckats med detta men heller ingen som försökt. Har ni själva lyckats med något udda eller "omöjligt" Det har jag. Senast på mete-SM i Tranås för att uppfriska minnet. Att göra som i Lidan i Svartån är inget att rekommendera men visst kan det gå vägen någon gång.
 
Nej nu är det bara att se fram emot sommaren och jag önskar er alla en riktigt trevlig sommar. O-avsett när ni har semester.

Stöldraider i Lidan

Det var då själve faan att folk inte kan se skillnad på mitt och ditt.
Nu har det hänt igen att det har stulits båtar och snurror. En arbetskamrat skulle ut och fiska med barnen i Lidan men när han kom ned dit där båten skulle liggaså var platsen tom. En gammal landstigningsbåt med 8 hästars snurra var spårlöst försvunna. Slokörade fick de vända hemåt igen utan att få fiska alls. Senare hittades båten uppkörd till Närefors som är kraftstationen i Lidan. Där låg båten sänkt på botten. Snurran var bortsläpad och släggan som användes i normala fall för att sätta fast båten med hade använts för att slå 8 hål i båten så att den sjönk ordentligt. Pojkstreck är ju det första som ringer i klockorna. Dels för att 8-hästaren fått släpas bort och lämnat ett spår i marken, dels för att båten var sänkt. Vilken tjuv hade lagt manken till att sänka båten och dra uppmärksamhet till sig med bonkande i båtbotten?
 
Trodde att det var nog med detta men fick höra att de fått reda på ännu en stöld via facebook. Denna båten var en plastbåt med en 20-hästare på som även den var spårlöst borta. Är det en liga eller bara tillfälligheter? Brukar ju inte vara stöldraider så här års utan komma först på hösten när det kommer suspekta skåpbilar till hamnarna ett par dagar innan stöldturnén. Men då brukar det ju länsas på allt som finns att tillgå i motorväg och snabbt går det. Blev ju själv av med min 30-hästars Hondamotor då en kamrat ringde till mig en lördagmorgon och undrade om jag hade motorn på service. Båten låg längs med bryggan och både motorn och reglaget var bortmonterat. Ekolodskablarna var avklippta och givarna borta. I övrigt var det inte en enda skada på båten. Fanns inte en flisa kvar av hänglåset som var av godkänd klassning så de hade troligtvis använt kylmedel och slägga. Så denna gången rörde det sig troligtvis om proffs som utförde stölden. Om man nu kan kalla dem proffs för att vara tjuv är väl ingen proffesion?
 
De som lägger märke till något konstigt kan ringa direkt till polisen för att stoppa dessa semesterhuliganer. För vem vill ha fiskeresan saboterad av dessa luspudlar. Nej man borde nästan ta fram brännbollsträna och gå man ur huse för att prygla upp dessa som håller på med detta ofog. Är det inte erat så kan ni låta bli det.
 
Hoppas nu att det löser sig för de drabbade men flera av dem är ju inte ens försäkrade för liknande då det "bara" är en enkel båt med en enkel snurra. När det kommer till försäkringarna så har bolagen både hängslen och livrem då det gäller reglerna när det gäller när de betalar ut. Själv hade jag försäkrat i IF och de skötte sig exemplariskt då jag som tur var hade ett godkänt lås. Har man snålat med detta så får man inte ett öre. Helst ska grejerna stå inlåsta i ett garage med flertalet låsmekanismer för att ens ta sig fram till båten för att försäkringen skall gälla och jag vet sådana som tecknat specialförsäkringar just för det marina och även där gäller samma sak. Om man är ute och använder grejerna får man nästan anlita securitas om man vill lämna båten vid något tillfälle. Så det är nog ingen skillnad vilket bolag som anlitas för reglerna och avgifterna är nog ganska lika. Men man får läsa det finstilta så att man uppfyller alla krav som ställs på dig som båtägare om olyckan skulle vara framme.
 
Värsta stölden som jag hört talas om var väl de från Skövde som varit och trollat på Vättern med utgång Hjo. Efter fisket drog de hem båten och ställde den i garaget. Dagen efter skulle de ut och fiska men hade då inga motorer kvar. De hade kännt sig förföljda på vägen hem av en suspekt bil men trodde att det bara var inbillning. Hur det gick för dem med försäkringen vet jag inte men det borde ju inte varit några problem då den stod inne i garaget.
 
Det finns ju även GPS-sändare att montera på utrustningen men tjuvarna är väl så moderna att de har utrustning med sig för att döda dem och ändå stjäla utrustningen.
Nä håll ögonen öppna så att ingen tar något olovandes för de kan bli så fasligt ledsna att de till och med skriker som Ronja Rövardotter hade sagt!

Kanterna dominerade i Mariestad

Dagens fiske i Mariestad var våran andra deltävling i Distriktsmästerskapet för Skaraborg.
Väderutsikterna var goda med 4 sekundmeter och övervägande sol. Sträckan i Mariestad är ju som bekant en sträcka som kan bjuda på allt fiske från värsta lunsdragningen med tunga keepnet till ökenfiske där Göta kanal framstår som ett fiske-bonanza.
 
Sedvanliga procedurer där Micke gled upp i mete-limon och plockade upp alla 3 Lidköpingsfikare och transporterade oss till potatislagret i Mariestad. 8 glada fiskare samlades och bar ner grejerna til å-kanten. Benny saknades då han inte hittat sina drag till detta fisket. Kanske han är Jet-laggad efter Norge-resan?
Saknades gjorde även ett par deltagare av olika anledningar men det var bara att köra igång. Att platserna 1,2,3 och 8 brukar vara bättre än de andra, med betoning på brukar så var ju plats 6 inget bra nummer att plocka men skam den som ger sig och trägen vinner. Pelle Hagman drog 1:an, Micke drog 2;an och Askolin fick 3:an flankerad av Challe på 4:an. B-sektionen satt Pierre först och sedan kom jag. Sedan var det Persson på 7:an och tyvärr Rosenkvist på 8:an. Vem som helst men inte just Rosenkvist. Han är ju sådan att ger man honom lillfingernageln så ryker hela armen ända in till naveln. Under har skett förut men det är ju som om Zlatan skulle få skjuta straff utan målvakt!
 
Feeder och matchspö gjordes i ordning och det var hemskt vad skön linan var på matchrullen som jag lånade ut till Anssi förra året. Den får det bli mer av för så lättkastat har jag inte haft det på länge. Tack Anssi!
4,5,7 och 9 gjordes i ordning de med men övertygelsen på rullspöfiske stod fast. Mäskade upp på långspöna och fortsatte med feedermatning tills startskottet gick. Började med 7:an då denna platsen fått vila ett par minuter och det kunde ju ställt sig fisk där. Men nej ingen lyfte sina långspön så jag testade framför fötterna då det blir en meter djupt direkt och kan ibland stå lite sarv där men inte idag. Ut med feedern apterad med en saftig Tofta-mask men det hände ingenting. Den enda som fick fisk var Rosenkvist som fick en skimmer i första utlägget. 22 minuter tog det innan första nappet kom på feedern men inte mer. Efter en halvtimme kom det en sån där härlig bugning i spöet för att sedan bli slappt igen. Nappet var precis som ett färnanapp och just Färnor finns det gott om på sträckan. Efter 50 minuter tog jag fram matchspöt och direkt fick även jag en skimmer i 7-8 hektosklassen. Skönt, nu har jag hittat rätt tänkte jag medans Rosenkvist drog upp sin 34:e fisk.
 
Flera drift senare var jag nedtryckt i skorna igen. Och det var ordentligt eftersom skorna kastats av i boxen då det var som att sitta i en kittel vid vattenbrynet. Shorts och keps var det som gällde upptrimmat med ett par solglasögon. In och testa med långspöna igen men inga fiskar hade ställt sig på platsen. Såg då att Pierre och Challe satt och piskade smålöjor som om de kom från Dalarna. Men detta intresserade mig inget då det var brax uppe och rullade längs med hela sträckan. Fortsatte träget på den inslagna banan men fick aldrig någon ordning på fisket. Persson tog ett par fina färnor och nån guling och fick nästan 5 kilo medans jag fick 1,1 kilo på mina 6 fiskar varav 2 pimpelfiskar. Rosenkvist fanns det inget att göra åt då han vägde in över 11 kilo blandfisk. Sistaplatsen stod då mellan mig och Pierre med sina silverfiskar. Han hade nu petat ihop hela 1,3 kilo och spöade skiten ur mig. Så nu har vi samma poäng inför höstens avslutning på serien.
 
På A-sektionen vann Naturligtvis Pelle Hagman med 3.8 kilo följd av Challe, även han över 3 kilo. 3:a kom Askolin och Micke blev som jag 4:a.
Kommer bli jobbigt för Rosenkvist då han kommer att få livstid. Man ser inte mellan fingrarna då det gäller serie-mördare. Att han redan efter 2 tävlingar avgjort serien är jag ganska säker på då den som har störst chans att klå honom är Blom som då skall fiska ikapp 18 kilo i Göta Kanal!
Att han skall få chans till kortare straff tror jag inte då han är en notorisk återfallsförbrytare för han gjorde ju processen kort även förra året med en ordentlig kross redan i Lidan på första tävlingen.
Bra jobbat Patrik!
 
Patrik Rosenkvist med en av alla sina fiskar från dagens batalj i Tidan.
 
Knepigt ställe det där i Mariestad för det kan bjuda på alla möjliga variationer av fiske. Att det oftast är rullspöfiske som gäller är nog de flesta överens om. Men likväl kan man vinna på T.A.P eller genom att fiska microb-löjor. Arterna man kan få är Abborre, mört, snorgärs, björkna, brax, färna, löja och sutare. Finns ju mer arter men dessa är mest frekventa. Alla dessa kom upp idag förutom sutaren. Men nästa gång!
 
Nu är det troligt att vårsäsongen är över för min del. I varje fall vad det gäller tävlingsfiske. Hade lite förhoppningar om att åka och hälsa på Matilda över midsommar uppe i Saltstraumen men flygresorna var allt för kostsamma. Kanske det kan bli ett senare tillfälle som bjuds.
Det kan även bli nåt pass till karpsjön för att se om det går att lura någon där. Det gick ju inget bra förra året men de måste ju finnas kvar. För inte kan alla ha blivit uppätna av gäddor och fåglar? Och så har jag ju 2 glassbyttor med mäsk som blev över idag. De skall ju användas till något de med.
 
Fördelen med att det var så uselt fiske idag var ju ändå att betena räckte så nu är det fullt på komposten igen.
 

Nu är Vänerslingan invigd.

Nu på Nationaldagen invigdes Vänerslingan mellan Lidköping och Grästorp.
Knepigt att inviga något som funnits sedan stenåldern men bra för området med publicitet. Många var de som aldrig ens åkt åt det hållet och därmed aldrig fått se hur fantastiskt fint det är i detta område. Fullt pådrag ända från Viggenflygplatsen längs med gamla kustvägen via Örslösa till Lidköping med aktiviteter lite här och var. Motorcykelkortegen var ett trevligt inslag som jag själv inte hade en aning om men var kul att se när det började mullra på parkeringen.
Arrangörerna själva hade nog inte trott att det skulle komma så många och maten tog slut innan hälften kommit fram för att handla. Över 1000 personer kom endast till Källstorp för att deltaga i festligheterna. Många var de som häpnades av hur vackert denna sida av Sverige egentligen är. Många av de vana båtmänniskorna som vanligtvis hittar runt i Ekens skärgård kommenterade sig själva om att de numera skulle bege sig däråt med båten i stället för att trängas norr om Kållandsö.
 
Många kom till invigningen av Vänerslingan då det invigdes i Källstorp.
 
Själv ställde jag upp med ett jiggsortiment som heter duga och lite blandad utrustning för olika fiskesätt. Tips och råd avlöste varandra då många fiskeintresserade som hade många frågeställningar dels om fisket samt om fiskeregler i Vänern. Många är o-kunniga om vad som gäller eller vart man kan ta reda på det. För de som läser här så finns det en länk nere till vänster på denna bloggen till fiskeregler i Vänern. Ronja hjälpte till med att i ordningställa tältet och få fram alla grejer innan hon kikade runt bland de andra utställarna/knallarna och nej, ingen av dem kom från Borås-trakten.
 
Nu kommer morgondagen gå åt till att förbereda sig inför söndagens batalj. Käka mycket pasta så man pallar med att dra lunsar i 4 timmar. För det är väl det som blir i Mariestad? Hoppas att regnet håller sig borta i morgon för om det regnar i Mariestad brukar det bli hällregn och det är man ju inte sugen på.
 
Benny och de andra är nu på väg hem från Lofoten och man får önska dem en trevlig resa hem. Heja Tibro!
2 veckor kvar till semester och det känns behövligt då det är som det är på arbetet. Men kanske man hittar ett riktigt jobb snart eller kan sälja fiskegrejer på heltid. 

Invigning av Vänerleden på Fredag

På Sveriges Nationaldag så invigs Vänerslingan eller Vänerleden längs med Vänerns strand.
Antingen på land eller till sjöss. Själv kommer jag befinna mig vid Källstorps båthamn för att visa upp lite utrustning för att lyckas på Vänerns vatten. Kommer att ha med lite utrustning till trolling, jiggning, mete och pimpel. Har precis fyllt på förråden så att utbudet inte skall vara för lite utan att det finns valmöjligheter. 
 
Att det finns mycket som h'nder mellan Lidköping och Grästorp är det inget att tveka på då det till och med kommer att bli remmalag på sina ställen. Viggen kommer att flyga över området och självaste Sigrid Storråda kommer att ligga i just Källstorps båthamn.
 
Åkte ut en sväng i måndags för att se hur det eventuellt kommer att bli och Källstorps båthamn är en trevlig hamn söder om Örslösa och Hindens rev. Solen gassade och det var aldeles trevligt och faktiskt redan en hel del folk som intresserade sig för att bara åka ut och titta. Väldigt många är engagerade i invigningen som sker på många platser samtidigt men min plats blir som sagt i Källstorps hamn. Klockan 10 skall allt vara riggat och klart och bilarna bortkörda från området för att kunna ta emot alla prominenta gäster som väntas dit.
 
Ronja strålar ikapp med solen framför Sigrid Storråda i Källstorps båthamn
 
 
Såg även en liten sträcka som såg intressant ut att meta ifrån och det kan ju vara kul att testa något annat nån gång och varför inte just där? Vet ju att vattnen håller gott om mört och brax men även stora rudor simmar i området. Utanför dessa bälten är det predatorer som regerar i form av Abborre, Gädda och Gös. Om man tar sig längre ut så är det en hel del Lax och Öring som härjar ute på frivattnet. För vilken trollare har inte någon gång varit vid Hindens rev, Hjortens udde, rullstensgrund för att nämna några.
 
Sedan på Söndag får man ställa om för att matcha de andra i lunsdragning i Mariestad.
Askolin verkar ha knutit handen i fickan och planerar en kupp och väger in en hel säck- potatis.
Rosenkvist, Blom och Challe är alltid giftiga där och Pierre kan ju han med.Han krossade ju oss andra när det var trad-DM där senast. För Pelle och Micke blir det troligtvis att de får låta de långa spöna vila och testa rullspöna i stället och det kan ju gå precis hur som helst. Till och med jag har vunnit på det där. 2 gånger till och med. För dem som får de 3 platserna längst nedströms kan det ju vara mening att plocka upp långspön och Take-Apart men annars är det nog rulle för hela slanten. -Full rulle!

Tom Östlund stabilast i Lidan.

Av de 4 som satt i förarsätet inför dag 2 var det endast Tom Östlund som mäktade med att återigen vinna sin sektion. Fisket var ju i dag aningen bättre som väntat och det kom även upp en del braxen och inte bara skimmers idag.
 
Själv började jag som vanligt med anmälan, regelgenomgång och lottning. Min förhoppning var att få samma plats som dagen innan. Dels för att revanchera mig på platsen, dels för att jag vet vad jag gjorde för fel dag 1 och det nu skulle funka så mycket bättre där idag. Var nära i lottningen och fick D 3. Så nära men änå så långt bort. Nu var det Björn Karlkvist som fick den och honom får man inte lägga upp en sådant smashläge. 
 
Började med att koppla upp 2 st 9-meters, 1 st 7-meters och ett 5-meters för att fiska i vasskanten. Plockade även upp feedern men den användes aldrig idag. Mäsk-start och jag tillverkade ett nytt grund på innerkanten av 9-metersplatsen med braxmäsk toppat med lite casters och maggot. Betoning på lite. Lade ut feedern 4 gånger för att ha en backup om det skulle gå åt skogen med långspöna.
 
Starten gick och ganska snart hade nog alla märkt att fisket förbättrats mot gårdagen. Alla fick småfisk i form av mört och skimmers utam Lasse Magnusson som fick finare braxar direkt. Försökte styra upp fisken mot mej men lyckades inget vidare och med farhågor från gårdagen mäskade jag ytterst försiktigt. 
 
In och prova med 5:an och plockade raskt ett par mörtar men då Magnusson satt och fläskade brax så insåg jag att det var helt fel att fiska mört idag. Provade 7:an men där hade jag konstigt nog inte ett enda säkert napp på hela passet!
Då jag under de 3 första timmarna varit sparsam med mäskningen och halkat efter de andra var jag tvungen att göra något åt saken för jag låg nog sist på sektionen då.
 
Blandade i mera maggot och pinkies i mäsket samt klippte i en näve mask. Då jag lade ut 9-metaren så la jag även i en mäskboll strax innanför flötet och genast dök flötet. En skimmer slök masken innan mäskbollen kommit ned. Ut igen och samma visa. Fortsatte ett tag men när det var mindre med beten i mäsket igen så avtog fisket. I med mer maggot och ut igen. Samma respons igen. Allteftersom jag mäskade som en löjmetere till braxen så ökade storleken och det kom upp några som fick håvas och nästan kallas braxar. Spurtade ordentligt sista timmen och knep en 4:e plats på sektionen med mina 15 kilo. Vann gjorde Björn på D 2 med 23 kilo men jag tror att om det varit en timme till så hade jag kommit ikapp.
Anssi som satt på våran sektion blev 3:a med 18 kilo medans Magnusson knep andraplatsen med sina 20 kilo.
Kul att se förändringen för lägsta vikten på sektionen 13850 gram var högre än gårdagens segrare Tono som hade dag 1:s högsta vikt. På A och B-sektionerna kom det upp en hel del braxen. Gyllengula och vackra. På C och D var det övervägande skimmers.
 
På C-sektionen satt Holst och hade hov medans han drog upp 27 kilo fisk i nätet.
B-sektionen vanns av Tom Östlund som gav honom totalsegern.
Men på A-sektionen satt ju dagens dominant Charles Fasth som fick hela 48 kilo och petade bort Tommy Lindblom från förstaplatsen. Charles gjorde med sin upphämtning ett strålande jobb och knep 3:e platsen med samma poäng som både 4:an och 5:an men betydligt högre vikt.
Så topptrion blev:
1:a Tom Östlund 1+1=2 poäng
2:a Tommy Lindblom 1+2=3 poäng
3:a Charles Fasth 1+3=4 poäng
Så det var ju inga blåbär precis på tronen utan mycket rutin och skicklighet. Skall bli roligt att slå er i framtiden.
 
Tävlingsmässigt så är det bara andra DM på söndag kvar innan semestern och då åker vi till Mariestad. Undrar vad det blir för fiske där?
Antingen rullspöfiske efter lunsar eller så blir det sparsamt med fisk på långspöt. Kul sträcka i Mariestad. Synd bara att den är så ojämn. De nedre platserna är ju outstanding varje gång som inte jag får den lottningen för jag har aldrig haft bra fiske där. Annat med ökensträckan uppströms. Där har jag haft helt klart det bästa men även det sämsta fisket. Hoppas i alla fall att vi får ett kul fiske allihop. samt att det är andra som segrar än Challe och Blom så det blir avgörande i höst i Göta kanal där allt kan hända. Vore ju synd om någon dödar serien redan på Söndag. Speciellt eftersom jag inte kan göra det själv.

RSS 2.0